Kafa İzni Dönüşü - vulnicure

22 Kasım 2022 Salı

Kafa İzni Dönüşü

Merhabalar,

Yanılmıyorsam 1 aydır buralara pek de uğramıyordum. Arada taslaklara mânâsını sadece benim zihnimin işgalci güçlerinin anlayabileceği hezeyan kırıntılarını döktüm ama artık temiz bir sayfa açmanın zamanı geldi.

Peki neler oldu? Öncelikle beni 1 hafta yatağa, devamındaki 3-4 günde de eve hapseden ağır bir grip geçirdim. Geceleri aniden gelen ama çok üstüne düşündürmeyen üşüme hissiyle oldukça masumane başlayan bu hastalık boğaz ağrısı ve öksürüğü kadrosuna transfer ettikten sonra asıl olay başladı. Ciğerlerim yerinden çıkıyormuş hissi veren öksürük atakları, o ataklar başlamasın diye insanı panikleten kaburga ve sırt ağrıları, üstümden kamyon ordusuyla geçilmiş hissi veren bir bitkinlik... Maske, aşı ve önlemler sağ olsun 3 yıllık COVID-19 sürecinde bu hastalığa yakalanmadığım ve çok ciddi bir soğuk algınlığı/grip sıkıntısı da yaşamadığım için bu gibi hastalıkların nasıl olduğunu unutmuşum. Uzun zamandır beni bu şekilde ters düz eden bir grip yaşamamıştım. Neyse ki şimdi iyiyim, hiç geçmeyecek sandığım o öksürük sonunda yok oldu gitti.

Gelgelelim bu hastalık beni öyle bir zamanda vurdu ki tüm düzenim alt üst oldu, tam vize haftası öncesi son derslerimi kaçırdım. İlk sınava günler kala çalışmayı kesmek zorunda kaldım. İyileşemediğim için rapor aldım, birkaç sınavıma giremedim. Kaybettiğim zaman diliminde yeterince hazırlanamadığım için ilk 2-3 sınavımın notları pek de parlak gelmedi. Finallerde kurtarırız diyelim, hem ağırlığı daha yüksek :P Neyse ki sonrasındaki sınavlarım tüm o yoğunluğa rağmen genel olarak çok daha iyi geçti, giremediğim sınavlarımda mazeretli sayıldığım için de haftaya onların telafilerine gireceğim. Şans ve çalışma azmi dilekleriniz çok makbule geçer :)

Ciddi anlamda eve tıkıldığım bu zaman dilimi sonrası hem ülke hem de dünya genelinde olanlar beni gerçekten etkiledi. "Ya sevdiklerime bir şey olursa" korkusu tekrardan içimi sarınca bir anda hobilerimden, derslerimden, günlük hayatımdan uzaklaştım. Sonrasında özel hayatımda da birtakım can sıkıcı şeyler oldu, iyice kabuğuma çekildim. Böyle yapmaya devam edersem hiç iyi şeyler olmayacağını biliyorum, bu yüzden buraya koştum. Yazmak, konuşmak eşi benzeri olmayan bir meşguliyet ve cesaret veriyor bana. Her şeyin üstesinden gelebilecekmişim, her şey geçecekmiş hissine kapılıyorum; umutsuzluğun içinde geçici de olsa bir huzura eriyorum. İçimdekileri o projeksiyona yansıttıkça çözüme bir adım daha yaklaşıyorum sanki. Belki de terapi böyle bir şeydir. 

Sınavlar bittikten sonra girdiğim bu bu boşluk sürecinde Steam kütüphanemden oyunlar indirdim bolca. Sıcak yaz günlerinde epey uzun saatlerimi verdiğim Stardew Valley ile giriştiğim bu süreç Florence adlı inanılmaz tatlı, çizimleri ve müzikleriyle huzur veren bir oyunla devam etti. Tek başıma oynadığım için Stardew Valley beni pek sarmadı, Florence de kendini ne kadar sevdirse de 1 saatte bitti. Ben de çok sevdiğim Emily Is Away <3 isimli oyuna geçtim. Aslında oyunu geçen sene ilk çıktığında bitirmiştim ama bu sefer farklı ihtimalleri görmek için yeni bir rotada devam ettim. Bu oyun bana nostaljinin gerçeklikten kaçış sürecimize etkisi üzerine bir yazı fikri verdi ve güzel bir beyin fırtınası yaptırdı. Konuyu mazeret sınavlarım aradan çıkınca tamamen irdelemek niyetindeyim ama sizin konu hakkındaki fikirlerinizi de merak ediyorum. Son olarak ana oyunu kısa süre önce ücretsiz olan The Sims 4'a geçtim. Bu oyun da 2-3 boş günüme keyif ve bir uğraş kattı ama fazla vaktimi aldığı için daha fazla devam etmek istemedim, böylece oyun maceramı sonlandırdım. 1 ayım böyle geçti işte; hastalıklar, sınavlar, içsel mücadeleler, oyunlar... Şimdi geride kaldıklarıma yetişmem lazım.

Bir Vulnicure yazısının müzik olmadan sona ermesi mümkün mü? Son günlerde hayatıma arka fon olarak eşlik eden Phoebe Bridgers'ın Tom Petty and the Heartbreakers cover'ı olan bu şarkıyı dinliyorum sürekli.


19 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Su akar yolunu bulur demiş ya atalarımız, boş laf değildir. Kendine iyi bak moralini yüksek tut, gerisi gelir:) Ve ayrıca, bıraktığın boşluk blog aleminde hissediliyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sahiden boş laf değil, bir o bir de onun kardeşi "Her şey olacağına varır." lafı :) Hissedildi demek, daha da uzatmayayım o boşluğu o zaman :)

      Sil
  2. Şu an tekrar bir yazı paylaştığını görünce ne kadar heyecanlandım bilemezsin. Umarım bundan sonra bu kadar ara vermeni gerektirecek hiçbir sorun ile karşılaşmazsın. Yokluğun gerçekten hissedildi. Eski zamanlarda mektup bekleyen insanların heyecanı ile bekledim yazı paylaşmanı. Ve sonunda kavuştuk :))) nostalji ile ilgili yazını da merakla bekliyor olacağım. Kendine çok iyi bak. Tekrar hastalanmanı ve benzer süreçlerden geçmeni hiç istemem. Güzel günlerin olsuun 🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Neyse ki bunlara denk dönemlerde senin de kendi meşguliyetlerin vardı da biraz dengeledim diyeyim o halde :)) Sen de kendine çok iyi bak, kocaman sevgiler.

      Sil
  3. Çok çok çok geçmiş olsun... O kadar zor ki hastalık işleri. Geride kalmış olmasına sevindim. Umuyorum önündeki sınavları çok verimli bir şekilde geride bırakırsın. Bu aralar oyun oynamıyorum ama resmen içim kıpraştı. Dönemsel olarak bir oyuna takılmayı pek severim. Biraz oynar sonra sıkılırım ama ellerim kaşındı resmen şu an. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok çok teşekkür ederim :)) Sahiden zor, insanı birdenbire alt üst ediyor valla. Ben de dönemsel oyunculardanım, bence en iyisini yapıyoruz :))

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. Yazmanın senin için terapi olması ne güzel.

    YanıtlaSil
  5. grip salgını var herhalde çok kişi hasta yaa, geçmiş olsun, ülkenin hali de fena evet işallah geçer hepsi :) tom petty eski tüfeklerden :) seni görmek güzeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da hastanede öyle dediler, çok yaygınmış bu aralar. :( Etrafımda da benimle aynı anda bu kıvama gelenler vardı bir sürü. Çok teşekkür ederim deep, aynı şekilde seni dee :) Güzel yorumlarını okuyunca kocaman tebessüm yerleşiyor yüzüme hep.

      Sil
  6. Çifte geçmiş olsun diliyorum. Hem psikolojini etkileyen bizi de üzen olay için hem de grip için. Son sınavlarda da başarılar diliyorum. Nostalji, kapsamı geniş bir konu gerçeklikten kaçış açısından bakmamıştım buna. Oyunların kaçış için işe yaradığı fikrine ise katılırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok teşekkür ederim, her güzel dileğin için :) Evet, kişiden kişiye nostalji anlayışı da değiştiği için epey çetrefilli bir konu.

      Sil
  7. Aynı septomlar olmasa da bende benzer bir durum yaşadım. Benim ki arada bir tazeler gibi olup sonra tekrar geçiyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun, sahiden pek çok kişi bu şekilde arada yokluyor diyor bu hastalık için :(

      Sil
  8. Çok teşekkür ederiim. Umarım dediğin gibi olur :) Beğenmene sevindim, keyifli dinlemeler.

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle çok geçmiş olsun ve telafiler için başarılar diliyorum:) Siz ne yaparsanız yapın, ne düşünürseniz düşünün su akıp yolunu buluyor. Tabi ki elden geleni yapmak yada düşünmek şart ama olan oluyor işte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :)) Aynen katılıyorum, yapılanlar da bu sürece yön verse de en önemli faktör hep o su :)))

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun. Son zamanlarda herkes hasta. Ben de senin hasta olduğun zamanlarda kötüydüm, neyse ki şimdi iyiyim.

    Sınavlarında başarılar dilerim. Eminim hepsinden güzel notlar alacaksın :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ve sana da çok geçmiş olsun. O sıralarda etrafımda hasta olmayan yoktu, sen de nasibini almışsın demek ki.:(

      Umarım dediğin gibi güzel notlar alırım, burada da haberlerini veririm :))

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)