Kiera Cass - Beni Seç - vulnicure

6 Şubat 2015 Cuma

Kiera Cass - Beni Seç

Özgün adı: The Selection
Yazarı: Kiera Cass
Çeviren: Derya İmer Aydınlık
Sayfa sayısı: 299
Yayınevi: DEX Yayınları
Fiyatı: 21 TL
Seri: Beni Seç
Elit
Sonsuza Dek


TANITIM BÜLTENİ:

Bir prens nasıl tavlanır?

Illéa ülkesinde tüm genç kızlar doğdukları günden beri sınıf atlamanın peşinde. Paha biçilemez mücevherlere, göz alıcı elbiselere ancak bu şekilde sahip olabilecekler. Bunun için tek bir şansları var: SEÇİM. Kıyasıya bir mücadeleyle geçen Seçim'i kazanmanın tek yolu Prens Maxon'ı kendine aşık etmek.

America içinse Seçim, bir kabustan farksız. Bu yarışa girmeyi kabul ederse, kendisinden aşağı sınıftan olduğu için herkesten gizlediği aşkı Aspen'i arkasında bırakmak zorunda kalacak. Öte yandan bu, ailesinin tek kurtuluş şansı.

America saraya adım atar atmaz, kendini esrarengiz bir dünyanın içinde bulacak. Saray hiç de dışarıdan göründüğü gibi olmayacak.


YORUMUM:

Beni Seç, türünde olumlu eleştiriler alan bir kitaptı ve bu yüzden okumak istedim. Ancak daha başlangıcından benim pek hoşuma gitmedi. Ana karakterimiz America'nın tavırları, ki özellikle bn gzel değilm kabl edr msnn! tavırları, çok sinir bozucuydu. 

Kitabın kurgusuna gelirsek.. Kitaptaki kurgu ülkede bir kast sistemi var. Bu kast sistemine göre bir kadın kendinden düşük kastta bir erkekle birlikte olamaz. Bu yüzden America, kendisinden kast olarak düşük Aspen ile gizli saklı ilişkisini yaşıyor. Sonra Seçim'e katılıyor. Seçim'de de Maxon'a ilgi duymaya başlıyor ama sonra Aspen'i görünce tekrar Aspen'e dönüyor. Çok tutarsız oluyor kısacası, ama Maxon'un da yapmak zorunda kaldığı tutarsızlıklar oluyor.

America karakterini sevmedim, ama Maxon karakterini gerçekten çok sevdim ve kitabın dili de akıcıydı ve espriliydi. Bunun dışında bir şeyi yoktu bence. Okumaktan haz almadığım Wattpad hikayelerine benzettim.


KİTAP HAKKINDA YORUMLAR:

"Açlık Oyunları ile The Bachelor arasında duran bu roman öyle eğlenceli ki. Yazar, America'nın gizli ilk aşkının külleri sönerken, Prens Maxon'la arasında gelişen kimyayı öyle ustaca kurmuş ki, okumaya doyamıyorsunuz." - Publishers Weekly

"Kiera Cass'in ilk romanı Beni Seç, reality şov ve distopik bir peri masalının mükemmel sentezi." - Kiersten White, Paranormal


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)