Kitap Alışverişi #6: 33. İstanbul Kitap Fuarı - vulnicure

13 Kasım 2014 Perşembe

Kitap Alışverişi #6: 33. İstanbul Kitap Fuarı

Merhaba!
Aylardır beklediğim İstanbul Kitap Fuarı'na bugün okul gezisiyle gittim. Fuar 8-16 Kasım 2014 arasında. Fuarın resmi sitesine gitmek için tıklayın. 

Tahmin edeceğiniz üzere gerçekten çok kalabalık. Fuar ve indirim konusunda yorumlarımı aşağıda sizlerle paylaşacağım. Ama ondan önce aldığım kitaplara bakalım.

Aldığım kitapların toplu bir görüntüsü. Sadece Yüzyıllık Yalnızlık kitabı yok burada. Toplamda 15 kitap aldım. 


APRIL YAYINCILIK: Janet Evanovich - Stephanie Plum.1
Bu kitabı almayı düşünmüyordum ancak arkadaşımın yoğun isteği üzerine aldım. Fiyatı da çok uygundu.

TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI: Franz Kafka - Dönüşüm
Sineklerin Tanrısı kitabını okuduğumu öğrenen İş Bankası Yayınları standı görevlisinin tavsiyesiyle aldığım bir kitap bu da. 

MARTI YAYINLARI: Daniel Smith - Sherlock Gibi Düşünmek
Almayı çok istediğim bir rehber. Fuarda 5 TL olduğunu görünce bunu da aldım hemen. Sherlock Holmes hikayelerinin tamamını okuduktan sonra ilk işim bunu okumak olacak.

FENİKS YAYINLARI: Stephen Chbosky - Saksı Olmanın Faydaları
Filminde Emma Watson olunca -ki kendisine çocukluğumdan beri hayranım- hemen atılmıştım. Kitabının da ucuz olduğunu öğrenince hemen aldım. (Bugün bu şekilde aldığım pek çok kitap var)

NESİN YAYINEVİ: Aziz Nesin - Bir Koltuk Nasıl Devrilir
Fuarda çok sevdiğim Aziz Nesin'in kitaplarından da seçelim dedik arkadaşlarımla. Ben de bunu almaya karar verdim. Bu arada Aziz Nesin 100 yaşında ayraçları da vardı, epey güzeldi.

DEX YAYINEVİ: Holly Black - Beyaz Kedi
DEX'teki 4 TL'lik kitapları görünce kafamıza göre aldığımız bir kitap Beyaz Kedi. Kitap hakkında hiçbir fikrim yok ancak okuduğum birkaç yorum iyi olduğu yönünde. Yine de çok beklentim yok.

DEX YAYINEVİ: Ilsa J. Bick - Küller
Bu kitabın varlığından uzun zamandır haberim var, bir dergide görmüştüm ve ön okuması hoşuma gitmişti. 4 TL olduğunu görünce bunu da hemen aldım. 

MARTI YAYINLARI: Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes: Gerçekler Kanıt İster
Öncelikle fotoğraf bulanık olduğu için üzgünüm. Sherlock'u çok çok seviyorum ve hikayelerine bayılıyorum. Bu kadar geç okuduğum için üzülüyorum hatta. Martı Yayınları'nın çıkarttığı Sherlock Holmes kitapları arasında 4. kitabı da aldım. Şu an da 3.'sünü okuyorum.

MARTI YAYINLARI: Sara Shepard - Şaşkın
Beni tanıyanlar çok büyük bir PLL hayranı olduğumu bilir. Uzun yıllardır kitaplarını çok severek okuyorum. Son kitabının eylül ayında çıktığını öğrenince fuarda almaya karar vermiştim, sonunda aldım. Sanırım aldıklarım arasında ilk okuyacağım olacak.

PEGASUS YAYINLARI: James Dashner - Labirent: Ölümcül Kaçış
Filmini izlemedim, sırf kitabını önce okumak için. Filminde en sevdiğim oyunculardan Kaya Scodelario olmasına rağmen :) En kısa sürede bu seriyi de okumak istiyorum. Pegasus Yayınları'ndan aldığım tek kitaptı, nedenini de birazdan açıklayacağım.

ARTEMİS YAYINLARI: Veronica Roth - Kuralsız
Uyumsuz serisinin 2. filmi çıkmadan okuyayım diye aldım bu kitabı da. Beklentilerim çok yüksek bu kitap için, ilk okuyacaklarım arasında olacak.

DOĞAN KİTAP: J.K. Rowling - Boş Koltuk
Bir Potterhead olarak, J.K. Rowling'in kitaplarını okumayı bir vazife olarak görüyorum :) Bu kitap her ne kadar hiç beğenilmese de, 32 TL'den 5 TL'ye düşmüştü, ben de aldım.

EPSİLON YAYINEVİ: George R.R. Martin - Taht Oyunları
Artık okumanın zamandır deyip aldım bu kitabı da.

CAN YAYINLARI: Gabriel Garcia Marquez - Yüzyıllık Yalnızlık
Gabriel Garcia Marquez'i çok seviyorum. Şimdilerde hedefim kendisine ait her yazıyı okumak oldu. 

NTV YAYINLARI: Agatha Christie - Şark Ekspersi'nde Cinayet & Gizli Düşman (çizgi roman)
Fiyatının da etkisiyle gördüğüm gibi hemen aldığım bir çizgi roman oldu. Agatha Christie beni hep etkilemişti, çizgi roman olarak okumanın da keyifli olabileceğini düşünerek bunu aldım. Sınava çalışılması gerekilmeyen (!) bol ödevsiz (!) bir pazar gününde okumayı düşünüyorum.^-^

Aldığım kitaplar bunlardı. Olmadığı için alamadığım Boğulan Kız ve almayı unuttuğum Doctor Who: Efsane Devam Ediyor kitaplarına da buradan selamlar. Biraz fuardan bahsedeyim. Elbette fuarda çeşit çoktu. Fiyatlar bence genel itibarla iyiydi de. Ancak elbette ki Pegasus Yayınları'nda indirim namına hiçbir şey yoktu. Bunun dışında benim aldığım kitaplar genelde uygun fiyatlara oldu.

Fuara hala gitmediyseniz pazar gününe kadar açık. Gitmenizi öneririm. Ayrıca bu sene sevilen yazarlar da geldi.

Kısaca yazmak istiyorum: blogumun 1. yılı olmak üzere. 29 Kasım'da 1. yılı olacak ve bu beni çok mutlu ediyor. Şans işte, 28 Kasım'da da sınavlarım tamamen bitiyor, 29 Kasım harika bir cumartesi günü. Blogum adına bir şeyler yapmayı düşünüyorum.

Umarım yazıyı okurken eğlenmişsinizdir!

4 yorum:

  1. Ne güzel kitaplar almışsın. Kitaplarını keyifle oku canım :)

    YanıtlaSil
  2. Dönüşüm hayatımda okuduğum en güzel kitap :)

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)