John Green - İlk Aşk - vulnicure

17 Ağustos 2014 Pazar

John Green - İlk Aşk

Özgün Adı: An Abundance of Katherines
Yazarı: John Green
Çeviren: Çiçek Eriş
Sayfa Sayısı: 313
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Fiyatı: 28 TL
Goodreads Puanı: 3,79


TANITIM BÜLTENİ:

V. Katherine erkeklerin iğrenç olduğunu düşünüyordu
X. Katherine sadece arkadaş olmak istedi
XVIII. Katherine onu bir e-postayla terk etti
K-19 kalbini kırdı

Konu ilişkiler oldu mu, Colin Singleton'ın tipi Katherine isimli kızlar... Ve konu Katherine isimli kızlar oldu mu, Colin her seferinde terk ediliyor. Tam sayı vermek gerekirse, on dokuz kere.

Bir yol macerasına atılan, evden kilometrelerce uzaktaki bu anagram aşığı, hali harap, üstün zekalı gencin cebinde on bin dolar, peşinde kana susamış bir yaban domuzu ve hemen yanında televizyon bağımlısı, şişman dostu vardır... Ama bir tane bile Katherine yoktur.

Yarattığı formülle tüm romantik ilişkilerin geleceğini hesaplamayı uman Colin, Katherine Öngörülebirliği Teoremi'ni ispatlamak için debelenmekte, tüm Terk Edilenler'in öcünü almanın ve sonunda kızı kapmanın peşindedir.

Aşk, dostluk ve ölü bir Avusturya-Macaristan arşidükü, insanın kendini yeniden keşfetmesini konu alan bu çok katmanlı romana şaşırtıcı bir son ve sıcacık bir yön katıyor.



YORUMUM:

1 hafta sonra tekrardan merhaba.. 6 taslaktan öncelikle bu kitabı yayınlamaya karar verdim.

19 Katherine barındıran bir hikayemiz var. Kitabın konusu John Green'e özgü bir ilgi çekicilikte olmuş. Kitabın yine John Green'e has bir şekilde akıcı ve esprili bir yazım tarzı var. Yazım tarzı çok hoşuma gitti.

Ancak bence kitabın gidişatının nasıl olacağı daha Colin ve Lindsey tanıştığında belliydi. Herkes Öteki Colin (ÖC) ve Lindsey'in ayrılacağını, asıl Colin ve Lindsey'in birlikte olacağını anlayabilir. Bu açıdan çok normal bir kitap gibiydi. John Green'e bunu pek yakıştıramadım.

John Green kitapları içinde en sönük kalacak olanın bu olduğunu düşünüyorum. Benden yüksek puan alma sebebi tamamen yazım tarzınadır. İnsanı sanki oradaymış gibi hissettirebilen bir kitaptı İlk Aşk.

Ve dipnotlar gerçekten çok eğlenceliydi, dipnotlara bayıldım.

KİTAPTAN ALINTILAR:

Bu dünyada bazı insanları ne olursa olsun ebediyen sevebiliyorsun.

Hayatını bukalemun gibi idame ettirmeye çalıştığın zaman her şeyin gerçekliğini yitirdiği bir noktaya geliyorsun.


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)