Mayıs & Haziran 2016 - vulnicure

22 Haziran 2016 Çarşamba

Mayıs & Haziran 2016

Blogumda bazenleri ara veriyorum ve bu aralar çoğunlukla planladığımın çok daha fazlası oluyor. Mesela sınavlarım için kısa bir ara vermeye karar vermiştim, bir aydan fazla zamandır yokmuşum. Sağ olsun Cahil Okur çok uzun olmadı mı diye yorum bırakmış da sonunda şu yazıyı hazırlamaya başladım. Benim için düzenini yitirmiş bir şeyi eski düzenine oturtmak çok zor. Çünkü başlayamıyorum. Umarım bu tam anlamıyla bir başlangıç olur :)

Bu kadar uzun süre neden ara verdiğimi açıklayayım, daha doğrusu hemen bahaneler bulayım. Mayıs ayında sınavlarım ve bitirilmesi gereken projelerim vardı. Boş zamanlarımın hepsini de alışveriş yaparak değerlendirdim diye hatırlıyorum. Hazirana sığdırabileceğim tek bahanem ise yukarıda bahsettiğim başlayamama durumlarım. Ama şu an hakkında yazabileceğim onlarca konu var.

Mayıs ayında sadece üç film izlemişim, onlar da:
Captain America: Civil War (2016)
Snow White and the Seven Dwarfs (1937)
The Age of Adaline (2015)
olmuş.
Le voyage dans la lune (1902)
Haziran ayının bugününe kadar da sekiz film izlemişim ama iki tanesi pek de filmden sayılmayabilir.
The Devil Wears Prada (2006)
Alice in Wonderland (2010)
Alice Through the Looking Glass (2016)
Man of Steel (2013)
Pinocchio (1940)
L'arrivée d'un train à La Ciotat (1896)
Le voyage dans la lune (1902)
The Birth of a Nation (1915)

Bir arkadaşımla beraber eski filmleri izlemeye karar verdik bu ay ve uzun araştırmalardan sonra çok geniş bir liste hazırladık. Şimdi artık kaç senede gider bilmesem de ben üç tanesini bitirdim, dördüncüsünü izliyorum. İleriki günlerde hazırlamayı düşündüğüm bir yazıda filmlerden ayrıntılı olarak bahsedeceğim. Hatta yukarıdaki listede olan filmleri umarım genel olarak yorumlayıp burada sizlerle paylaşabilirim.

Kitaplar konusuna gelince... Eskiden gerçekten kitap okumayı çok severdim, okumayı ilk öğrendiğimden beri olan çok değerli bir alışkanlığımdı. Ama ben artık gerçekten kitap okuyamadığımı fark ettim, okumaya zorlasam dahi kitaba odaklanamıyorum. Bu sorun uzun zamandır üzerimde ve artık kitap okuma hızımı geri kazanmaktan ziyade kitabıma odaklanabilmek istiyorum. Bu sorunumu gerçekten çözmem gerek, ne yapabileceğimi pek bilmesem de. Blogumun adının hakkını verememek kötü bir şey :)

Daha bahsedebileceğim şeyler var ama burada yazarak yazı konularımı tüketmeyeyim bence :D Kendinize iyi bakın! < 3

10 yorum:

  1. Geri dönmene sevindim ^.^ O uzun süren duraksamalardan sonra adapte olamama sorununu ben de yaşıyorum ve sinirlerim çok çabuk bozuluyor bu durumda. Bırakıveriyorum her şeyi yeniden bir kenara. Uzun zamandır yaşamıyorum gerçi, aman mazallah :D Cidden bak, o eski filmlerin yorumunu bekliyorum senden, ilgimi çekti.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle! Umarım bu sorunu hiç yaşamazsın, korkunç bir şey :)

      Şu anda izlediğim filmi bitirebilince yayınlayacağım :D

      Sil
  2. Salam, filmlərin arasında ən çox da 1902 ci il filmi diqqətimi çəkdi. Oxuma problemi bu ara məndə də var. Çox üstünə getmirəm problemin artıq. Doğru kitab özü qarşıma çıxacaq və o zaman oxuyacağıma inanıram. (bu da bəyaz atlı şəhzadə nağılları/masallarına mı bənzədi? :D))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, benim favorim de o! :)

      Ben bu okuyamama problemime yoğunlaşmak istiyorum, ama onu da yapamıyorum. Umarım beyaz atlı prens kitabımız karşımıza çıkar o zaman:)

      Sil
  3. Bloguna onlarca yazı yazmak isterken yazmaya vakit bulamamak ya da konsantre olamamak durumunu biliyorum. Ben de yaşıyorum birkaç haftadır. Bu hafta aşacağım umarım. Senin yazılarını da merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim öncelikle :) Bazı bloggerlar için kronik bir sorun sanırım. -ben- :)

      Sil
  4. Yorum atmamı bekledıgını bılseydım daha onceden yazardım :D Filmlerin yorumlarını merakla beklıyor olacağım :D Marwelin güzel filmleri çıksada ben hala hiçbirini izleyemedim.

    Kitap konusuna gelince bazen öyle şeyler olur dert etme. Kendini biraz zorla zamanla düzene girecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük katkı senin yorumundan geldi gerçekten :D

      Umarım.:(

      Sil
  5. Merhaba,

    Düzeni yitirince eski düzene oturtmak zor gerçekten... Belki kitap okuma alışkanlığınızda da durum benzerdir. Bende de böyle olduğu için kendi yaklaşımımdan bahsetmek isterim. Bazen öyle oluyor ki 1-2 günde kitap bitiriyorum ve hemen yenisine başlıyorum. Sonra kesilme oluyor ve haftalarca okuyamıyorum. Tekrar başlamaya çalıştığımda odaklanma, başında durma, kendini verme gibi şeyleri yaşayamayabiliyorum. Böyle durumlarda ya daha önce okuduğum ve sevdiğim bir kitabı yeniden okuyorum ya da sevdiğim bir yazarın merak ettiğim bir kitabını okuyorum. Bu ikisi beni okumaya tekrar alıştırıyor. Öneririm, belki faydalı olur :)

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aslında sorunumu çözmek için çok doğru bir yaklaşım olarak gördüm bunu şu anda. Bugün bu şekilde bir başlangıç yapmaya çalışacağım, çok teşekkür ederim :)

      Renkli günler:)

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)