Zankyou no Terror (2014) - vulnicure

27 Aralık 2015 Pazar

Zankyou no Terror (2014)

Adı: Zankyou no Terror / Terror in Resonance
Yönetmen: Shinichiro Watanabe
Seslendirenler: Kaito Ishikawa, Soma Saito, Shunsuke Sakuya, Atsumi Tenazaki, Megumi Han
Bölüm sayısı: 11
IMDb puanı: 8,2
Ülke: Japonya

Kendilerine Sphinx adını veren iki gencin internette yayınladığı bir videodan sonra tıpkı videoda bahsettikleri gibi Tokyo'da saldırılar başlar. Bu saldırıdan sonra Sphinx internette videolar yayınlamaya devam eder. Videolarında polis teşkilatına bilmeceler sorarlar. Peki polis teşkilatı bu bilmeceleri çözebilecek midir?

Başladığım gibi bitirdiğim psikolojik gerilim türündeki bu animeyi gerçekten sevdim ve başarılı buldum. Çizimleri, karakterleri, karakterlerin geçmişi ve geçmişlerinin kendileri üzerindeki yansımaları, konunun işlenişi ve kısa tutulması kesinlikle animenin kalitesini ve etkileyiciliğini artırdı. Hikayesi sizi kendine çekiyor, acaba ne olacak diye düşündürüyor. Hüzünlendiriyor da, gülümsetiyor da.

Karakterleri gerçekten çok sevdim. Her birinin hikayesinde derin bir kurgu var. Ancak çoğunluk gibi ben de Lisa karakterini pek sevemedim. Animeye pek uyan biri değildi, ama yine de seriye katkısı tamamen kendi kişiliği sayesinde olduğundan seride yer alması iyi olmuş. Bunun dışında tüm karakterler tıpkı hikaye gibi hayranlık uyandırıcıydı. Ayrıca sosyal medyanın insan üzerindeki etkisini işleyişi kesinlikle hoşuma gitti.

Başarılı ve bir o kadar da hüzünlü bir final verdi. Kısa olmasına rağmen eminim ki izleyicisine kendini daima hatırlatacaktır.

"Remember us, remember that we lived."

4 yorum:

  1. Bunu yakın bir dönemde bende blogumda tanıttım. Kesinlikle çok etkileyici bir animeydi ve katılıyorum sana Lisa karakterinin gereksiz olduğunu düşünüyorum bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler :) Hemen göz atacağım senin yazına da.

      Sil
  2. Konusu itibariyle ilginç gibi, izlemeliyim :)) Ayrıca kısa olmasıyla da gönlümü fethetmedi değil :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle:) Hemencecik bitirirsiniz zaten, iyi seyirler :D

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)