I'm with the Band: Nasty Cherry (2019) - vulnicure

17 Kasım 2019 Pazar

I'm with the Band: Nasty Cherry (2019)

Oyuncular: Charli XCX, Gabrielle Bechtel, Chloe Chaidez, Debbie Knox-Hewson, Emmie Lichtenberg, Georgia Somary, Kitten
Bölüm sayısı: 6
IMDb puanı: 7,3 (Henüz 19 kişi oylamış)
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Dikkat: Bu yazı reality şov/dizi/belgesel (?) hakkında spoiler ve alternatif pop müzik dedikodusu içerir.

Charli XCX'e bayılıyorum. Vroom Vroom ve Pop 2 gibi müthiş işlere imza atan ve birlikte çalıştığı insanları çok iyi seçen bu isim uzun zamandır sosyal medyadan Nasty Cherry isimli bir grubun promosyonunu yapıyordu. Kısa süre önce de bu grubun hikayesini anlatan Netflix şovunda olacağını haber verince bu kadar güvendiği bu isimler kimin nesi diye merak ederek 6 bölümlük bu değişik yapımı izledim. Dizi, Nasty Cherry grubunun kurulma ve ilk teklilerini çıkarma sürecini sözde belgesel olarak anlatıyor.

Bu yılın başlarında daha hiçbir şarkı yayınlamadan ve konser vermeden "Biz Nasty Cherry'yiz ve 2019'un en iyi grubuyuz." diyerek piyasaya giren ve Charli XCX başta olmak üzere ünlü isimlerin desteğini alan grubun kuruluş hikayesi dizide oldukça üstünkörü bir şekilde Charli XCX onları bir araya getirdi diyerek anlatılıyor. Gördüğümüz kadarıyla kızların birbiriyle alakası yok, bazılarının müzikal geçmişi bile yok. Ama hedefleri en çok tanınan rock grubu olmak. Charli de bir araya getirdiği bu gruptan çok umutlu ve kendisini yanıltmayacaklarından emin.


 İlk bölümde grup kurulduktan sonra sosyal medya ve Los Angeles partilerini kullanarak adlarını duyurma çalışmalarını izliyoruz. Grubu piyasaya tanıtmanın dışında seyirciye de üyeleri tanıtan bu bölüm diğerleriyle kıyaslayınca en gerçekçi ve izlenesi bölüm. Üyelerden Chloe'nin Kitten adında bir grubu var ve bu grup dizide o kadar çok yer alıyor ki adı I'm with the Band: Nasty Cherry (and Kitten) olsa hiç sırıtmazmış. Chloe'nin ikinci bir gruba karşı sorumluluklarının oluşunun Nasty Cherry'de bir krize yol açacağının sinyalleri daha 2. bölümden veriliyor. Ve tabii ki olanlar oluyor, birkaç bölümde işlendikten sonra çıkan krizler sonrası Chloe grup üyelerinin onu önemsemediğini düşünüp gruptan ayrılıyor. Ama Charli XCX ablalarının onları bir araya getirip hayat dersleri vermesi sonrası tekrar bir araya geliyorlar ve Chloe grubun onu aslında ne kadar çok sevdiğini görüyor ve her şey çok güzel devam ediyor. Önceden yazılmış senaryo olmadığı belirtilmesine rağmen bir yapım ancak bu kadar sahte olabilir herhalde. Dizinin yapımcıları biraz daha Keeping Up with the Kardashians izleseydi en azından daha gerçekçi bir senaryoyla bu itici reklam çalışmasını sempatik kılabilirlerdi.

 Örneğin Charli bir sahnede kızlara erkek bir yapımcıyla görüşme ayarlıyor ve kızlar pek de gitmek istemiyor. Arabada menajerleriyle telefonda konuşurken Chloe telefonda kadınlarla çalışmayı daha çok istediklerini, kendi kendilerine mutlu olduklarını, bir erkek yapımcıyla görüşecek olmanın onların modunu düşürdüğünü menajerlerine söylüyor. Bunun üstüne Charli olayı öğrenince arayıp onlara "Ben hep erkeklerle çalışıyorum, bu beni daha az yetkin bir kadın sanatçı yapmıyor." tarzı uzun bir azar çekiyor. Bu sahnenin sırf bu konuşmanın olması ve kızlar arasında çıkan problemlere giden yolda bir tetikleyici olması için çekildiği tamamen hissediliyor. Bahsi geçen yapım bir reality şov olsa dahi inandırıcılığının sıfır olması kalitesini epey düşürüyor.

 Dizide birbiriyle iletişim sorunları yaşıyor gösterilen ve birbirlerine pek de destek olmayan kızlardan sadece Gabi'yi sevebildim. Gabi de zaten grubun tarz olarak Joan Jett'e benzeyen, havalı ve umursamaz solisti. Yaşanan gereksiz olaylar karşısında sıkılgan tavrını ve yüz ifadesini koruması beni diziye bağlayan tek şey olabilir.

 Kırmızı çizgimiz, çok sevdiğimiz Sky Ferreira da grubun en büyük hayranı sayılmaz. Geçtiğimiz hafta dizinin fragmanında Charli'nin grup için "Kendi seslerini bulmalılar." sözünü alıntılayan Sky, Twitter'da pek çok kişiyle tartıştı. Sky, Nasty Cherry'nin şarkılarının tamamen kendi şarkılarına benzediğini ve bunun bilerek yapıldığını düşünüyor. Hatta bunun benzerliğin de ötesinde olduğunu belirtiyor. Haksız da sayılmaz, zaten kendisi bu çıkışları yapmadan önce gruba olumlu olarak şarkılarının Sky'a çok benzediği yorumu ve işbirliği yapmaları önerisi geliyordu. Sky'ın bu çıkışından sonra durum epey değişti tabii. Sky'ın Night Time, My Time albümü ile Nasty Cherry'nin bazı şarkılarının prodüktörünün aynı kişi olduğunu belirtmekte fayda var, ancak Sky'a göre bu altı dolu olmayan bir argüman. Sonuçta çalışmalar ona ait. Bana kalırsa "I tell you secrets, I tell you lies / You think I'm broken on the inside / I need to, I need to" gibi gerçekten saçmalıktan ibaret sözlerden oluşan ve Sky Ferreira tarzı oluşturmaya çalışıldığı bariz şarkılar için Sky'ın enerjisini harcamasına gerek bile yoktu.

 Diziyi de, pek yaratıcı olmadıkları için grubu da sevemediğimi söylememe gerek kalmamıştır herhalde. Gruba reklam çalışması olarak yapılması gereken en son şey bu dizi olmalıydı. Dilerim debut EP/albümleri şimdiki çalışmalarından daha iyi olur ve bu gereksiz dizi girişimini en azından bana unutturur. Daha önce ne bir diziyi, ne bir albümü bu kadar yermemişimdir herhalde :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)