Lovely Complex (2007) - vulnicure

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Lovely Complex (2007)

Adı: Lovely Complex / LoveCom / ラブ★コン 
Türü: Shoujo, romantik komedi
Yayın dönemi: 7 Nisan 2007 - 29 Eylül 2007
Bölüm süresi: 20-23 dk
Bölüm sayısı: 24
Yönetmen: Konosuke Uda
Ülke: Japonya


KONUSU:

1.72'lik Risa Koizumi, Japon kızlarına göre epey uzundur. 1.56'lık Atsushi Otani de Japon erkeklerine göre epey kısadır. All Hanshin Kyojin (Japon komedyenler) olarak okulda nam salmış ikili sürekli kavga etmektedirler. Birbirlerinin arkadaşlarından hoşlanmaya başlayınca işbirliği yapmaya karar verirler. Bu işbirliğinde birbirlerinin hoşlandıkları kişileri birleştirince hoşlandıkları kişilerden vazgeçerler. Bu süreçte arkadaş olan ikili, yavaş yavaş birbirlerine olan uyumlarını fark eder.


YORUMUM:

Bahsettiğim gibi, Risa ve Otani diye bir All Hanshin Kyojin yani komedi ikilimiz var. İzlediğim shoujo animeler içinde izlerken en çok güldüğüm, bitmesin istediğim ikili Risa ve Otani idi. 

Çıkarları için birbiriyle arkadaş olmalarına rağmen dehşet derecede uyumlu Risa ve Otani komplekslere sahiptir. Risa hep kendinden uzun bir erkekle çıkmak, Otani de kendinden kısa bir kızla çıkmak istemiştir. 

Kısa bir süre sonra Risa da bunu fark eder. Ve Otani'ye karşı duyguları çiçeklenir. Ancak Otani onu kompleksleri doğrultusunda reddeder.

Her ne olursa olsun Otani de duygularını kabullenmeye başlar. Ve ondan sonra da çıkmaya başlarlar!
Biraz yorumlayayım. Birbiriyle atışan ama birbirlerini tamamlayan, dile getirmeyi sevmeyen ama birbirlerini çok seven, herkesin yakıştırdığı bir aşktı Risa ve Otani'nin aşkı. Genelde dizilerde vs. aşklar vıcık vıcıktır, çok da hoşuma gitmez benim. Çok boş geliyor bana.

Karakterlerin hepsi birbirinden iyiydi. Sadece ana karakterlerin yaşadıklarına da yoğunlaşılmamıştı. Bence bunlar bir animenin kalitesini artıran şeyler. Ve en sevdiğim yanıysa, erkeğin kızı taşıma klişesi tabii ki yoktu!! Ana karakterlerden zaten bekleyemezsiniz, diğer karakterlerde de olmadı. Bu, animeyi gözümde çok büyük değere taşıdı. Diyaloglar, düşünceler, Risa'nın bakış açısı çok hoştu. Ayrıca her karakterde özel bir yan vardı, bence herkes fark edemez.

Seslendirmelere ise BAYILDIM!!

Animeden çok sevdiğim ve Otani'den asla beklenmeyecek bir sahne ile devam edelim:
Burada "Hı?? Bu Otani mi?" gibisinden düşüncelerim olmuştu.

Evet, Lovely Complex de böyle! Benim için bir shoujo olmasına rağmen daima özel bir yeri olacak.


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)