Kaichou Wa Maid-Sama (2010) - vulnicure

11 Temmuz 2014 Cuma

Kaichou Wa Maid-Sama (2010)

Adı: Kaichou Wa Maid-Sama!/Our Class Prez Is a Mad!/会長はメイド様!
Türü: Shoujo, romantik komedi
Yayın dönemi: 1 Nisan 2010 - 23 Eylül 2010
Bölüm süresi: 20-23 dk
Bölüm sayısı: 26
Yönetmen: Hiroaki Sakurai
Ülke: Japonya


KONUSU:

Seika Lisesi önceden sadece erkekler için bir okuldur ancak karma eğitim sistemine geçilir. Karma eğitime geçilse de doğal olarak erkekler çoğunluktadır. Kızlar ezilmekte, erkekler bir imparatorluk kurmaktadır. Bu durumu düzeltmek isteyen hırslı, zeki ve güçlü Misaki Ayuzawa öğretmenlerinin gözüne girer ve okula başkan (Kaichou) seçilir. Erkeklere sert davranan, onları sürekli uyaran, kızların istediklerini yapmasını sağlayan Misaki'nin okulda otoriter bir rolü vardır. Ancak bir sırrı vardır: maddi durumu kötü olduğundan okul sonrası yarı zamanlı bir işte çalışmaktadır. Bu iş ise bir maid-cafe olan Maid Latte'dir. Yani hizmetçi gibi giyinip, konuklara hizmetçi gibi davranan bir kafe. Okulun en popüler, yakışıklı, zeki ve güçlü erkeği Usui Takumi bir gün onu kafede çalışırken görür ve Misaki'nin okuldaki şöhreti tehlikeye girer.


YORUMUM:

Misaki'nin okuldaki otoritesini koruyabilmesi için Usui'nin kendisinin sırrını saklaması gerekmektedir.

Usui sırrını gerçekten korur. Ayrıca Urui'nin ne kadar karizmatik, zeki, atletik biri olduğunu da buraya not ediyorum ^o^

Kısa sürede Usui, Misaki'ye aşık olur. Her gün Maid Latte'ye gider, Misaki'nin başı ne zaman derde girse onu kurtarır. Cidden, her zaman. Ancak Misaki, Usui'nin sapığın teki olduğunu düşünmektedir.

Duygularını kabul edemese de Misaki de ondan hoşlanmaktadır, varlığından rahatsızlık duymamaktadır.

Her Asya yapımında olan gereksiz karakter bence bu sefer Hinata Shintani idi. Tamam, karakter aslında çok hoş ama gereksiz. Çünkü; Hinata pat diye ortaya çıkıyor, Misaki'yi yani çocukluk aşkını buluyor ve onu istiyor. Usui ile takışıyorlar ama Hinata da Misaki'nin duygularını anlıyor diyebiliriz. KLİŞE!

Ancak en sonunda Misaki de duygularını Usui'ye açıklar.. Ve, mutlu son! Şimdi yoruma geçelim.

Her Asya yapımında olan şu erkeğin kızı taşıması klişesini burada da gördük. Sadece bu olsa keşke, bol klişe dolu :)

Bir de bazı belirsizlikler vardı sonda. Mesela Hinata'ya ne oldu? Ağladı, sonra ne oldu? Bunun gibi bazı noktalara açıklık getirmemeleri kötü oldu.

Çizimlerin birbirinden harika olduğu bir anime. Sadece bu kadar çok chibi kullanmasalarmış keşke, bazen sıktığı oldu. Tamam, chibiler renk katıyor. Ancak yerinde kullanıldığı sürece. Çok ince bir çizgi var bence burada.




PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)