Hana Yori Dango (1996-1997) - vulnicure

31 Ocak 2014 Cuma

Hana Yori Dango (1996-1997)


Adı: Hana Yori Dango / Boys Over Flowers / 花より男子
Yapım Yılı: 1996-1997
Türü: Romantizm, drama, okul
Bölüm sayısı: 51
Yayın Dönemi: 08.09.1996 - 31.08.1997
Bölüm süresi: 20-22 dakika
Yönetmen: Shigeyasu Yamauchi, Yasuo Yamayoshi
Senarist: Aya Matsui, Motoki Yoshimura, Reiko Yoshida, Yumi Kageyama
Ülke: Japonya
Konusu:

Tsukushi Makino, orta sınıf bir Japon ailesinin kızıdır. Maddi durumlarını ne kadar kısıtlasa dahi ailesi Tsukushi'yi Japonya'nın en zengin ve itibar sahibi ailelerinin çocuklarının olduğu okul olan Eitoku Lisesi'ne gönderirler. Okul öğrencileri hep şımarık zengin çocuklarıdır. Tsukushi okuldaki tek arkadaşı olan Makiko Endou'yu okulun en popüler ve güç sahibi grubu olan F4'a karşı savununca hayatı değişir. Tsukushi güç ve itibar sahibi bu gruptan kırmızı kartı alır ve hayatı tamamen kabusa dönüşür. Ancak F4'dan Rui Hanazawa'ya karşı bir şeyler hissetmesi onu daha da berbat hale düşürür. Ve Tsukushi F4'a savaş açar. Tsukushi'nin Rui'ye olan hisleri gittikçe kabarırken Rui'nin çocukluk aşkı güzeller güzeli Shizuka Todo Fransa'dan döner. Shizuka, Tsukushi'ye göre mükemmeldir ve Rui karşısında hiç şansı yoktur.
Bu arada Tsukushi'nin savaş açtığı grup olan F4'un lideri Tsukasa Domyouji de Tsukushi'ye karşı bazı şeyler hisseder. Onun ilk aşkıdır. Ve aşk üçgeni garip bir biçimde oluşur. Aşk üçgeninden ziyade aşk altıgenine dönüşür.


Karakterler:


Tsukushi Makino
Tsukushi orta düzey bir aileden gelmektedir. Ailesi geleceği iyi olsun diye onu Eitoku Lisesi'ne gönderir. Eitoku Lisesinde huzurlu hayatı birden olay dolu bir hayata döner. Rui Hanazawa'ya aşıktır ancak sonradan önce ona olan hislerini yitirir, sonra da Tsukasa'ya karşı bazı şeyler hisseder. Tsukushi çok inatçı ve dediğini yapan bir yapıya sahiptir. F4'a savaş açabilmiş insandır ve bu savaşın sonunda F4'un üçüyle dost, biriyle hayat arkadaşı olur. 

Tsukasa Domyouji
Tsukasa F4 grubunun lideridir. Gerçekten çok zengin bir aileden gelmektedir ancak aile bağları çok güçsüzdür, annesi ve babası onun çocukluğundan beri ABD'de yaşamaktadırlar, Tsukasa da ablası Tsubaki ile ablası evlenene kadar beraber yaşamışlardır.
Duygularını belli etmemeye çalışan, yakışıklı, yalnızlık çekmiş biridir.

Ayrıca Tsukushi'ye kısa sürede aşık olmuştur. Tsukushi onun ilk aşkıdır. Kızlardan uzak durmuş birisidir çünkü çevresindeki kızlar onun gücüne, parasına ve tipine hayrandırlar. Sevdiği kız için her şeyi yapabilecek bir insandır. F4'un en güçlüsü ve en zenginidir.

Rui Hanazawa
Rui, F4'un üyelerinden biridir. Oldukça içine kapanık, sessiz,  insanlardan kendini soyutlamış biridir. Tsukasa'nın en yakın dostudur. Shizuka onun çocukluk aşkıdır ancak Tsukushi Rui'ye aşıkken Rui de Tsukushi'ye karşı bazı belirsiz şeyler hisseder. Ama bu hisler asla tam olmamıştır.

Sojiro Nishikado
F4'un diğer bir üyesidir. F4'un iki çapkın üyesinden biridir. Esprilidir. Genelde Akira ile Tsukasa'yı mutlu edecek şeyler yapmıştır.

Akira Mimasaka
Akira, F4'un diğer bir çapkın üyesidir. Sojiro ile beraber komik planlar ve taklitler yaparlar. Eğlence doludur.


F4 (Flowery 4)
Bahsi geçen, az önce üyelerini tanıttığım grup. Okulun en güçlü kişileridir. Kırmızı kart verdikleri kişiler onları kızdıracak bir şeyler yapmıştır ve onlar da ona cezasını çektirirler.


Shizuka Todo
Eitoku'dan mezun olmuş bir modeldir ve gerçekten çok güzeldir. Kibar, nazik, zengin ve dürüsttür. Rui Hanazawa'nın çocukluk aşkıdır. Fransa'dan döner ve Tsukushi'ye yardımcı olur. Hayallerinde avukat olmak vardır ve sırf hayalleri için mirastan, ailesinden ve elitlikten vazgeçer. Sonradan Rui için geri gelir.


Tsubaki Domyouji
Tsukasa'nın güzel ablasıdır. Tsukasa'ya çok değer vermektedir. Tsubaki annesi yüzünden sevdiği insanla evlenememiştir ve aynısını Tsukasa da yaşasın istememektedir. Tsukushi'yi de çok sevmektedir. Çok ama çok şirin, epey tatlı bir karakterdir.


Kazuya Aokie
Kazuya, Tsukushi'nin çocukluk arkadaşıdır. Ailesi sonradan zengin olur ve o da sonradan Eitoku'ya gelir. Tsukushi'ye aşıktır ve ona karşı çok yakın bir dosttur. Bu yüzden okula geldiği ilk gün Tsukasa tarafından kırmızı kart kazanır. Kazuya çok şeker ve tatlı bir karakter, ayrıca seslendiren kişinin sesi hakikaten muhteşem. Tsukushi'ye aşıkken sonradan onun mutlu oluşunu ister ve onların birlikte olmasını sağlayan kişilerle beraber hareket eder.


Shigeru Okawahara
Shigeru, Tsukasa'nın zor kullanılarak oluşmuş nişanlısıdır. Aslında bence çok şeker biri gerçekten, seriye katıldığından beri bunu düşünüyorum, ancak yanlış kişiyi sevdi. Ama sonradan da zaten vazgeçti ve Tsukasa ile Tsukushi mutlu olsun diye fedakarlıklar yaptı. Çok tatlı bir karakter ve Tsukushi'yi en yakın dostu olarak görüyor. Tsukasa'ya baştan aşıktı ancak Tsukasa ona aşık olduğu kişinin Tsukushi olduğunu söyleyince Shigeru onları bir araya getirmeye çalıştı ve başardı.


Sakurako Sanjo
Sakurako, çocukluğundan beri Tsukasa'ya aşıktır. Ancak çocukken seride anlatılana göre çok ama çok çirkindir ve F4 tarafından ezilmiştir. O andan sonra güzel olacağına ant içmiştir ve büyüyünce Almanya'da estetik ameliyatı olmuştur. Estetik ameliyatından sonra çok şirin bir kıza dönmüştür. Ancak Tsukasa'yı hala sevmektedir ve bunun için Tsukushi'yi kullanmış, masum ayaklarına yatmıştır. Ancak sonradan o da Tsukushi ve Tsukasa birlikte olsun diye uğraşmıştır. 


Yuki Matsuoka
Yuki, Tsukushi'nin çocukluk, yarı zamanlı iş ve eski okul arkadaşıdır. Hep Tsukushi'ye destek olmuş gerçek bir dosttur.


Makiko Endo
Makiko (sağdaki) Tsukushi'nin Eitoku'daki ilk arkadaşıdır ve Tsukushi'nin en yakın 2. dostudur. Tsukushi kırmızı kart alınca Makiko'nun da başı derde girmesin diye gizlice görüşürler ama F4 ve Tsukushi yakınlaşınca Makiko onunla birlikte olmaya devam eder. Makiko da tıpkı Yuki gibi Tsukushi'nin iyiliğini isteyen, şirin birisidir.


Kaede Domyouji
Kaede, Tsukasa ve Tsubaki'nin annesidir. Ve serimizin kötü kadınıdır.


Junpei Oribe
Junpei'nin abisi Tsukasa'dan çok kötü dayak yemiştir ve korkak bir kişiliğe bürünmüştür. Bu yüzden Junpei de birkaç bölümde Tsukushi'yi kullanarak Tsukasa'yı dövdürtmüştür.


Yuriko üçlüsü
Yuriko üçlüsü, Tsukushi'den nefret etmektedir ve ona kötülük yapmaktadırlar. Çoğu bölümde rolleri geçmektedir. 


Replikler:







Gifler:

 
Tsukasa: Bak... Bu benim hediyem. O (Tsukushi) benim için pişirdi!
 
Tsukasa: Beni kendinden iterek uzak tutuyor, ama bence benden kesinlikle hoşlanıyor.
Tsukasa: İnsanlar genelde bana ev yapımı şeyler vermezler... Ev yapımı şeyler beni iğrendiriyor.
 
Tsukasa: Bana bunun kim olduğunu söyleyebilir misin? Benim... Ben!
Rui: Bu harika.
 
Tsukasa: Hey! Onu yeme, sen! Ben onlardan hiç yemedim! Tükür onu! Tükür!
Rui: Balık gibi kokuyor...

-

 
Tsukushi: Bana destek olduğun için çok memnunum, Kazuya.
Kazuya: Ah, vay be...
 
Tsukushi: Sonsuza dek arkadaş olalım!

-

 
Kazuya: Burada ne var?
Tsukasa: Shizuka'ya bir gidiş hediyesi. Görmek ister misin?
 
Kazuya: Tabi ki!
 

-

 
Tsukasa: Seni çok seviyorum. Benim kafamı karıştırdın.
Sadece seni istiyorum.
 
Tsukasa: Tsukushi... Kolayca pes etmem.. Koşarsan arkandan gelirim. Öyle olması gerekirse cehenneme veya herhangi bir yere giderim. Koşacağım ve seni yakalayacağım!

-

   
Shigeru: Aşık olmak istiyorum! (Tsukasa'ya)
Tsukasa: Seni seviyorum. (Tsukushi)
 
Tsukushi: Sana yardım edeceğim. (Shigeru)
Ne iğrenç bir diyagram! Sanki cehennemden gelen bir aşk üçgeni gibi! (Tsukushi düşünüyor)

Yorumum:



Eveet, yorumuma gelelim. Yorumumda konusuna bolca değinmiş olacağım.



İlk olarak, bu anime serisi Kore dizisi Boys Over Flowers'ın animesi. Bu animeden önce mangası vardı, mangadan sonra önce film sonra bu anime gelmiştir, sonra da tek tek dizileri geldi. Bu dizi/film/anime/anime filmlerde en çok ilgi duyulanı da Kore versiyonu oldu.



Animemizin ana karakterleri şu beşlimiz. Tsukasa'nın Tsukushi'ye aşık olması, ancak bu arada Tsukushi'nin Rui'ye aşık olması, ancak aynı zamanda Rui'nin Shizuka'ya aşık olması....



Eitoku Lisesi'ne gelen Tsukushi, Makiko'ya kızan F4'un lideri Tsukasa'ya baş kaldırır.


Hatta ona bir tane de uçan tekme savurur! 


Ve ona kırmızı kartı veren Tsukasa'nın da suratına kırmızı kartı yapıştırır! Bu hareketleriyle de Tsukasa'nın ilgisini çeker Tsukushi'miz.



Ve bu arada Tsukushi, Rui Hanazawa'ya tutulur. Ancak tutulmaması elde değil. Çocuk yakışıklı ve üstüne üstlük birkaç kez de onu korumuş biri!



Ancak güzeller güzeli Shizuka Fransa'dan döner. Çocukluk aşkı Rui'yi de dolayısıyla kapar bir nevi. Shizuka çok güzel olduğu kadar içi de güzel olan biridir. Tsukushi'ye yardım eder. Okul  yaz gezisinde yat partisinde onu çok güzel giydirir.



Bu partide Tsukushi kendi deyimiyle tek gecelik Cinderella'dır. Bu partide Tsukushi hiç istemediği bir şey de yaşar...



Partideki ışıksız ortamda bir dakikada öpme yarışması vardır. Tsukushi kaçmaya çalışırken Tsukasa'yı öper! İkisi ve tüm okul şok olurlar ^-^ Tsukasa da yavaştan ona aşık olmaya başlamıştır bu arada. Tsukushi onun kıvırcık saçlarını beğenmediğinden partide tekrardan saçlarını düzleştirmiştir.


Hatta önceden aralarında yukarıdaki gibi bir diyalog da geçmiştir.


Bu olaylardan sonra Tsukasa iyice Tsukushi'ye aşık olur. Onsuz yaşayamaz gibi bir şey diyebiliriz. Duygularını belli etmeyi sevmeyen bir yapıda olmasına rağmen çok aşık ve duygusal biridir aslında Tsukasa.


Buradan anlayacağınız üzere klasik bir shoujo, ancak sanırsam o zamanlar için o kadar da klasik değildi.


Ancak bir süre sonra Tsukushi de kendisinin Tsukasa'ya karşı boş olmadığını fark eder..


Ve finale bir bölüm kala aşk başlar. Ama pek de uzun sürmez doğrusu.


Ve finalde, tekrar bir araya gelirler. Artık Tsukushi ve Tsukasa gerçekten birliktedir.


Anne bile onlara karşı çıkmaz.


Ve tatlı bir sondan sonra şaka gibi geliyor ama anime bitiyor.



Animeyi yorumlayayım biraz. Güzel miydi? Yukarıda da bahsettiğim gibi, sanırım o zamanlar için pek de klasik olmadığından hoştu. 


Seri çok güzel bitti de keşke diğer karakterlere ne oldu onları da ufaktan anlayabilseydik.

Puanım:


Küçük bir not: Bloğu yavaşlattığından müzik çalar kaldırıldı, izleyiciler ve iletişim eklentileri getirildi.

2 yorum:

  1. Boys Over Flowers bittikten sonra animeden haberim olmuştu benim. İzlemeyi de çok istemiştim ama sonra araya Lys dönemim girmişti. Şimdi burada görünce yeniden aklıma düştü bak. :D Sorum şu; animedeki olaylar dizideki(kore versiyonu) olaylarla tamamen paralel mi? Yoksa farklılıklar var mı? ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyeli de epey oldu ancak hatırladığım kadarıyla tamamen paralel değildi :D İyi seyirler, uzun ama sarmıştı yalan söylemeyeceğim:)

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)