Les Triplettes de Belleville (2003) - vulnicure

28 Ocak 2015 Çarşamba

Les Triplettes de Belleville (2003)

Türü: Animasyon
Yönetmen: Sylvain Chomet
Gösterim Tarihi: 11 Haziran 2003
Süresi: 78 dakika
IMDB Puanı: 7,8
Ülke: Fransa (Belçika-Kanada ile ortak yapım)
76. Akademi Ödüllerinde En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Özgün Şarkı dallarında adaydı.


FRAGMAN:



KONUSU:

Yetim bir çocuk olan Champion'u büyük annesi Madame Souza büyütmüştür. Büyük annesinin hediye ettiği üç tekerlekli bir bisiklet ile Champion'un bisiklet yarışlarına olan aşkı başlar. Büyük anne Madame Souza'nın da desteği ile yıllar süren çalışmaların ardından Champion, Fransa Bisiklet Turu'na yarışmacı olarak katılmayı başarır. Fakat Champion, iki yarışçı ile birlikte mafyalar tarafından kaçırılır.

Belleville adlı bir şehre kaçırılan Champion, burada bisiklet temelli bir kumar makinesi için gün boyunca pedal çevirmek zorundadır. Madame Souza ve sadık köpeği Bruno, Champion'u kurtarmak için hazırlanırlar. Madam Souza ve Bruno büyük bir okyanusu aşarak Belleville adlı şehre gelir. Madam Souza'ya erkek torunu Champion'u bulabilmek için Belleville Üçlüsü adlı eski bir şarkıcı grubu üyeleri Violette, Blanche ve Rose yardım eder. (alıntıdır)


YORUMUM:

Swinging Belleville rendez-vous
Marathon dancing doom dilouuu

Nasıl başlasam bilemedim, ben de şarkı sözüyle başlayayım dedim. Şu sıralarda izlediğim en güzel, en büyüleyici şey olduğunu hiç çekinmeden söyleyebilirim. Öncelikle filmde kişilerin, olayların tasviri inanılmazdı. Belleville şehri olsun, kapitalizm olsun, insanlar olsun her şeyde durup biraz düşünürseniz anlatmak istediğini görebilirsiniz. Çok etkilendiğim bir film oldu.

Ayrıca filmin geneli sessiz, yani pandomimlerden oluşuyor ancak diyalog da var. Animasyon derken biraz düşünüyorum çünkü animasyon türlerinden epey farklı. Alışılmışın dışında. Belki de Les Triplettes de Belleville'i bu kadar çekici kılan şeylerden biri buydu benim için.

Filmde benim ilgimi çeken küçük bir detay oldu, film diyaloglardan uzak ancak diyalogların eksikliğini çekmeden hızlıca ilerliyor. Çünkü filmde sanki kendiliğinden bir uyum var.

Uzun süre aklımdan çıkmayacak, aklıma geldikçe de beni gülümsetecek bir film izlemiş oldum. Hemen izleyin derim.


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)