Meydan Okuma 16-17-18-19-20 - vulnicure

1 Mayıs 2016 Pazar

Meydan Okuma 16-17-18-19-20

Epey geç kalmışım meydan okumaya. Mayısın ilk gününde beş günü birden yanıtlayarak hemen yetişiyorum.

16) Hadi bize el yazınızı gösterin.
Ders notlarımı tuttuğum defterlere baktığımda buraya atmaya utandım. Geçen senelerde bir defterime Matthew Arnold'un Dover Sahili şiirini yazmışım, yazımın en düzgün olduğu hâli sanırsam bu. Sağa sola hiçbir zaman yatık olmayan çok düz bir yazım var.

17) Burcunuz nedir? Sizinle uyumlu olan özellikler hangileri?
Toprak elementinden olan Başak burcuyum, yükselenim de Terazi. Yükselen burcumla uyuşuyor muyum bilmiyorum ama bence kendi burcumla epey uyuşuyoruz.

Her şeyi değerlendirir, ölçer, biçer ve düşünürler. Karar alacaklarsa da karşılaştırma yapmadan almazlar. Yaptıkları analizleri gerçekten ince eleyip, sık dokuyup yaparlar. Uygunsuz durumları, hızlı bir biçimde anlayabilir ve düzeltme çabası içerisine girerler. Tüm bunları Başak burcunu ayrıntıcı, takıntılı ve titizlik hastası gibi gösterebilir.
Aynen böyle. Meydan okumanın önceki günlerinde de hastalık derecesinde ayrıntıcı ve analizci bir insan olduğumu söylemiştim. Bir yerde Başaklar için "Kafanızın içi bile dağınık değil." dendiğini okumuştum, işte bu benim düzenliliğimin özetidir :) Mükemmeliyetçilik takıntım da ne yazık ki var. Bu da yanında yine burcumun özelliklerinden stresi getiriyor. Ayrıca Başak burcu en titiz ve düzenli burç olarak bilinir, benim için bu da çok doğru, ama bu düzenim ve titizliğim sadece ve sadece kendim için geçerli. Mesela kendi eşyalarım her zaman için tertemiz, yerli yerindedir ama aynı yeri paylaştığım insanların düzensizlikleri benim gözüme batmaz. (Batar da, bir şey yapma isteği duymam.)

İçli-dışlı olmayı sevmedikleri için, soğuk ve mesafeli bir görünüşleri vardır. İnsanlar konusunda, dış çevre konusunda her zaman duvarları vardır. Bu duvarları kendisi inşa eder ve arkasından şunu söyler: bir hapishane hayatı yaşıyorum.
İşte yine ben :) En yakınlarım ve hatta ailem de dahil olmak üzere tüm insanlara karşı belli bir mesafem var. Ama bu mesafenin olmasını ben istemiş olduğumdan dertlenmem çok da doğru olmaz.

Başak burcu insanları yaşları ilerledikçe sabit düşünceli ve monoton bir kişiliğe sahip olurlar. 
Gerçekten böyle, benim bir rutinim var ve bu düzenden şaşmak bana göre değil. Farklılıklara açık biri değilim. Yaşım ilerledikçe kim bilir nasıl sıkıcı olacağım :(

Duygusal anlamda nadir tepkiler gösterirler. Bu da diğer insanlar tarafından duygusuzluk olarak görülebilir. Ancak bu hiç de böyle değildir. Son derece duygu yüklü ve şefkatli bir insandır ancak bu konuda karşısındaki insana gerekli olan ilgiyi göstermez. Başak burcu için aşk yaşamsal bir risktir. Çünkü aşık olmak demek duyguların devreye girmesi ve mantığın ikinci plana düşmesi demektir. Aklı ve mantığı ile hareket eden Başak burçları için aşk, tehlikeli bir oyun olsa da zaman içerisinde aşkın verdiği mutluluk ile “keşke” leri “iyi ki” lere dönüşür.
Duygusuzluğa kaçan tepkisizliğim doğru, bu konuda da çok eleştirilirim. Ama son derece duygu yüklü biri değilim. Ama aşkı yaşamsal bir risk olarak görmem. Çünkü gerçekten duygularımla hareket etmediğim gibi "duygu yüklü" de olmadığımdan içgüdü olarak mantık çerçevesinde hareket ederim. Hiç âşık olmadığım için şu an son kısma "he he canım" diyorum şu an ama büyük de konuşmayayım. Sonuçta neler olacağı hiçbir zaman belli olmaz, hele ki böyle şeylerde :)

Kendisindeki tüm zayıf yönleri bilir. Kendisini ve karşısındakini eleştirir. Başaklar genellikle kendilerini hiç kimseye kullandırtmazlar, sınırlarını belirleyerek 'hayır' demesini bilirler.
Zayıf yönlerimi çok iyi biliyorum ve eleştirmeyi de çok seven biriyim. Yani bu da ben :)

Kuruntulu yapıları yüzünden her şeyi kafalarına takarlar ve kendilerini her hastalığa aday görürler. Mide hastalıklarına yatkındırlar.
Buna çok güldüm, çünkü tamamen benim bu :) Beni anlatan 10 şeyden biri mide rahatsızlıklarıdır. Bunun burçlarla alakalı olacağını düşünmemiştim.

Kendilerine yapılanları unutmazlar ancak küs bile olsalar sevdiklerinin yardımına ilk koşan onlardır. Başak burcu olup da bencil olabilen insan çok azdır ya da ona yeteri güveni telkin edememişsinizdir.
Daha iki üç gün önce yaptım aynısını. Çok gururlu bir insan olmama rağmen insanlar zor durumdaysa mutlaka destek olmaya çalışırım. Ama ben epey bencil biriyim, o konuda burcumla uyuşmuyorum demek ki.

Tutumlulukları bazen pintilik derecesindedir. Sanata ilgileri vardır. 
Sanata ilgim var ama ben tutumlu muyum, hayır. Sadece bir şeyi almayı kafama taktıysam her şeyden kısarak çok kısa sürede epey para biriktiririm, onu elde ettikten sonra savurganlığım geri döner.

Michael Jackson, Agatha Christie, Leo Tolstoy, Sophia Loren, Friedrich Nietzsche ünlü Başaklar arasındaymış.

18) Katıldığınız ilk konser hangisiydi?
Bu soruyu geçemiyor muyum ya? Sanırım Demet Akalın gibi birinin festivaldeki konseriydi çünkü.

19) Satın aldığınız son giysilerle birlikte bir fotoğrafınızı paylaşır mısınız?


Üzerimde daha iyi durması adına kendime bir hedef olarak pek bir revaçta olan bir "crop top" almıştım en son, bir de kot pantolon :)

20) Günün birinde nereyi ziyaret etmek ya da nerede yaşamak isterdiniz?
Ziyaret etmek istediğim gerçekten çok fazla yer var. Ama yaşamak istediğim yer Stockholm gibi bir İskandinav şehri. Ama ben eğer ileride imkanlarım müsait olursa farklı ülkelerde biraz biraz yaşamak istiyorum. Şimdilik zor görünse dahi güzel bir hayal işte.

8 yorum:

  1. Ben de başak burcuyum :-) Ve başak burcunun birçok özelliğini taşıyorum. Demek bu yüzden senin yazılarını severek okuyormuşum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yaşasın Başaklar!:)

      Sil
  2. İskandinavya'nın her santimetrekaresini görmek istiyorum :D

    YanıtlaSil
  3. o şeylere crop top denildiğini şuanda öğrenmiş oluyorum :) çok ilgiliyim giyisilerle euheuhe :D
    benim de yükselenim alçalanım bir şeyim mi Başak acaba, sürekli midem rahatsız? o.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :D Benim ailemde de Başak olanların mide rahatsızlıkları var, bize tam uyuyor bu, sizin için de aynısı olabilir :DD

      Sil
  4. Ben de farklı ülkelerde yaşamak isterdim. Hayaller iyi ki varlar :D El yazının dimdik olması ne güzel, benimki sağa eğik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hep eğik yazıları beğenirim. Benimki çok düz :(

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)