PK (2014) - vulnicure

15 Şubat 2015 Pazar

PK (2014)

Türü: Komedi, dram, fantezi
Yönetmen: Rajkumar Hirani
Oyuncular: Aamir Khan, Anushka Sharma, Sanjay Dutt, Boman Irani, Saurabh Shukla, Sushant Singh Rajput, Parikshat Sahni
Gösterim Tarihi: 19 Aralık 2014
Süresi: 153 dakika
IMDB Puanı: 8,6
Ülke: Hindistan


FRAGMAN:



KONUSU:

P. K. şehirde gezinen bir yabancıdır ve daha önce kimsenin sormadığı basit sorular sorarak onlara cevaplar arar. Başka bir galaksiden gelen Peekay'ın; gerçek tanrıyı aramasını konu edinen film izleyenini karakterinin bu arayışı üzerinden felsefik yolculuklara çıkarırken, aşk ve hayat dolu sıcacık bir hikayeye odaklanır. (alıntıdır)



YORUMUM:

Bollywood filmlerine karşı ne yazık ki ön yargım vardı. Ancak teyzemin önerisiyle bu ön yargıyı yıkıp izlemeye karar verdim. 

Aamir Khan, Peekay'ı öyle güzel canlandırmış ki... Başka biri oynasa bu kadar beğeneceğimi zannetmiyorum. Film genel olarak eğlenceli bir havaya bürünse de, gözlerimin dolduğu sahneler oldu. Ve bir karakter olarak Peekay'a bayıldım!

Film Peekay'ın dünyaya indikten sonra kontrol cihazını kaptırmasıyla başlıyor. Kontrol cihazı olmadan gezegenine dönemeyecek olan Peekay, cihazını aramaya başlıyor.

Sonra filmimiz Jaggu'ya dönüyor. Onun Sarfaraz ile tanışmasını, sonra hayatının aşkını bulmasını ancak dini inanç farkından dolayı olan birtakım olayları anlatıyor. Sonra Jaggu, Yeni Delhi'ye dönüyor ve Peekay ile hayatı kesişiyor.


Filmin buradan sonrası felsefik ve cesaret isteyen bir konuyu işliyor. Kontrol cihazını bulmak için tanrıya dua etmesi gerektiğini öğreniyor Peekay. Filmde Jaggu'nun ailesi de dahil olmak üzere Hinduları dini inançlarıyla sömüren Tapasvi isimli bir din adamıyla tartışmaya giren Peekay aslında başta tanrıyı arıyordu. Ancak insanların tanrı inancını sömürme amacıyla kullandığını fark ediyor ve bir muhabir olan Jaggu ile birlikte dünyaya bu hatayı gösteriyor. O kadar güzeldi ki o sahneler.

Peekay, Jaggu'ya aşık oluyor ancak Jaggu'nun Sarfaraz'a aşık olduğunu bildiği için ona açılamıyor. En sonunda kontrol cihazını elde ettiğinde gezegenine üzüntüyle dönüyor ve ardından Jaggu, PK hakkında bir kitap yazıyor.

Filmde Bhairon karakterine ve Peekay'a bayıldım. Çok eğlenceli ancak mesaj veren bir filmdi. Sanırım Bollywood ön yargımı yıkacak kadar başarılıydı. Önerileriniz varsa alabilirim. 

Bu tarzdan hoşlanıyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. Ben hem eğlendim, hem bir şeyler kaptım, hem de çok üzüldüğüm sahneler oldu. Dolu dolu bir filmdi kısacası.

5 yorum:

  1. Merhaba,
    Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle....
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
  2. öneriler mi? olmaz mı.. öncelikle aamir khan filmleri birer başyapıt. izlemediyseniz eğer 3 idiots başta olmak üzere ghajini ve yerdeki yıldızlar (Taare Zameen Par) filmlerini izlemenizi tavsiye ederim. sonra bir bakmışsınız bollywood yapım filmlerin hepsini izlemişsiniz. 3 idiots ı şiddetle tavsiye ederim en az pk kadar etkileyecektir sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 Idiots ve Taare Zameen Par'ı izledim, özellikle 3 Idiots'ı çok sevmiştim. Ghajini'yi izleme fırsatım olmadı, en kısa zamanda izleyeceğim:)

      Sil
  3. AAMİR KHAN(özellikle büyük harfle yazıyorum.)büyük bir actor. fanaa filmiyle başladım onu izlemeye. daha sonra 3 idiots, yerdeki yıldızlar, ghajini, ghulam, lagaan, dhoom3, pk... daha sayamadığım bir sürü filmini izledim ve vakit buldukçada izlemeye devam edicem. hepsini izlemenizi tavsiye ederim. hayatımda gördüğüm en başarılı ve eğitici actor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerileriniz için çok teşekkür ederim :) PK ve 3 Idiots'ı izledim.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)