Sir Arthur Conan Doyle - Akıl Oyunlarının Gölgesinde - vulnicure

11 Mart 2014 Salı

Sir Arthur Conan Doyle - Akıl Oyunlarının Gölgesinde

Yazarı: Sir Arthur Conan Doyle
Çeviren: Cumhur Mısırlıoğlu
Sayfa Sayısı: 393
Yayınevi: Martı Yayınları
Fiyatı: 17 TL
Seri: Sherlock Holmes: Akıl Oyunlarının Gölgesinde
Sherlock Holmes: Gerçekler Kanıt İster
Sherlock Holmes: Aklın Şüphesi Suçun Gerçeğidir




Kanunun diğer tarafında yer alsaydım, en başarılı suçlu ben olurdum.

ARKA KAPAK:

"İnsan beyninde çözülemeyecek kadar zor, tahmin edilemeyecek kadar karmaşık duygular ve arzular vardır. O arzuların karanlık olanlarına gelince; işte onlar oldukça soğuktur ve kişiyi adeta buzdan bir kütleye çevirir. Gözleri kör eden bu ürkütücü ruh halleri, insanın aklının ucundan bile geçiremeyeceği şeyleri yapmasını sağlar.

Benim işim, karanlıkta kalmış bu insanların yol açtığı kötülükleri sona erdirmek. Suçluları ayrı ayrı çözümlemeyip, her kılığa bürünebilme yeteneğimle doğru izlerin peşinden gittiğime inanıyorum. Uyguladığım yöntemler ise, en az izini sürdüğüm suçlular kadar farklı. Ve şunu bilmenizi isterim ki, kesinlikle hepsi işe yarıyor..."
Sherlock Holmes

Dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes, kendine özgü karakteri ve yaşadığı birbirinden farklı maceralarıyla uzun yıllardan beri siz okurları etkisi altında tutmaya devam ediyor. Toplam 56 çarpıcı hikâyeden oluşan eserin bu "ilk" kitabı, sizi insan zekâsını zorlayan tuhaf suçlar ve cinayetler dünyasında gezdirirken, gerçeğe giden bir yolda yalnız olmadığınızı da hissettiriyor...



YORUMUM:

Sherlock Holmes... Doktor Watson'ın ağzından bir şekilde anlatılan ve inanılmaz derecede ilginç vakalardan oluşan bu on iki hikayelik kitabı çok sevdim. Sherlock Holmes'un muhteşem gözlemcilik yeteneğine bir kez daha hayran kaldım. 

Bu kitapta Sherlock'un hayranlık duyduğu tek kadın olan Irene Adler'ın hikayesi yani Bohemya'da Skandal da var. Ve ben zaten Sherlock'a bayılıyorum. Gerçekten çok başarılı bir anlatım ve Sir Arthur Conan Doyle'un bu anlatımı belki de bu kadar ilgi çekilmesini sağlıyor.

Sherlock'un akıl yürütme, analiz etme ve olaylara farklı bakış açılarından bakabilme yetenekleri bu hikayeleri daha da çarpıcı kılıyor. Çok sevdim ve çok başarılı bulduum!

En kısa zamanda serinin ikinci kitabı Suç Detayda Saklıdır'ı okuyup yorumlayacağım.


KİTAPTAN ALINTILAR:

(Sherlock Holmes ve müşterisi John Openshaw Beş Portakal Çekirdeği hikayesinde konuşuyor)

"Her şeyi çözebileceğinizi söyledi."
"Biraz abartmış."
"Asla yenilmediğinizi."
"Dört kez yenildim; üç kez erkeklere, bir kez de bir kadına."
"Ama başarılarınızın sayısıyla karşılaştırılınca nedir ki?"
"Genelde başarılı olduğum doğrudur."


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)