Sara Shepard - Şaşkın - vulnicure

18 Kasım 2014 Salı

Sara Shepard - Şaşkın

Özgün Adı: Twisted
Yazarı: Sara Shepard
Çeviren: Gülfem Çırak
Sayfa Sayısı: 350
Yayınevi: Martı Yayınları
Fiyatı: 15 TL
Seri: Sevimli Küçük Yalancılar (#9)
Kusursuz
Mükemmel
İnanılmaz
Acımasız
Tehlikeli
Kalpsiz
Sevimli Küçük Sırlar (ara kitap)
Şaşkın


TANITIM BÜLTENİ:

Birileri biliyordu, olanları görmüştü ve herkese anlatabilirdi.

Rosewoodlu dört güzel kız Spencer, Aria, Emily ve Hanna, Poconos'taki yangından sağ salim kurtulduktan sonra birlikte tatil için Jamaika'ya gitmeye karar verirler. Orada tanıştıkları Tabitha adındaki kızın -hal ve tavırlarından dolayı- Ali olduğundan şüphelenirler. Bu gizemli kızın isteği üzerine otelin çatısında toplanan kızlar ölene kadar hiç kimseye bahsedemeyecekleri bir şey yaparlar.

Rosewood'a döndüklerinde ise, ara ara ortaya çıkıp kızların hayatını alt üst eden A'dan mektup alırlar. A, onlara Jamaika'da ne yaptıklarını bildiğini söyleyerek kızları tehdit eder. Tüm bunlara rağmen kızlar hayatlarına her zamanki gibi devam etmeye çalışırlar fakat A'nın nefesi enselerinde olduğu müddetçe bu pek de mümkün olmaz.

Sara Shepard'ın tüm dünyada geniş okuyucu kitlesine ulaşan "Sevimli Küçük Yalancılar" serisinin 9. kitabı Şaşkın'da, bazı kayıp kişiler intikam için yaşadıklarını kızlara hatırlatmak üzere dönüyor.



YORUMUM:

Yıllardır PLL'in gizemine takıntılıyım. Bu yüzden kitaplarını hemen okumaya çalışırım. Ve bu kitabın heyecan noktası en doruk noktada olan ancak en beğenmediğim kitap olduğunu söylemem gerek.

Öncelikle, Shepard 1. kitapta yaptığı ve sinirimi bozan bir şeyi tekrardan yaptı. 1. kitapta her sayfada Jenna olayı, The Jenna thing diye bahsederdi ama Jenna olayını kitap boyunca öğrenememiştik. Bu kitapta ise Jamaika'da olanlar olarak geri döndü. Şükür bu kitapta öğrendik ne olduğunu.

Bütün kızlar olaylar yaşıyorlar, hepsininki birbirinden beter. Ama bu kitapta hepsi de saçma sapan hareketler yaptılar. Oysa eski yaşadıklarından ders almalıydılar. Ayrıca Tabitha'nın Alison olmaması inanılmaz bir şeydi. Evet, kitabı bir solukta okudum çünkü çok heyecan doluydu.

Yeni kitap için sabırsızlanıyorum! Bir an önce çevrilir umarım.


KİTAPTAN ALINTILAR:

Ama ben... benim her yaptığım yanlış.

"Burada olacağımı nereden biliyordun?" diye sordu Hanna, ellerini kalçalarına koyarak.
Emily gözlerini devirdi. "Facebook'ta herkese duyurdun ya."


PUANIM:

4 yorum:

  1. en de pretty little liars serisinin okuyorum 2 sene önce sahtekar kitabına kadar okumuştum şimdi de kaldığım yerden devam etmek istiyorum birkaç şey soracağım duygusuz kitabı 10. Kitap mı ? Bir de 2 ara kitap ile birlikte toplam 18 tane kitap var ve benim gördüğüm kadarıyla türkiyede sadece ilk 10 kitap bir de ara kitap olan pretty little secrets var acaba diğer kitaplar hakkında bir bilgin var mı çevrilecekler mi yoksa seri yarım mı kalacak ? Cevap yazarsan beni çok mutlu etmiş olursun ayrıca böyle harika bir blog hazırladığın için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Duygusuz 10. kitap. İki ara kitaptan sadece Sevimli Küçük Sırlar Türkçe'ye çevrildi, onu da yukarıdaki sıraya göre okuyabilirsiniz :) Evet, çevirilere devam ediliyor. Bildiğim kadarıyla yarım bırakılmayacak da. Önemli değil, umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sil
  2. Ben de pretty little liars serisinin okuyorum 2 sene önce sahtekar kitabına kadar okumuştum şimdi de kaldığım yerden devam etmek istiyorum birkaç şey soracağım duygusuz kitabı 10. Kitap mı ? Bir de 2 ara kitap ile birlikte toplam 18 tane kitap var ve benim gördüğüm kadarıyla türkiyede sadece ilk 10 kitap bir de ara kitap olan pretty little secrets var acaba diğer kitaplar hakkında bir bilgin var mı çevrilecekler mi yoksa seri yarım mı kalacak ? Cevap yazarsan beni çok mutlu etmiş olursun ayrıca böyle harika bir blog hazırladığın için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de pretty little liars serisinin okuyorum 2 sene önce sahtekar kitabına kadar okumuştum şimdi de kaldığım yerden devam etmek istiyorum birkaç şey soracağım duygusuz kitabı 10. Kitap mı ? Bir de 2 ara kitap ile birlikte toplam 18 tane kitap var ve benim gördüğüm kadarıyla türkiyede sadece ilk 10 kitap bir de ara kitap olan pretty little secrets var acaba diğer kitaplar hakkında bir bilgin var mı çevrilecekler mi yoksa seri yarım mı kalacak ? Cevap yazarsan beni çok mutlu etmiş olursun ayrıca böyle harika bir blog hazırladığın için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)