Veronica Roth - Uyumsuz - vulnicure

7 Kasım 2014 Cuma

Veronica Roth - Uyumsuz

Özgün Adı: Divergent
Yazarı: Veronica Roth
Çeviren: Uğur Mether
Sayfa Sayısı: 507
Yayınevi: Artemis Yayınları
Fiyatı: 24 TL
Seri: Uyumsuz (#1)
Uyumsuz
Yandaş


TANITIM BÜLTENİ:

TEK BİR SEÇİM
ARKADAŞLARINI BELİRLER

TEK BİR SEÇİM
İNANÇLARINI TANIMLAR

TEK BİR SEÇİM
SADAKATİNİ ŞEKİLLENDİRİR
HEM DE SONSUZA KADAR

TEK BİR SEÇİM
SENİ DÖNÜŞTÜREBİLİR

Beatrice Prior'ın Chicago'sunda toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda. Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik. Her yıl, belli bir günde bütün on altı yaşındakiler, hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda. Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez. Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor.

Genç yazar Veronica Roth heyecanlı seçimler, kalp kıran ihanetler, kan donduran sonuçlar ve beklenmedik aşklarla dolu karanlık bir geleceği anlatan serisinin ilk kitabıyla edebiyat sahnesine çıkıyor.



YORUMUM:

Öncelikle merhabalar, yine uzun bir aradan sonra geldim. Çok uzatmadan okuyalı bir hafta olmuş olan bu Uyumsuz kitabını yorumlayacağım.

Eğer bir yapıtın kitabı ve filmi/dizisi varsa, genelde kitabını okumadan filmine geçmem. Çünkü kitabı okuyup kitabı okurken kendi kendime yarattığım dünyanın beklentilerini film karşılayacak mı görmek isterim. Ama bu sefer önce filmi izlemiştim. Film yorumuma gitmek için tıklayın. 

Kitabı uzun zamandır okuyorum çünkü okumaya vaktim olmuyordu ve kitap da pek sarmıyordu. Ama genel olarak şunu söyleyebilirim, gayet güzel bir kurguya sahip olan bir kitap. Örneğin şu beş erdem fikri çok güzel, toplulukların amaçları her ne kadar başta iyi olsa da çıkan atışma/kıskançlıklar ve bunların sonunda olanlar gayet güzel kurgulanmış. Ancak bazı yerlerin hızlıca geçmesi pek güzel değildi. Olayların çabuk gelişmesinden bahsediyorum. Onun dışında kitabı çok sevdim.

Açlık Oyunları ile çok kıyaslanıyor bu seri. Serinin diğer kitaplarını okuduktan sonra ve muhtemelen de Açlık Oyunları'nın 3. filmini izledikten sonra ben de kıyaslama yazısı yazmayı düşünüyorum.


KİTAPTAN ALINTILAR:

Yaptığım şeyden pişman olduğumu söylemek isterdim. Ama pişmanlık duymuyorum.

Ama belki korkusuz olmak sandığım şey, korkunun kontrol altında tutulmasıdır.

Artık kime güvenebileceğimi bilemiyorum çünkü gerçek dostumun kim olduğundan emin değilim.

İnsanlardan kötülük beklemek gibi bir huyum var.

Kötü bir şey gidiyor, yerine başka kötü bir şey geliyor.


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)