The Age of Adaline (2015) - vulnicure

15 Mayıs 2016 Pazar

The Age of Adaline (2015)

Yönetmen: Lee Toland Krieger
Senaryo: J. Mills Goodloe, Salvador Paskowitz
Oyuncular: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Kathy Baker, Amanda Crew
Süresi: 112 dakika
IMDb puanı: 7,2
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

1908 yılında doğan Adaline'ın bir gece esrarengiz bir kaza sonrası yaşlanmasının durmasını anlatıyor film. Daima yirmilerinin sonunda görünüyor olması elbette insanların da dikkatini çeker ve bilimsel olarak bir açıklaması olmaması Adaline'ı daha da zor duruma düşürür. Bu yüzden yıllarını kaçarak ve de kendini geliştirerek geçirir.

Konusu filmlerde pek çok kez ele alındı. Böyle konular benim ilgimi çeker. Bu yüzden filmi hem izlemek istedim, hem de çok sevmeme rağmen oyunculuğuna güvenemediğim Blake Lively yüzünden izlemek istemedim. Ama en sonunda açtım ve pişman olmadım. Blake Lively beni bu filmle çok şaşırttı. 107 yaşında ama yaşlanamamış bir kadını bana tamamen hissettirdi. Kostümler ve saçlar da çok güzel olunca film öyle keyif verdi ki anlatamam.

Senaryosu gerçekten şaşırtmıyor, tam beklediğiniz gibi klişe dolu olarak ilerliyor. Ama filmin o hem romantik hem dramatik havası ve oyuncular bunu kapatıyor. Filmden çok güzel iki repliği paylaşmadan olmaz:

"It's not the same when there's no growing old together. Without that, love is... just heartbreak."

"Years, lovers and glasses of wine. These are things that should never be counted."



Yazımın bu kısmı film hakkında spoiler içeriyor:
Her ne kadar filmi beğenmiş olsam da filmde beni çok rahatsız eden şeyler oldu. Örneğin Adaline hem babaya yani William'a (Harrison Ford) hem de oğluna yani Ellis'e (Michiel Huisman) âşık oldu ve ikisiyle de birlikte olmuş oldu. Ayrıca baba besbelli Adaline'a hâlâ âşıktı. Bunun yanı sıra Adaline'ın yaşadığı inanılmaz durumun çok da önemsenmeden kabul edilmesi de garipti.
Spoiler içeren kısım bitti :)

Beni mutlu edecek bir şekilde sonlanan, görsel olarak muhteşem ve izleyicisine güzel iki saat geçirten bir film oldu The Age of Adaline.

William ve Adaline
Bu arada filmde Harrison Ford'un gençliğini oynayan kişi gerçekten ona benzemiyor mu?

8 yorum:

  1. Bugün bu filmi izleyecektik ama vazgeçtik :D Blake bana biraz itici geliyor ama şans vereceğim :))

    YanıtlaSil
  2. Bu film sürekli karşıma çıkıyor ama henüz izlemedim. Yaz aylarına bırakıyorum film izleme hevesimi. günde birkaç film izleyeceğim diye hayal kuruyorum. Hatta senin yaptığın gibi bütün Marvel filmlerini sırasıyla izlemeyi de planlıyorum. Arada kaçırdığım çok film var çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çok karşıma çıkmıştı, sonunda dayanamamıştım:) Marvel filmlerini sırasıyla izlemek işime çok yaramıştı doğrusu.

      Sil
    2. Geçen hafta izledim bu filmi ve hoşuma gitti. Başrol gerçekten çok şık ve havalıydı. Kadına imrendim resmen.

      Sil
    3. Gerçekten öyleydi. Blake Lively çok antipatik bulunan biri genelde ve pek çok kişi için buzlar erimişti. Kendisinden beklenmeyecek bir performans sergiliyordu ve çok güzeldi:)

      Sil
  3. enteresan bir konu, izlemem lazım. Sevgiler

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)