Skins Redux (7. Sezon) - vulnicure

29 Ocak 2015 Perşembe

Skins Redux (7. Sezon)

Türü: Gençlik, drama
Yayın dönemi: 1 Temmuz 2013 - 5  Ağustos 2013
Bölüm süresi: 40-45 dakika
Yayınlandığı kanal: E4
Bölüm sayısı: 6
IMDB Puanı: 8,2
Nesil: 1. Nesil
Redux
Ülke: İngiltere


FRAGMAN:



KONUSU:

Time changes everyone.
Zaman herkesi değiştirir.

Effy Stonem, Cassie Ainsworth ve James Cook artık birer yetişkin olmuşlardır. Bu yetişkinlik döneminde onların nasıl birine dönüştüklerini bize 7. sezon gösteriyor.
YORUMUM:

FIRE:
Fire'da artık yetişkin olmuş Effy Stonem'i görüyoruz. Effy, bir şirkette çalışıyor. Şirket borsayla alakalı. Yükselebilmek için bazı hileler yapıyor. Bu sırada ek olarak yine 2. nesilden tanıdığımız Naomi ve Emily'yi de görüyoruz. 7. sezonun en kaliteli senaryosu Fire oldu.

Effy'nin olgunlaştığını görüyoruz. Ancak sonradan anlıyoruz ki Effy'de yine o Effy Stonem'lik var. İnsan 7sinde neyse 70inde o derler ya, o hesap işte. Cazibesiyle Dom'dan destek alıyor ve işinde inanılmaz yükselişe geçiyor. Bu da patronu Jake'in ilgisini çekiyor ve birlikte oluyorlar. Aynı zamanda Naomi de kanser oluyor ve Emily New York'ta olduğundan ve Naomi söylemek istemediğinden Emily'nin haberi olmuyor.

Dediğim gibi, Fire çok kaliteli bir senaryoya sahip. Bana çok keyif verdi. Naomi rolündeki Lily Loveless kendini inanılmaz geliştirmiş. Oyunculuğu beni çok şaşırttı, benim hatırladığım Lily'den çok farklıydı. Ama çok saçma yanları vardı Fire'ın. Mesela Effy'nin büyük aşkı Freddie'den, Cook'tan, Effy'nin biricik en yakın dostu Pandora'dan hiç bahsedilmemesi. Ayrıca, Naomi ve Effy'nin aynı evde yaşaması aşırı saçmaydı. Effy ve Naomi hiçbir zaman öyle bir arkadaşlık kurmadı.

Fire'dan bir replik:




PURE:
Pure'da en çok sevilen karakterlerden biri olan Cassie Ainsworth geri dönüyor. Cassie, Londra'ya yalnız başına geri dönmüş ve bir restorantta çalışıyor. Sonra kendisinin izni olmadan çekilmiş fotoğraflar internette yayınlanıyor ve Cassie çok seviliyor. Fotoğrafları çekenin kim olduğunu merak ederken aynı restorantta oldukları Jakob'un çektiğini öğreniyor.

Jakob'a başta çok sinirlense de sonradan onu affediyor vs. Cassie karakteri geri döndüğü için inanılmaz mutlu olmama rağmen senaryosu çok düşüktü. Hiç keyif almadım Pure'da. Kendimi epey zorladım izleyebilmek için. Skins'e yakışmadı. Sid'den çok küçük bir şekilde bahsediliyor. Sid'le ayrıldıklarından.


RISE:
James Cook kaçak bir hayat yaşamak zorunda kalmış. Uyuşturucu satıyor. Burada arkadaşı gibi olan biri ortaya çıkıyor, adı Charlie. Charlie'nin kız arkadaşı Louie'ye şoförlük yapıyor, bir taraftan da Emma adlı bir kız arkadaş buluyor kendine. Effy'yi sevdiğine dair atıf yapıyor Charlie ile konuşmasında ama bunun dışında hiçbir şey olmuyor. Effy ile yolları kesişmiyor, hiçbir şey. Louie, Charlie'nin en yakın arkadaşlarından biriyle birlikte olunca Charlie o çocuğu öldürüyor. Louie, Cook'a da ilgi duyunca birlikte oluyorlar ve bu öldürme işini görünce Emma, Cook, Louie kaçıyor; Charlie kovalıyor. En sonunda Emma, Louie ve Cook'u öpüşürken yakalayınca kendini asıyor. Cook da Charlie'yi dersini verene kadar dövüyor, Louie'yi uğurluyor ve bitiyor.

Pure'a göre daha iyi olmasına rağmen Skins'e hiç yakışmayan 2 bölüm daha. İzlerken hiç keyif vermedi. Ama James Cook'un geri dönüşü mükemmeldi tabi. Final sahnesi beni çok etkilemedi ama Cook'un I'm fucking Cook! efsane repliğini tekrar duymak güzel geldi.

Bir replik de buradan:


---> Genel olarak yorum yapacak olursam, Skins'e hiç uymayan, kötü bir sezondu. Tek güzel yanı en sevdiğimiz karakterleri tekrar görebilmemiz oldu. Ama Fire'ın hakkını yemeyelim, Fire cidden güzeldi.

Şöyleydi böyleydi derken, Skins efsanesini bitirdim. İlk başladığım zamanı az önce gibi hatırlıyorum oysa. Vay be. Çok özleyeceğim sanırım.


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)