Nasıl Kıydınız? - vulnicure

14 Şubat 2015 Cumartesi

Nasıl Kıydınız?

Özgecan Aslan.
Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde 1. sınıf öğrencisiymiş Özgecan. Arkadaşıyla beraber minibüsle dönerken arkadaşı inince tek yolcu kalmış. Minibüs şoförü ona tecavüz etmeye kalkışınca direnmiş. Minibüs şoförü öldürmüş onu, kıymış ona. Babasını ve arkadaşını çağırmış, yakmışlar Özgecan'ı.

Burada insaniyet nerede bana söyler misiniz? Anne babasının kıyamadığı, canından çok sevdiği biricik kızına siz nasıl bunları yapabilecek kadar iğrenç, şerefsiz, ahlaksız, her türlü küfrü hak eden insanlar olabilirsiniz?

Gerçekten, bu ülkede kadınlar için sürekli bir tedirginlik olur toplu taşıma araçlarında.

Nasıl böyle bir ülke olduk biz? İnsaniyetten yoksun bir ülke nasıl olduk? Keşke bizlere zorunlu 12 senelik eğitimde insaniyetle, vatandaşlıkla, adaletle alakalı dersler verseniz. Kimse sokakta şunun bunun kuvvetini ivmesini kullanmayacak! Ancak biraz da olsa insaniyeti öğretebilsek memlekete, tüm sorunlar çözülecek belki de!

Gerçekten yüreğim burkuldu, anlatamıyorum, gerçekten çok kötü hissediyorum bugün. Tek dileğim, o şerefsizlerin çekebilecekleri en ağır cezaları hem bu dünyada hem öbür dünyada çekebilmeleri. Sizden bir ricam var: Change.org'da Özgecan'ın katillerinin en ağır cezayı çekmelerini isteyen kişiler tarafından bir imza kampanyası başlatıldı. Bir dakikanızı almaz, lütfen siz de imza atın. Gitmek için tıklayın.

Huzur içinde yat Özgecan. Hepimizin başı sağolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)