Anne Rice - Vampir Armand - vulnicure

8 Ocak 2014 Çarşamba

Anne Rice - Vampir Armand


Orijinal Adı: The Vampire Armand
Yazarı: Anne Rice
Çevirmen: Selim Yeniçeri
Sayfa Sayısı: 612
Yayınevi: Martı Yayıncılık
Fiyatı: 19 TL
Yaş Sınırı: 13 yaş ve üzeri

ARKA KAPAK:

AKLINIZI BAŞINIZDAN ALACAK SARSICI BİR ROMAN!

"Vampirle Görüşme"den tanıdığımız Armand'ın, insanı hayretler içinde bırakan, skandallarla dolu hayat hikayesini okumaya hazırlanın..."

Yüzyıllar öncesinden gelen bu hikaye Armand'ın gençliğinde, Moğol istilasındaki Kiev'de başlayıp İstanbul'da, eski adıyla Konstantinopolis'te devam eder. Tatarlar tarafından kaçırılıp köle tüccarlarına satılan, daha sonra Venedik'e getirilen Armand'ın hayatının dönüm noktası, 1600 yaşındaki vampir Marius'un eğitmek üzere onu satın aldığı andır.

Armand, Marius'la kurduğu entelektüel ve duygusal bağ sayesinde onun en gözde öğrencisi olur. Artık bir ölümsüzdür, sonsuzluk ve karanlık güç elindedir. Peki oyunu kurallarına göre oynayabilecek midir?



YORUMUM:

"Vampir Armand", aylardır okunacak kitaplar listemde bulunuyordu. Sonunda okumak için vaktim olunca ben de okudum.

Kitap 3 kısımdan oluşuyordu ve benim için 2. kısım berbattı. Nedenlerine geçmeden önce biraz kitaptan bahsedeyim.

Amadeo, gerçekten harika görünüşlü birisi. İstanbul'un fethiyle beraber çok zor durumlara düşen Amadeo'nun hayatını Marius değiştirir. Marius, 1600 yaşındaki bir vampirdir. Marius onu ve diğer çocukları eğitir. Amadeo, çocukları "kardeşlerim" olarak anlatmaktadır. Bu kardeşler içinden en sevdiği de Riccardo'dur.

Amadeo'nun hayatı Efendisi olan Marius'la birlikte Venedik'te lüks ve harikadır. Ancak Amadeo yanlış şeyler yapar ve artık ölmek üzeredir. Marius'un çözümüyse, Amadeo'yu da vampire dönüştürmektir.

Amadeo ve Marius arasındaki duygusal bağ çok güçlüdür ve Amadeo vampir olduktan sonra da bu devam eder. Ta ki o güne kadar!

O gün, Amadeo'nun hayatı tekrardan değişir. Ve Amadeo, Armand olur.

Armand, yıllarca Marius'suz idare eder ve çok şey yaşar. Sybelle ve Banji ile tanışır ve her şey tekrardan yoluna girer.

Peki, sonra ne olacaktır?

Kitabımız da kısaca böyle. Kitabı uzun sürede okudum ve hoşuma da gitmedi, çok başarılı bir yanı yoktu. Önceki kitaplarını okuyanların belki daha çok ilgisini çeker.

KİTAPTAN ALINTILAR:

"Düşündüğüm şey şu ki, bir kitap yaptığında hikayeyi kendi bilmek istediğin haliyle anlatabilirsin!"
"Armand, geri döneceksin." Sybelle'ın gözleri yaşlarla dolmuştu. "Bana söz ver."
Afallamıştım. "Sybelle," dedim. "Kadınların çok sık duymak istediği ama duymak için çok uzun süre beklediği söz neydi? Seni seviyorum."


KİTAP HAKKINDA YORUMLAR:

"Bu romanı destansı kılan tek unsur konusu değil, Anne Rice'ın dünya görüşüdür."- Booklist
"Şimdiye dek fazla görünmeyen Armand, artık serinin başrolünü almaya hazır."- The Washington Post
"Muhteşem kurgusuyla şaşırtıcı ve büyüleyici bir kitap."- The New York Times
"Anne Rice, sürükleyici olduğu kadar baş döndüren, tarihi bir kurguyla çıkıyor karşımıza. Serinin en iyilerinden diyebiliriz."- Publishers Weekly


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)