Skins (2. Nesil) - vulnicure

26 Aralık 2014 Cuma

Skins (2. Nesil)

Türü: Gençlik, komedi-drama
Yayın Dönemi: 22 Ocak 2009 - 18 Mart 2010
Bölüm Süresi: 40-45 dakika
Yayınlandığı Kanal: E4
Bölüm Sayısı: 18
Sezon Sayısı: 2
IMDB Puanı: 8,2
Nesil: 1. Nesil
2. Nesil
Ülke: İngiltere


FRAGMAN:

3. Sezon:

4. Sezon:


KONUSU:

2. sezon itibari ile mezun ettiğimiz Bristol'lü gençlerden sonra, 1 ve 2. sezonun ana karakteri olan Tony Stonem'in kız kardeşi Effy Stonem ve onun arkadaş grubuna yoğunlaşıyoruz bu sefer.

Effy ve arkadaşları, ailelerin çocuklarının uzak durmasını istediği tiplerdendir. Peki, onları böyle bir insana dönüştüren nedir? Skins diğer gençlik dizilerinden ayrı olarak bizlere hayatın gerçek yüzünü gösteriyor.

Bir not: Bu yazıda Skins'in 2. neslini yani 3. ve 4. sezonlarını yorumlayacağım. Karakterlerin hepsine değinildiğinden karakterleri de tek tek anlatacağım.


KARAKTERLER:

Effy Stonem
Effy, Tony'nin kız kardeşidir ve bu yüzden yeni okuluna başladığında bir popülaritesi vardır. Gizemli, seksi ve kötü bir kız diyebiliriz Effy için. Çekici olduğu kadar zekidir de. Freddie ve Cook ile bir aşk üçgeni yaşar. 1. ve 2. sezonlardaki suskun Effy de burada yok.

James Cook
1. nesildeki Chris karakterinin daha farklı bir versiyonu Cook. Gerçekten çok fazla problem yaşıyor ve hepsi ciddi problemler. Ancak o hayatı takmamakta ısrarlı. Grubun en neşeli üyesi yani. Genelde tek gecelik ilişkileri olsa da Effy'ye aşık olur. En yakın arkadaşları Freddie ve JJ'dir.

 Freddie McClair
Freddie, grubun toparlayıcı üyesi. Effy'ye serinin başından beri aşıktır. Esrar kullanır, kaykay kayar ve grup içerisinde en aklı başında olan kişidir.

Pandora Moon
2. sezonda Effy ile arkadaş olarak katılan Pandora, 3.-4. sezonlarda Effy'nin en yakın dostu oluyor. Pandora, oldukça saf biri. Ve Thomas'a aşık.

Emily Fitch
Fitch ikizlerinden şirin ve sessiz olan olarak karşımıza çıkan Emily, Naomi'ye aşıktır. Lezbiyen oluşuyla ilgili olarak ikizi Katie ve ailesinden destek görmüyor.

Naomi Campbell
Naomi, başta kabul edemese de sonradan Emily'ye aşık olmuştur. Politik yönü güçlü bir kız ve duygularına hakim olmaya çalışıyor.

JJ Jones
JJ, psikolojik problemlere sahip. Ayrıca sihirbazlıktan hoşlanıyor. Grubun nerd tiplemesi JJ ancak benim için çok başarılı bir karakterdi.

Katie Fitch
Fitch ikizlerinden çekici, popüler ve ön planda olan kişi Katie. Kendine güveni çok yüksek. Başlarda çok sinir bozucu bir karakter.

Thomas Tomone
Thomas, Kongo'dan İngiltere'ye geliyor. Arkadaş canlısı birisi, ayrıca Pandora'ya aşık. Annesi ve Pandora ile problemler yaşıyor.


YORUMUM:

Öncelikle, dizinin her şeyiyle +18'lik olduğunu söylemem gerekiyor. Ama bana kalırsa bu diziyi her genç izlemeli.

1. nesli öyle çok sevmiştim ki, onlar gidince 3. sezona başlayamamıştım. Bu nesil abartılı da olsa çok güzeldi. Kesinlikle alışıyorsunuz, başlarda yokluğu çekseniz de alışıyorsunuz. Çünkü karakterlerin hepsi birbirinden başarılı. Karakterler sizi kendine çok çekiyor. Özellikle James Cook karakteri muhteşemdi. Umursamazlığı, hayata karşı duruşu beni çok etkiledi.

Bunun dışında dizide gerçekten abartılmış çok sahne vardı. Örneğin, İngiliz polisi tarafından aranmasına rağmen ortalıkta ve kalabalıkta sürekli gezip tozup eğlenen Cook gibi. 1 ve 2. sezonda bu kadar abartı görmediğimden biraz garipsedim. Ama bu nesilde de karakterler çok başarılıydı.

Her karaktere bölüm bölüm odaklanılması, yaşadıklarını göstermesi, onların bakış açısını bize tam olarak aktarması dizinin en mükemmel yanıydı. Soundtracki de iyiydi. 1. nesilde daha çok sevmiştim ama, bu da güzeldi.

Diziden birkaç repliği de paylaşmak istiyorum:







PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)