Divergent (2014) - vulnicure

7 Ağustos 2014 Perşembe

Divergent (2014)

Türü: Aksiyon, macera, aşk
Yönetmen: Neil Burger
Oyuncular: Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoë Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Ansel Elgort, Kate Winslet
Gösterim Tarihi: 18 Nisan 2014
Süresi: 139 dakika
IMDB Puanı: 7,1
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri


FRAGMAN:



KONUSU:

Uzak gelecekte geçen distopik hikayede toplum beş bölgeye bölünmüştür. On altı yaşına geldiklerinde ise kendi bölgelerinde kalıp kalınmayacağı herkese sorulmaktadır. Beatrice Prior, herkesi şaşırtarak Korkusuzlar grubuna geçer. Ancak sorun şudur ki Beatrice (Tris) bir uyumsuzdur. Uyumsuzlar ise herhangi bir gruba dahil edilemezler. Grupsuzlar isimli gruba dahi.. Bu grubun tehlike teşkil ettiği düşünüldüğünden tüm Uyumsuzların ölmesi istenmektedir. Tris ise hem masum insanları kurtarmak, hem de kendisini korumak için karizmatik eğitmeni Four ile işbirliği yapar.



YORUMUM:

Bahsettiğim gibi, Tris isimli güzel mi güzel bir kızımız var. Bu kızımız Korkusuzlar grubunu seçiyor ve ailesinden ayrılıyor. Korkusuzlar, enerji dolu bir grup. Bu grupta olan kişiler korkularını saklamalı, her şeyden önce gruplarını düşünmeli. Bu yüzden çok büyük eğitimlerden geçiyorlar. Eğitmenlerinden biri Four lakaplı çok yakışıklı bir adam.


Tris'in ayrıldığı ve düşünmek zorunda olduğu bir ailesi de var. Şaka gibi gelebilir, Aynı Yıldızın Altında'da bir çifti oynayan ikilimiz daha önceden bu filmde iki kardeşi oynadılar. Ancak bu filmde gördüğüm kadarıyla kesinlikle Ansel ile kardeş olarak daha çok uyumlular.

Filmin konusuna biraz dönüp Uyumsuzlardan bahsetmek istiyorum. Uyumsuzlar, tehdit edicidirler. Korkusuzlar kadar, hatta daha fazla korkusuzdurlar ama ait oldukları bir yer yoktur. Düşünme tarzları bambaşkadır. Örneğin bir Uyumsuz, halüsinasyon olup camı kırılmayan bir yerde tıkılıyken düşünme tarzıyla camı kırabilir. 

Tris'in de bir Uyumsuz olduğunun fark edilmemesi için Tris'in ailesi ve Four birlikte hareket eder. Ancak Tris'in Uyumsuz olduğunun farkında olan kişiler de vardır. Bu yüzden çalışmalara girişen bazı üst düzey kişilerle savaşırlar. 

Tris ve Four çifti başta atışsalar da birbirlerine karşı bir şeyler hissetmeden duramazlar. Bu ikili inanılmaz yakışıyordu ve Four (Theo James) çok karizmatik. Shailene de uzun saçlarıyla gerçekten çok güzel görünüyordu.

Filmi ortalama buldum. Oyunculuklar ortalama, senaryo ortalama ve artık klasikleşti vs.

Tabii ki bu filmi izlerken Açlık Oyunları'na benzediğini hissettim. Filmin tek kusuru da bana göre bu. Bunu bir sonraki yazımda ele alacağım. O yüzden burada Açlık Oyunları'nı mı yoksa Uyumsuz'u mu daha çok sevdim söylemeyeceğim. 


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)