The Kite Runner (2007) - vulnicure

29 Mart 2015 Pazar

The Kite Runner (2007)

Türü: Dram
Yönetmen: Marc Forster
Oyuncular: Khalid Abdalla, Homayoun Ershadi, Atossa Leoni, Sahun Toub, Zekeria Ebrahimi, Ahmad Khan Mahmoodzada, Nabi Tanha, Sayed Jafar Masihullah Gharibzada
Gösterim tarihi: 14 Aralık 2007
Süresi: 128 dakika
IMDb Puanı: 7,6
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

80. Akademi Ödüllerinde En İyi Film Müziği dalında aday gösterildi.

FRAGMAN:


KONUSU:

Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur.

Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California'ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan'ın hatırasından kopamaz.


YORUMUM:

Kitabıyla beni son derece etkileyen bu yapımın filmini de izlemeden olmaz dedim ve dün ailecek filmi izledik. Fırsatınız varsa size de böyle izlemenizi öneririm.

Filmi beğendim, güzel bir yapım olmuş ancak kitabı okumadıysanız. Kitabı okuduysanız kesinlikle pek çok eksik noktayı fark edeceksiniz diye düşünüyorum, ayrıca kitapta Amir'in düşüncelerini ve onun bakış açısını okuyabildiğimizden çok daha farklı olmuştu. Filmde doğal olarak o duyguların hepsini alamadım.

Önemli bir karakter olan Sohrab çok şey yaşamıştı, oralar çok macera doluydu kitapta ancak filmde bunların çoğu olmadı. Sonu gerçekten güzeldi. Ve çocuk oyuncuları da başarılı buldum ben.

Duygusal, hoş bir filmdi. Yeniden iyi biri olmak mümkün diyerek bitireyim.


PUANIM:

2 yorum:

  1. Kitabını blogumda incelemiştim. Filmi de çok hoş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok hoş, incelemenize de mutlaka göz atacağım.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)