İmece Meydan Okuma 4. Gün - vulnicure

29 Eylül 2016 Perşembe

İmece Meydan Okuma 4. Gün

Meydan okumada 4. güne geldik bile. Bugünün konusu sizi ifade ettiğini düşündüğünüz ay. Zor ama çok da güzel bir soru olmuş.

Benim sevmediğim hiçbir mevsim yok. Dilediğimi yaparak geçirdiğim için yaz mevsimini ne kadar sevsem de -en sevdiğim aylar haziran ve temmuz zaten- çok bunaltıcı sıcaklardan ve sıcaklıkla doğru orantılı kalabalıktan hoşlanamıyorum. Kendimi bir düzene oturttuğum ve nimetlerinden faydalandığım mevsimse sonbahar. Bu yüzden, şimdiden yaz tatiline gün sayıyor olsam da sonbahar en sevdiğim mevsim.

En sevdiğim mevsimin ilk ayı olan eylül ise çok karmaşık bir ay. Ayın başları genelde çok sıcak oluyor. Ama ilk günleri atlattıktan sonra tam sonbahara geçiş zamanı olduğu için havalar garipleşmeye başlıyor. Örneğin kaç gündür hava çok soğuktu, sık sık yağmur yağıyordu ama bugün hava sanki yaz aylarındaymışız gibi sıcak ve açık. Güneş gözlüğü almadığım için pişman oldum hatta. Oysa daha bir-iki gün öncesinde havalar nasıldı. İşte bu karmaşıklık, ne giyeceğini bilememezlik, yeni dönem sebebiyle oluşan stres bana kalırsa beni ifade ediyor. Zaten hiç mi hiç haz etmem eylül ayından. İki ruh halim var: terör estiren ben ve gayet normal, mutlu ben. Tıpkı eylül ayının havaları gibi.

Yazıyı hazırlarken hava güzel olmasına rağmen tam sonbahar moduna girdim, bu esnada da kendime yazarken dinleyecek şarkı aradım. Pek çok sanatçı zamanında bu şarkıyı birbirinden etkileyici şekillerde yorumlamış olsa da ben bunu ayrı şekilde beğendim.

10 yorum:

  1. Oooo süper bir şarkıyla final olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Benim favorilerim de eylül, mayıs ve haziran. Türk şarkıcılarının da eylülle ilgili şarkıları var. Aklıma ilk gelen Alpay'ın Eylülde Gel şarkısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli yabancı pek çok sanatçı bu konuda şarkı yapmış, zaten ele alınabilecek çok güzel bir konu. Söylediğiniz için teşekkür ederim, hemen dinleyeceğim :)

      Sil
  3. Güzel benzetme olmuş Özlem. Düşündüm de ben de aynı sebeplerden dolayı Eylül olabilirim sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Tek olmadığıma sevindim.

      Sil
  4. Bir çok kadın aslında biraz eylül sanırım anlık bile ruh hali değişimi oluyor :) Ella 'yı çok severimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de :) Ben de çok seviyorum kendisini.

      Sil
  5. Benim de en sevdiğim mevsim sonbahar aslında, her ne kadar senin de dediğin gibi yazı iple çekmeye başlamış olsam da. Yazın tek büyüsü bence tatilin o mevsimde olması :D Yoksa gerçekten üşümeyi, terlemeye tercih ederim gayet de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım doğru olan bu Gözde :D Tamamen tatil odaklı düşünüyoruz :D Yoksa sonbahar ayrı güzel bir mevsim.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)