Merhamet (2013-2014) - vulnicure

15 Mart 2014 Cumartesi

Merhamet (2013-2014)

Adı: Merhamet
Yapım Yılı: 2013
Türü: Dram
Bölüm Sayısı: 44
Yayın Dönemi: 13.02.2013 - 12.03.2014
Bölüm Süresi: 95 dakika
Yönetmen: Çağatay Tosun
Senarist: Mahinur Ergun
Ülke: Türkiye

KONUSU:

Öykü küçük bir kasabada başlar ve İstanbul’a uzanır. Narin’in İstanbul’a geliş hikayesi epey çetrefilli olsa da, her nasılsa İstanbul’da talih yüzüne gülmüş, daha ayağını bastığı gün kafasını sokacak bir yer bulmuştur. İstanbul’da 1. ayın sonuna gelindiğindeyse Narin sonunda bir iş bulmuş ve ev kirasını ödeyebilecek duruma gelmeyi başarmıştır. Ancak ağlarını örmekte olan kader onun yolunu yalnız bir burjuva kızı olan Deniz’le kesiştirir ve bu iki kız o günden sonra birbirlerine kenetlenir. Deniz Narin’i şehir yaşamına, Narin de Deniz’i bir dostluğun sıcaklığına alıştırır. Gel zaman git zaman bu iki kız, ev arkadaşlığından, en yakın dostluğa doğru uzanan bir yolda uzun süre el ele yürürler. Yolları ayrılsa da elleri hiç ayrılmaz. Deniz’in kıskanç küçük kardeşi Irmak'sa Narin’e kaptırdığı ablasını geri almaya kararlı, İsviçre’de sürdürdüğü rahat ve lüks hayatından feragat edip İstanbul’a kesin dönüş yapar. Irmak tek başına dönmemiştir, kolunda bir de yakışıklı, başarılı, banka Genel Müdür Yardımcısı Fırat vardır. Fakat Narin o Fırat’ın kendi eski aşkı - o Fırat - olduğunu anlar ve kendisini tanımamış olmasının acısını günlerce çeker. Bir de yetmezmiş gibi çalıştığı hukuk firması Fırat’ın kredi verdiği karanlık bir adam olan Sermet Karayel’in davasını almış ve konuyla Narin’i görevlendirmiştir. Sermet de geçmişten gelen bir karakterdir. Narin durumun hiç de zannettiği gibi olmadığını zamanla anlayacak ve eski aşk küllerinden bir fırtına şeklinde yeniden doğacaktır. 


YORUMUM & AYRINTILI KONU:

Şimdii. Takip ettiğim tek Türk dizisi bittiği için çok üzgünüm ben :( Merhamet dizisi bildiğiniz gibi Hande Altaylı'nın Kahperengi kitabından uyarlanmış bir dizi. Dizideki karakterler birbirinden ustaca inşa edilmiş. Uyum çok süper. Özgü Namal, Narin karakterine teyzemden sonra en çok uyan ikinci kişi olurdu bu yüzden onu almışlar herhalde :) Şaka bir yana, oyunculuklar çok başarılıydı ve senaryo gayet hoştu. Dizinin bitme sebebi hikayenin artık bitmesi, eğer dizi sürerse hikayenin saçmalayacağıymış. Haklılar. Ben final yorumuma geçeyim.

Final epey tatlı gidiyordu. Narin ve Fırat'ın ikizleri Deniz ve Sermet balayından dönünce doğdu ve hepsi çok mutlu oldular. Şadiye Picasso'su tarafından Amsterdam'a davet edildi. Hepsinin hayatları tatlı bir hal alır oldu. Ancak Sermet'e göre bir an önce gitmeleri gerekiyordu. Bunu sadece Fırat'a anlatmıştı ve kızlara çaktırmamaya çalışıyorlardı. 

Sonra Deniz'in de hamile olduğunu öğrendiler! Deniz bu tatlı haberi duyurmak için hemencecik Fırat ve can dostu Narin'i çağırdı tabii. Ancak oradan sonra işler epey ters.

Merhamet 44. final bölümü yayınlandı ! Merhamet son bölüm izle ! kanald 12 Mart 2014
Sermet'in evine kötü bir saldırı düzenlendi ve Sermet de Deniz'i korumaya çalıştı. Bu sırada Ali saldıran pek çok kişiyi öldürebildi ancak kendisi de vefat etti.. Sermet, Deniz'in eline bir silah verdi ve: "Kim olursa olsun vur." dedi. Sermet orada yaralanınca saldıranlardan kalan biri de Sermet'i tamamen bitirmek üzere geldi. Tam o sırada Deniz onu vurdu ve hemen kalkıp arabaya bindi. Onu gören Narin de peşinden arabaya bindi. Deniz son sürat giderken Sermet ve Fırat kardeşler de onların peşinden gittiler. Ve Deniz çok kötü bir kaza yaptı..

Merhamet final yaptı (Merhamet Final İzle)
Kötü ve acı bir şekilde bitti mutlu başlayan final. Pek çok zorluğa rağmen başarmış bir kadının ve çevresinin hikayesiydi bu da. Peki sonda ne mi oldu?

Can dostlarının mutlu bir şekilde kumsalda koşuşması, eğlenmesi akıllara öldüklerini getirdi tabii. Tatlı tatlı sohbetleri vardı. Bu dizi bana çok şey göstermişti gerçekten. Bitmesi beni çok üzdü. Mutlu sonu hak eden bir hikayeydi ve böyle bir şekilde bitmesi gerçekten üzücüydü ve tepki aldı..

 

 


PUANIM:

4 yorum:

  1. Bu çok güzel bir yazı ablacığım. :)))) merhamet'in bitmesine çok üzüldüm

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım :) Ben de üzüldüm.

    YanıtlaSil
  3. Dizisini izlemedim ama okumadıysan kitabını kesinlikle tavsiye ederim. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listeme ekledim, öneri için çok teşekkür ederim :D

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)