Warm Bodies (2013) - vulnicure

19 Şubat 2015 Perşembe

Warm Bodies (2013)

Türü: Komedi, korku, romantizm
Yönetmen: Jonathan Levine
Oyuncular: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton, Rob Corddry, Dave Franco, John Malkovich, Cory Hardrict
Gösterim Tarihi: 5 Nisan 2013
Süresi: 98 dakika
IMDB Puanı: 7,0
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri


FRAGMAN:



KONUSU:

İnsanoğlu yaklaşık 8 yıl önce başlayan ve nedeni, nasıl yayıldığını artık hatırlanmayan bir zombi salgınının esiri olmuştur. Zombilerin sayısı, hayatta kalmayı başaran bir grup insandan çok daha fazladır; insanlar ellerindeki tüm silah teknolojisine rağmen kendilerini ancak yüksek duvarların ardına hapsederek emniyete almışlardır. Zombilerin pek çoğu gibi havaalanında yaşayan R, bir gün arkadaşlarıyla beslenmeye çıktığında, kendisini öldürmek isteyen Julie ile karşılaşır. Onu ısırıp beslenmesi gerekirken aşık olmuştur, zira kaybettiği insani özellikleri teker teker ve yavaş yavaş yerine gelmeye başlar. Julie'ye hissettiği aşk kalbinin yeniden atmasını sağlarken, adını ve nasıl öldüğünü dahi hatırlamayan karakterimiz hislerini geri kazandıkça 'iyileşir'; üstelik bu iyileşme etkisi salgından etkilendiğine inanılan diğer zombileri de olumlu yönde etkileyecektir... Tabii insanlığın geri kalanını inandırabilirlerse! (alıntıdır)


YORUMUM:

Nicholas Hoult'u Skins'den beri çok seviyorum. Onun filmlerini izlemek istediğimden, oyunculuğunu tekrar görmek istediğimden bu filmi izlemeye karar verdim.

2013 yapımı bu film, zombilerin Twilight'ı olarak yorumlanıyor nedense. Ancak bana ondan çok daha ötesi gibi geldi. Film güzel bir giriş yaptı, harika devam etti ancak sonu biraz boş bitti. Bu kadar mutlu bir son izlemeye alışık olmadığımdan boş gelmiş de olabilir.

Teresa PalmerJulie karakteri üzerinde sevdiğimi söyleyemem. Daha iyi bir başrol bulunabilirdi diye düşünüyorum. Bunların dışında sevgiyi öyle güzel tasvir ettiler ki, alkışlamak istedim. Filmde, sevginin ölüleri diriltebilecek kadar güçlü bir his olduğunu anlatmaya çalıştılar. Bu çok güzel bir mesajdı, gerçekten anlamlıydı.

Son olarak filmden iki replikle kapatmak istiyorum.




PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)