Her Telden Öneriler #3: Gününüzü Renklendirmek İçin Öneriler - vulnicure

1 Mart 2014 Cumartesi

Her Telden Öneriler #3: Gününüzü Renklendirmek İçin Öneriler

Bugün de Her Telden Öneriler köşemde böyle bir konu oluşturmak istedim. Gününüzü dilediğiniz kadar mutlu yaşamanız için..
Saat 07.30'da uyanın ve uyandığınızda bugün de yaşadığınız için mutlu olun. Yeni gününüze bir şans verin ve kendinizi özel hissedin. Giyinin, saçlarınızı yapın, nasıl görünmek istiyorsanız öyle görünün. Ve aile üyelerinize "Günaydın!" deyin. Neşenizi onlara da bulaştırın. 

Aile bireylerinizle beraber istediğiniz mükemmel kahvaltıyı hazırlayın ve birlikte yiyin. Kahvaltınızı hazırlarken en değerli malzeme olan sevgiden katmayı unutmayın.
Kahvaltıdan sonra güne sağlıklı devam etmek için biraz egzersiz yapın. Gününüzü en güzele çevirmek için egzersiz çok önemli ve yararlı olacaktır.

Ailenizle birlikte hepinizin zevk alacağı bir şeyler yapın. Örneğin pikniğe gitmek, uzun bir yürüyüşe çıkmak, gezilecek turistik yerlere gitmek gibi. Ailenizle birlikte vakit geçirmeniz aile içi ilişkilerinizi daha da geliştirecektir.

Kahve için. Kahve içmek insanlara gerçekten huzur verir. Kahve içerek çalışmak bile insanların daha çok hoşuna gider.
Yeni şeyler öğrenmek için araştırmalar yapın. Gündemden uzak kalmayın. İlginç hikayeler okuyun, ilginç şeyler öğrenin ve öğrendiklerinizi kendinize saklamayın. Çevrenizle paylaşın.
Eviniz, odanız, bahçeniz dilediğiniz gibi mi? Değilse bugün ufak değişikliklerle onu istediğiniz gibi yapabilirsiniz. 

Peki kendi dinlenme/çalışma bölümünüz? Onu da baştan düzenlemeye ne dersiniz? Ailenizden ufak fikirler alarak daha da şirinleştirebilirsiniz.
Kendiniz mutlu olduğunuz kadar başkaları da mutlu olsun isterseniz, ailenize ve arkadaşlarınıza ufak hediyeler alın. Vereceğiniz ufak miktarda bir para başkaları için büyük bir sürpriz ve mutluluk olacaktır. Ve onların mutluluğu sizi de mutlu edebilir..

Kitap okuyun. Ancak her zaman okuduğunuz tarzdakilerden değil. Daha önce kapağına elini bile sürmediğiniz o kitaba ne dersiniz? Kitaplığınızda duruyor..

Yapmak istediğiniz bir yemek tarifini açın ve onu yapın. Yemek yaparken ailenizden yardım istemeniz sizi daha da mutlu yapacaktır.

Müzik dinleyin! Sizi ferahlatacak bir playlist yaratın ve onu açın. Bu sırada dinlenme köşenizde olabilirsiniz, rahatlıyor olabilirsiniz.

Yanınızdakilerle izleyebileceğiniz özel bir film seçin ve onu birlikte izleyin. Mısır patlatın. Film bitiminde filmi değerlendirin, birlikte hareket edin.

Ailenizle beraber oynayabileceğiniz eğlenceli bir oyun bulun. Oyun sizi daha da yaklaştırır, aslında siz bunu anlamasanız da.

Mutlu olun ve pozitif düşünün. Bencilce hareket etmeyin ve kendinizi sevin. Gününüzü nasıl daha mutlu geçirebilirsiniz diye düşünün, nasıl daha yararlı birisi olabilirim diye düşünün. Karamsarlığa veya nefrete kapılmayın. Kendinizi sorunlu görmeyin. 

 
Yatmadan önce hayal kurun ve hayallerinizi gerçekleştirmek için yapabileceklerinizi düşünün. İnançlarınız doğrultusunda dua edin ve yaşadığınız için mutlu olun.

Ve gününüzü renkli bir şekilde bitirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)