Not Another Happy Ending (2013) - vulnicure

4 Eylül 2015 Cuma

Not Another Happy Ending (2013)

 Yönetmen: John McKay
Oyuncular: Karen Gillan, Stanley Weber, Iain De Caestecker, Gary Lewis, Amy Manson, Henry Ian Cusick, Kate Dickie, Freya Mavor
Süresi: 102 dakika
IMDb puanı: 6,3
Ülke: İskoçya

YORUMUM:

Jane Lockhart, "The Endless Anguish of Father" (Babamın Sonsuz Izdırabı) isimli acıklı kitabıyla pek çok yayınevi tarafından reddedilmiş bir yazardır. Kitabı, annesi ve kendini terk eden babasından ilham alarak yazmıştır. En sonunda üçüncü sınıf yerel bir yayınevinin basımcısı kitabı kabul eder. Ancak kitabın kendine de, Jane'e de para kazandıracağını düşünmediğini; pek çok şeyin de gözden geçirilmesi gerektiğini belirtir. Bunun üzerine çok mutlu olan Jane de Tom ile çok mutlu bir şekilde kitabı gözden geçirirler, beraber de vakit geçirmiş olurlar.

Ancak Tom, kitabın adını Jane'e söylemeden "Happy Ending" (Mutlu Son) koyar. Bunun üzerine Jane çok sinirlenir ve ondan nefret eder, ancak anlaşmaları gereği bir kitap daha yazması gerekir. 1. kitabıyla çok büyük başarı sağlayıp, ünlü bir senaristle de birlikte olan Jane 2. kitabının son bölümünde aniden tıkanır ve son bölüme haftalarca tek bir kelime bile yazamaz.
Doctor Who'nun Amy Pond'u olarak pek çok kişiye kendini sevdirmişti Karen Gillan. Gerçekten çok güzel bir kadın da kendisi, ancak ne kadar iyi bir oyuncu olduğu tartışılır. Filmin geneline gelecek olursak, romantik bir komedi oluşması için uğraşmışlar; ancak komedi olan sahneler komik değildi. Filmin geneli de saçma ve klişe olaylara kuruluydu ve daha 5. dakikadan filmin sonunda ne olacağına emin olabiliyordunuz.

Filme olan ilgim konusundan gelmişti, ancak konuyu pek iyi işleyemeden, abartılara ve klişelere kaçarak tadını bozmuşlar diye düşünüyorum. Filmdeki en güzel şey Karen Gillan'ın Annie Hall tarzında giyimi ve Jane'in eviydi. Bir de ne kadar sevmediğim bir film olsa da, oyunculardı.

PUANIM:

1 yorum:

Görüşleriniz benim için çok değerli :)