Etkinlik: Son Zamanlarda Herkese Önerdiğiniz Kitaplar - vulnicure

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Etkinlik: Son Zamanlarda Herkese Önerdiğiniz Kitaplar

Bu sefer çok hoş bir etkinlikle döndüm. Bu etkinliği başlatan blogger Kristal Kitap. Beni bu güzel mi güzel etkinliğe davet eden ise Kitaptan Bayan. Kendisine kocaman teşekkürlerimi yolluyorum.

Bu etkinlikte kitap seçerken epey zorlandım. Toplamda 4 kitap önereceğim. Önerilerimi sevecek misiniz bakalım.



Önereceğim ilk kitap Demi Lovato - Güçlü Kal kitabı. Bu kitap bir kurguya sahip değil, veya biyografi kitabı da değil. Kitap 365 gün boyunca size moral verecek sözler, alıntılar, yapılabilecek basit şeylerle dolu. Bilmeyenler için: Demi Lovato, beslenme problemleri ve bazı psikolojik sorunlar yaşadığından dolayı oyunculuğa, şarkıcılığa ve kısacası her şeye ara verdi ve rehabilitasyon merkezinde bir süre kaldı. Bu süreçten sonra iyileşti, Stay Strong sloganıyla dünyadaki hayranlarına ilham verdi. Belgesel ve albümden sonra sırada bu ilham dolu kitap var. Bunu herkese önerme sebebim, bir probleminiz olmasa dahi size çok şey göstermesi. Kesinlikle okumanız gerektiğini düşünüyorum, zaten 2 güne kalmaz bitirirsiniz ^-^ Bu kitap benden 5 puan almıştı.



Bu kitabı daha çok John Green sevenlere öneriyorum ^p^ Alaska'nın Peşinde bence John Green'in en başarılı kitabı. Kitap liseli bir çocuğun cool denilebilecek bir gruba katılınca yaşadığı deneyimlerden bahsediyor. Ana karakter Miles, alıştığımız young adult baş erkek karakterlerinden çok farklı biri. Kendisi kaslı, yakışıklı, karanlık tiplerden olmaktan çok uzak. Ayrıca Büyük Belki'sinin peşinde. 

Young adult tarzını seven insanlara direkt bu kitabı öneriyorum. Yine John Green'in yazmış olduğu Aynı Yıldızın Altında kitabına bin bastığını düşündüğüm Alaska'nın Peşinde benden 5 puan almıştı. 




Son favorim ise bir felsefe klasiği... Montaigne'den Denemeler

Felsefi kitap okumak isteyen, ancak felsefenin karmaşık olduğunu düşünen yüzlerce insan tanıyorum. Bu kitabın felsefeyi en anlaşılır yüzüyle bize sunulması, bu tarzda kitap önerisi isteyenler için cevabımın Denemeler olmasını sağladı.

Bu kitabı gerçekten seviyorum, altını çizdiğim her satırı zaman zaman açıp okurum. Montaigne benim için epey değerli bir düşünür.

Bu klasiğe de tabii ki 5 puan vermiştim.


En sona en güzelini sakladım. Mustafa Kemal Atatürk'ün bizat kaleme almış olduğu Nutuk... 

Ülkemiz gerçekten zor dönemlerden geçiyor. Fazla siyasi konuşmadan şunu söylemek istiyorum ki, ülkemizin insanlarının bence bilinçlenmeye ihtiyacı var. Tarihimiz Osmanlı Devleti'ndeki Kanuni'den ibaret değildir! Ben Atatürk'ün kurulmasına öncülük ettiği bu güzel ülkede her insanın bilinçli olmasını istiyorum. Bu yüzden boş ve gereksiz konuşan insanlarla polemik yapmak yerine (ve inanın bana, cahil insanlarla tartışamazsınız! Onlar bağnazlığın yeryüzündeki en iyi örnekleri.) onlara bu kitaba da göz atmalarını söylüyorum. 



Benden bu kadar. Umarım önerilerimi sevmişsinizdir. Şimdi de etkinliği gönderdiğim bloglara gelelim:


Benden bu kadar sevgili takipçiler! Kendinize iyi bakın ^-^ Epey yoğunum blog konusunda, çünkü hazırlamam gereken 4 yayın daha var. Şans dileyin! *-*

1 yorum:

  1. Yayınımı hazırladım, davet için çok teşekkürler :)

    http://crazydreamernora.blogspot.com.tr/2014/08/son-zamanlarda-herkese-onerdiginiz.html

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)