Becca Fitzpatrick - Çığlık - vulnicure

16 Mart 2014 Pazar

Becca Fitzpatrick - Çığlık

Özgün Adı: Crescendo
Yazarı: Becca Fitzpatrick
 Çeviren: Sevinç Tezcan Yanar
Sayfa Sayısı: 407
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Fiyatı: 25 TL
Seri: Fısıltı
Çığlık
Final


TANITIM BÜLTENİ:

Nora Grey'in hayatı mükemmellikten hâlâ çok uzaktır. Hayatına kastedilmiş olması hoş bir deneyim olmasa da en azından bu durumun içinden bir koruyucu melek sahibi olarak çıkmıştır. Gizemli, çekici ve muhteşem bir koruyucu melek. Ama Nora'nın hayatındaki yerine rağmen, Patch'in hareketleri kesinlikle meleksi değildir. Her zamankinden daha anlaşılmazdır (tabii bu mümkünse) ve daha da kötüsü, Nora'nın ezeli düşmanı Marcie Millar'la zaman geçiriyor gibi görünmektedir.

Patch'in tuhaf davranışları sonucu Nora kasabaya yeniden taşınan eski aile dostu Scott Parnell'la zaman geçirmeye başlar. Scott'ın çileden çıkarıcı tavırlarına ve bir şeyler sakladığına dair sahip olduğu hisse rağmen, Nora ona doğru çekilmekten kendisini alamaz.

Bu da yetmezmiş gibi öldürülen babasına ait görüntüler Nora'ya musallat olmuştur, öyle ki bir noktada babasının ölümü ile Nefilim soyu arasında bir bağ olup olmadığını sorgulamak durumunda kalır. Gerçekte ne olduğunu umutsuzca öğrenmek isteyen Nora, cevaplara ulaşabilmek için kendisini giderek tehlikeli hale gelen durumların içerisine sokar. Ama belki de bazı şeyler olduğu gibi bırakılmalıdır, zira gerçek, güven duyduğu her şeyi -ve herkesi- yok edebilir.


YORUMUM:

Sonunda Çığlık'ı da bitirdim. Çığlık başlarda iyi başladı, sonra biraz sıkıcılaştı ve sonunda yine heyecanlandı ve güzel bir finalle bitti. Patch'in sürekli Marcie ile olması ve Nora'nın bu sıralarda yaptığı saçma şeyler beni ortalarda epey baydı doğrusu. Kitap Nora, Marcie, Patch ve Scott arasında dönüyordu bir aralar.

Patch ve Nora'nın aniden ilişkisi bitince ben biraz şok oldum. Nora da Rixon'ın oyunlarıyla Patch'in gerçekten kötü biri olduğunu düşünmeye başladı. Eski dostu Scott'ın başına gelenlerin babası ve Kara El ile bağlantısı, Marcie ve Nora'nın kardeş olma ihtimalleri ve Patch'in de olaylara dahil olduğunu düşünmesi.. Kurgu gerçekten iyiydi.

Gerçekten çok heyecanlı bir şekilde bitti ve ummadık taş baş yardı. Rixon, Patch'in can dostu, Nora'yı öldürecekti ki kötü ve mükemmel çocuğumuz Patch aşkını kurtardı. Ve ilişkilerini de. Çok şirin bir şekilde bitti.

Kitabın serisi, bu tarz kitaplardan hoşlananlar için gerçekten ideal diyebilirim.

KİTAP HAKKINDA YORUMLAR:

"Yılın en ateşli kitabı."- Sugar Magazine

"Sürprizlerle dolu bir hikaye. Harika, yeni ve farklı bir roman."- Sunday Express

"Sürükleyici, heyecan verici bir kitap. Doğaüstü aşk hikayelerinin hayranlarını kendine tutsak edecek."- Publishers Weekly


PUANIM:

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. çook ama çoook teşekkür ederim paylaştığın link için bi türlü ücretsiz indirme yeri bulamıyordum çok sağol

      Sil
    3. Hiç önemli değil, keyifli okumalar :)

      Sil
  2. Çığlik kitabıni nasıl indirecegim??

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)