Sala samobójców (2011) - vulnicure

2 Şubat 2015 Pazartesi

Sala samobójców (2011)

Türü: Dram, gerilim, psikoloji
Yönetmen: Jan Komasa
Gösterim tarihi: 4 Mart 2011
Süresi: 110 dakika
IMDB puanı: 6,9
Ülke: Polonya


FRAGMAN:



KONUSU:

Dominik normal bir lise öğrencisidir. Birçok arkadaşı, güzel bir kız arkadaşı ve zengin bir ailesi vardır. Ama bir gün arkadaşlarından birinin masum bir öpücüğüne kapılır ve hayat onun için bambaşka bir hal alır. İntihar Odasından haberdar olmasıyla birlikte Dominik'in zamanla bilgisayarın başında geçirdiği süre artar. Yavaş yavaş arkadaşlarını ve çevresini kaybetmeye başlamıştır. (alıntıdır)


YORUMUM:

Bildiğiniz üzere İntihar Odası filmi Tumblr başta olmak üzere pek çok platformda biz ergenlik çağında olan kişilerin favori filmi. Hem bu yüzden, hem de psikolojik bir film olduğundan filmi izlemek istedim.

Filmi arkadaşımla izlemeye başladık ve ilk yarım saatini onunla izledim. Bana göre çok sıkıcı başladı, gerçekten sıkıldım. O yüzden filmi bıraktık. Ama benim yapım yarım bırakmaya çok ters olduğundan ne kadar zorlansam da devam ederim. Eve gelince devamını izledim.

Filmin ortaları; Dominik'in Sylwia ile tanıştığı ama kendini daha odasına kapatmadığı zamanlar, filmin en güzel yeriydi. Filmin eşcinsellik, bileklerini kesme, intihar isteği vs. konuları ele alışı ergenlik çağındaki biri için iyi bir seçim olmuş bana göre. Ama ben filmden o zevki alamadım açıkçası. Dominik karakterini sevdim yine de, oyuncuya rol iyi gitmiş. Ama psikolojik bir filmden beklentilerimi pek bana vermedi.


FİLMDEN REPLİKLER:






PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)