Dokuzuncu Yıl - vulnicure

29 Kasım 2022 Salı

Dokuzuncu Yıl


"Merhabalar, hoş geldiniz! :)

Bu blogda şu andan itibaren okuduğum kitapları yorumlayacağım.

İlk olarak okuduğum eski kitaplardan başlıyorum.

Umarım seversiniz."


Her şey dokuz sene önce, tam bu saatte, bu cümlelerle başladı. O günü hatırlıyorum. Dönemin liseye yerleştirme sınavı TEOG'un 1. basamağı bitmişti, 2. basamağına da 5 ay kadar bir zaman vardı. Küçük bir molanın tam zamanıydı. O gün sınavdan çıkıp eve gittiğimde yeni bir dizüstü bilgisayar beni bekliyordu, tamamen bana ait ilk bilgisayarım. Bana yıllarca yoldaş olan şimdilerin külüstürü o Lenovo ile yaptığım ilk şeylerden biri uzun zamandır açmak istediğim kitap blogunu faaliyete geçirmek oldu. Şimdikinden çok daha farklı bir ismi vardı ama neydi, zihnimi ne kadar zorlarsam zorlayayım bir türlü hatırlayamıyorum. Sonra burası "Kitap Kuşu" oldu, bu yıla dek. Uzun yıllar mahlasım kalmış bu isim bir şekilde benim bir parçam da oldu. Sanırım Kitap Kuşu bir anka kuşuydu ki bir gün ömrünü tamamladı ve Vulnicure olarak küllerinden yeniden doğdu.

Yazmak ve bir şeyler üstüne konuşmak hep benim olayımdı, bu sebepten burası benim ilk ya da son blogum değildi. Ama hem açtığım hem de yazdığım hiçbir web sitesinde buranın bana hissettirdiklerini hissetmedim, kattığı şeyleri kapmadım. Bu dile kolay 9 senenin içinde ne kadar boşluklar ve aralar olsa da burayı kapatmayı tek bir kez bile düşünmedim. Benim çocukluğum, ergenliğim, yetişkinliğe attığım ilk adımlar, bocalayışlarım, mutluluklarım, hayatımda yer edinen insanlar hep burada kendine yer buldu çünkü. 9 sene önce dünyada yerini arayan o küçük kız arayışını bir türlü sonlandıramadı belki ama kendine burada bir sığınak buldu.


Sevgili A; ortaokulda benimle okuduğun, konuştuğun kitaplar ve bu blogun oluşmasındaki direkt katkın için teşekkür ederim. Maalesef dostluğumuz senin bu katkıdan haberdar olmanı sağlayacak kadar uzun ömürlü olamadı, yollarımız henüz lisedeyken ayrıldı, ama senin yerin bende hep ayrı. 

Sevgili B; güzel bitmedi arkadaşlığımız. Sana çokça kızdım, muhtemelen sen de bana kızdın. Ama yolumuzun kesiştiği dönemde bana ve buraya kattıklarını katiyen reddedemem. Teşekkür ederim.

Sevgili C ve D; siz benim dünyamı kimselere açamadığım şekilde açtığım kişilersiniz. Sizin varlığınız beni hep ileri götürdü, güvende hissettirdi. İyi ki vardınız, iyi ki varsınız, umarım kalbimdeki özel yeriniz gibi yanımda da daima olursunuz. 

Sevgili E; senden bahsetmezsem olmazdı. Gerçekten kendin gibi olduğunu bildiğim zamanlarda tanıdığım en özel insanlardan biri oldun hep. Senin haberin hiç olmadı belki ama bana verdiğin tavsiyeyi uyguladım, bir gün sana da bunu göstermeyi çok isterim. Dostluğun için teşekkür ederim.

Sevgili F; buradaki hiçbir isim bu yazıyı okumayacak ancak çok iyi biliyorum ki bunun tek istisnası sensin. Bana her konuda o kadar içten güvendin, bir yandan o kadar içten inandın ki ben de kendimde inanmaya değer bir şeyler aramaya başladım. Karşıma çıktığın, konfor alanından çıktığımda bile konforlu hissettirdiğin ve tanıdığım en özel, en değerli insanlardan biri olduğun için teşekkür ederim. 

Sevgili Blog Komşularım; hangi birinizi saysam yetmez çünkü buralardan kimler geldi, kimler geçti, geriye de kimler kaldı say say bitmez. Ben sizleri okuyarak büyüdüm ve bu yolda birçoğunuzun kaleminden ilham, hatta bazen ilhamın da ötesini aldım. Dilerim nice 9 seneler önümüzde vardır da sizleri okumaya, tanımaya devam ederim. Beni de aranıza aldığınız için teşekkür ederim.


Bu arada tekrardan Twitter hesabı açtım, takip etmek isterseniz bu linke beklerim. :)

32 yorum:

  1. Yakın tarihlerde adım atmışız Blogger'a :) Hep birlikte nice nice yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolumuzun bu kadar yeni kesişmesi ne garip. Çok teşekkür ediyoruum :))

      Sil
  2. Wow! Ne kadar güzel, etkileyici bir yaş kutlaması... Mutlu, sağlıklı, huzurlu ve güzel yazılarıyla nice 9 yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, çok teşekkür ederim :) Böyle düşünmenize çok sevindim.

      Sil
  3. :) çok tatlııı anlatıyon sen :) sen, ilkay, bir pembesever, en tatlı anlatanlarsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Deep :) İlkay'ın üslubuna ben de bayılıyorum, Pembesever'in bloguna da bakayım o zaman :)

      Sil
  4. Her zaman bir arayış içerisinde olmaya devam edeceğiz galiba. Nice senelere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olması gereken de bu galiba. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Nice mutlu kutlu yaşları olsun bu blogun. :) Bende aralarda gittim döndüm hep ama dönecek bir yeri olması insanın tarif edilemez. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)) Sahiden öyle, belki de en güzel yanı buranın. İyi ki var burası :)

      Sil
  6. hep burda olcaz birliktee işallah maşallah :)

    YanıtlaSil
  7. Senin bu blogu açtığın yaşta böylesi girişimlerde bulunan gençlere bayılıyorum:) İyi ki yapmışsın. Farklı deneyimlere de açık olacaksın ancak lütfen burayı da bırakma olur mu? :) Blogunun yıldönümü kutlu olsun! Her neye el atarsan yolun açık olsun!
    Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, benim de çok hoşuma gidiyor :) Keşke daha çok görsek o kişileri aramızda. Artık bırakma niyetinde değilim :) Gerçekten çok teşekkür ederim bu güzel yorum için, öyle mutlu oldum ki anlatamam.
      Kocaman sevgiler :)

      Sil
  8. Sanırım hepimizin düşünceleri bu yönde. Bende daha bloggerı 6 aydır kullanıyorum. Daha önce sığınağım bir kalem ve bir defterdi. Kendimi ne zaman yalnız hissetsem hep bir şeyler yazar karalardım. Burası gerçekten çok güzel ve özel. Şuan ne zaman kendimi toplumdan ayrıştırsam burada buluyorum. 6 aydır benimde sığınağım burası. Ayrıca burada çok güzel insanlar var. Ve bence hepimiz biraz birbirimize benziyoruz. Sanki diğer insanlardan farklıymışız gibi. Burada toplanmışız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz o halde :) Buranın özel olduğu konusuna katılıyorum. Bence hepimiz sizin gibi kalem ve defterden buraya geldik, aramızda bağ oluşturan o ortak yön bu gibi. Blogunuzun sizde böyle hisler uyandırması ne güzel bir durum, umarım hep yazarsınız :)

      Sil
  9. Güzel, güzel :) Dönüp bakınca daha da güzel ama. Çok teşekkür ederim İlkay :))

    YanıtlaSil
  10. Bloğunu açtığında ne kadar küçükmüşsün. Ben seni uzun zamandır takip ediyorum. Kitap Kuşu olduğun zamanları hatırlıyorum ama asla yaşının bu kadar genç olduğunu tahmin etmezdim. Blog dünyasında benden kıdemlisin :-)

    İsmini değiştirdiğinde seni tanıyamadım. Bir de uzun bir ara vermiştin. Yeni yazını görünce "Bu kim?" diye düşündüm. Kapak resmindeki Mia'dan hatırladım. Çok ikonik bir resim.

    Uzun yıllar burada yazmaya devam edersin umarım. Seni keyifle okuyan takipçin Şule'den sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zamanlarda bana küçük bir yaş gibi gelmezdi ama şimdi dönüp bakınca ben de ne kadar küçükmüşüm diyorum :) Evet, sahiden yıllardır takipleşiyoruz. Ama ben de daha kıdemli olacağımı tahmin etmezdim :)

      Bu şekilde hatırlamana çok sevindim :) O resmi çok seviyorum gerçekten.

      Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Seni de keyifle okuyan takipçinden sana kocaman sevgiler:))

      Sil
  11. Bu arada İnstagram hesabın var mı? Varsa takip etmek isterim. Oradan blogger arkadaşlarımı takip etmeyi seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet var, şimdilerde aktif değilim ama çok yakında oralara da el atacağım :D Takipleşiyoruz diye hatırlıyorum ama yine de yazayım, kullanıcı adım: vulnicure_blog

      Sil
  12. Nice 9 lara, hep beraber inşallah:)

    YanıtlaSil
  13. Nice yeni yıllara blogunda! Dile kolay tam 9 yıl. Senin için nasıl geçti kim bilir. Büyüme sancına ortak olan böyle güzel bir anıya sahip olmak çok özel ve güzel bir şey bence. Keşke bende daha erken başlasaydım bloğuma diyorum. Seni okumayı çok seviyorum nice uzun yılları olur umarım blogunun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok teşekkür ederim, bu yorum beni öyle duygulandırdı ki anlatamam :) Bir tutkuyla birleşen bu anıya sahip olabilmek bence de çok özel, burada kendi dünyamı inşa etmişim ve bunun yanı sıra takip ettiğim yazarların kendi dünyalarını ziyarete çıkıyormuşum gibi hissediyorum sıkça. Tabii ki daha küçük yaşlara dair hatıralara dönüp bakmak eğlenceli ama bence hiç geç kalmış sayılmazsın :)) Tekrardan çok teşekkür ederim, umarım yıllarca hep beraber bu alemde oluruz. <3

      Sil
    2. Umarım Vulnicere uzun yıllar daim oluruz.

      Sil
  14. Sevgili Vulnicure; yazını okumuştum ancak şimdi yazabiliyorum. Dokuzuncu yılını bu kadar geç kutlayabildiğim için çok üzgünüm. Nice dokuz yılların daha olsun buralarda. Demek dokuzuncu senende okuyabilecekmişim yazılarını, benim için çok büyük bir mutluluk :) Yazıların o kadar canlı ki her birini yaşayarak okuyorum. İçime bu yaşamı doldurduğun için teşekkür ediyorum. Kendine olan inancını hiçbir zaman yitirme. Buraları da gözden çıkarma tabi, yazılarından kimse mahrum kalmak istmez. Özellikle de ben! Başının etini yerim valla :D Sağlık ve mutlulukla kal!

    Vee onuncu yılına özel büyük şeyler yapalım kesinlikle, sen de istersen tabii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Saye, bu dokuz yıla anlam katanların başını çeken kişinin en ufak bir üzgünlük hissetmesine gerek olmadığını söylemek istiyorum önceliklee. :) Asıl ben çok teşekkür ederim; hem bu güzel sözlerin için hem de bana gösterdiğin yol için. Sen de sağlıkla, mutlulukla kal :)

      10. yıl benim için o kadar akıl almaz bir kilometre taşı olacak ki yapalım tabii ki deee :)) Önerilerini sıradaki görüşmemizde duymak isterim. :)

      Sil
  15. Tebrikler daha nice blog yılları dilerim 👏👏👏

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)