George R. R. Martin - Taht Oyunları - vulnicure

4 Şubat 2015 Çarşamba

George R. R. Martin - Taht Oyunları

Özgün adı: A Game of Thrones
Yazarı: George R. R. Martin
Çeviren: Sibel Alaş
Sayfa sayısı: 847
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Fiyatı: 29 TL
Seri: Taht Oyunları
Kılıçların Fırtınası Bölüm 1
Kılıçların Fırtınası Bölüm 2
Kargaların Ziyafeti Bölüm 1
Kargaların Ziyafeti Bölüm 2
Ejderhaların Dansı Bölüm 1
Ejderhaların Dansı Bölüm 2


TANITIM BÜLTENİ:

BUZ VE ATEŞİN ŞARKISI 1

Yazların on yıllar, kışların bir insan ömrü sürebildiği diyarda, dehşetli ve soğuk zamanlar yaklaşmaktadır. Kışyarı'nın kuzeyindeki buzul topraklarda, Yedi Krallık'ı koruyan Sur'un ötesinde tehditkar doğaüstü güçler toplanmaktadır. Savaşın tam ortasında, doğdukları topraklar kadar sert, boyun eğmez Starklar vardır. Acımasız soğuğun hüküm sürdüğü kuzeyden, uzak güneydeki sıcak zevk yurduna uzanan, leydiler, lordlar, savaşçılar, büyücüler ve katillerle dolu öykü, korkunç kehanetlerin işaret ettiği bir devirde başlamaktadır. Komplo, trajedi, ihanet, zafer ve dehşet dolu olayların ortasında Starklar'ın, dostlarının ve düşmanlarının kaderi bıçak sırtındadır. Hedef, en ölümcül savaş olan taht oyununda muzaffer olmaktır. 

George R. R. Martin türünün sınırlarını zorladığı Taht Oyunları ile bir şaheser ortaya koyuyor. Dünyanın dört bir yanındaki fantastik edebiyat okurlarını kesinlikle memnun edecek epik serinin ilk cildi gizem, entrika, aşk ve macera dolu sayfalarıyla büyülüyor.


YORUMUM:

Epik fantastik türünde ilk okuduğum kitaplardan biri olmadı ama şu ana kadar okuduğum en iyi epik fantastik kitap oldu. Hatta okuduğum en harika kitaplardan biri oldu.

Başladığım zaman sınav haftalarıma denk gelmişti, bundan hızlı ilerleyememiştim. Ancak kitap o kadar sürükleyici, o kadar akıcıydı ki sonradan gece yarılarına kadar bu kitabı elimden düşüremedim. George R. R. Martin'e bu kadar harika bir kitap yazdığı için minnettarım diyebilirim. En kısa sürede de dizisini izlemeyi düşünüyorum, ancak önce birkaç kitabını bitireceğim.

Ne oyunlar döndü ama! Çok sürpriz dolu bir kitaptı, belki de onu bu kadar iyi yapan buydu. Starkların kaderi de epey kötü gitti.

Okurken sürekli keyif aldım ve pek çok karakterin bakış açısıyla anlatıldığından kitap inanılmaz zevk verdi. Favori karakterlerim şu an için Jon Kar, Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen ve Arya Stark. Joffrey Baratheon da kitabın en uyuz karakteriydi. Tyrion Lannister'ın zekası da es geçilemez sanırım. (Aylar sonra gelen düzenleme: İnsanın düşünceleri nasıl değişiyor! Arya, Jon ve Daenerys karakterlerini sevmiyorum, favori karakterim de o zaman da sevmiş olduğum Tywin.)

Haftaya internetten kitap alışverişi yapacağım ve 2. kitabını hemen sepete koydum, en kısa sürede okumak isterim.


KİTAPTAN ALINTILAR:

"Bir adamın gerçekten cesur olabildiği andır korktuğu an."

"Nereden geldiğini, kim olduğunu asla unutma, çünkü etrafındaki kimse unutmaz bunu. Kendi gerçeğini güce çevir. Böylece hakkındaki gerçek asla zayıf noktan olmaz. Gerçeğin senin zırhın olsun ki, kimse seni o gerçeği kullanarak incitemesin."

"Yapamıyorrum," dedi Bran. "Yapamıyorum. Yapam..."
Nasıl bilebilirsin ki? Hiç denedin mi?

Dünya, kahraman taklidi yapan korkaklarla doluydu ve Samwell Tarly'nin yaptığı gibi bir korkak olduğunu itiraf etmek tuhaf bir cesaret gerektiriyordu.

Korku, kılıçtan derin keser.

Asla yapmanı bekledikleri şeyi yapma.

"Çok sevdiğimiz şeyler felaketimizi hazırlar evlat."

Sevgi bizim en büyük zaferimiz ve en büyük trajedimiz.


KİTAP HAKKINDA YORUMLAR:

"Kendisinden her zaman en iyi işleri beklediğim George R. R. Martin beni asla şaşırtmıyor." Robert Jordan 

"Muhteşem bir öykü, muhteşem bir tarihi fantastik yapıt! Göz kamaştırıcı." - Anne McCaffrey 

"Muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi epik fantastik eser." Marion Zimmer Bradle 

"Döneminin başat fantastik kitabı. Okumamak mümkün değil." The Denver Post 

"George R. R. Martin en iyi bilim kurgu yazarlarımızdan. Taht Oyunları da onun en iyi kitaplarından biri." Raymond E. Feist 

"Hem romantik hem gerçekçi. " Chicago Sun-Times


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)