Sara Shepard - Sevimli Küçük Yalancılar #1 - vulnicure

29 Kasım 2013 Cuma

Sara Shepard - Sevimli Küçük Yalancılar #1


Orijinal Adı: Pretty Little Liars
Yazarı: Sara Shepard
Çeviren: Olcay Gürkan Koçak
Sayfa Sayısı: 312
Yayınevi: İlyada Gençlik/Martı Yayınları
Fiyatı: 15 TL

Arka Kapak:

Herkesin bir sırrı vardır.

Büyük çerçeveli Gucci güneş gözlükleri, ütülü Poloları ile Rosewood'da yaşayan her seçkin insanın bir sırrı vardı. Özellikle lise öğrencisi Spencer, Aria, Emily ve Hanna'nın. Onların en korkunç sırları, skandal yaratabilecek ve o küçük mükemmel hayatlarını mahvedebilecek bir sırdı. Ve şimdi "A" adında biri onların bu sırrını açığa çıkarmakla tehdit ediyordu...

"A"nın ise hepsini diri gömmeye yetecek kadar toprağı vardı. Ve onların büyük, küçük hatta çok uzun süredir gizli olan sırları bile artık gizliliğini koruyabilecek gibi görünmüyordu. Olaylar, kızlar kendi aralarından birinin sevimli küçük bir katil olabileceğini düşünmeye başladığından beri daha da kötüye dönecekti...


Yorumum:

Bu kitabı okuyalı seneler oluyor ancak blog yeni ve ben bu kitabı paylaşmak istedim.

Sevimli Küçük Yalancılar, gizemler üzerine kurulmuş bir kitap. Her şeyi eskiden başlatıyor ve şu ana geliyor. Kısaca bahsedersek, Alison ve grubunun eğlenceli anılarından Alison'ın kayboluşuna geçiyor. Alison, muhteşem bir kızdır ve Rosewood'un en popüleridir. Her şeye o karar verir ve onun istekleri olur. Ayrıca Alison, kendi çıkarları doğrultusunda başkalarının sırlarını kullanan bir tiptir.

4 arkadaşı da Alison kaybolunca dağılır. Aria İzlanda'ya gider, Spencer derslerine odaklanır, Hanna kilo verip tarzını değiştirerek okulun kraliçe arısı olur, Emily ise kendine dair önemli bir gerçeği fark eder.

Bir de A var, bu A baş belası bir kişi. 4 kızı tehdit içeren mesajlarla rahatsız ediyor ve kendini Alison gibi gösteriyor. Kızların hepsi Alison döndü diye düşünüyorlar ama Alison'ın cesedi bulunuyor. 

Kitabı sanki daha yeni okuma yazma öğrenen biri çevirmiş gibi; sürekli imla yanlışları, anlatım bozuklukları ile karşılaşıyoruz ve bu okuma hızınızı yavaşlatıyor.


Puanım:


Kitap Hakkında Ek Bilgiler:

  • Bildiğinizi düşünüyorum ancak bu kitabın dizisi var.
  • Bu kitap haricinde Türkiye'de 6 kitap ve 1 ara kitaba daha sahip.
  • Sevimli Küçük Yalancılar serisinin ilk kitabı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)