Frozen (2013) - vulnicure

8 Şubat 2014 Cumartesi

Frozen (2013)

Yapım Yılı: 2013
Türü: Müzikal, aile, macera
Süresi: 102 dakika
Ülke: ABD
Yönetmen: Chris Buck/Jennifer Lee
Hikâye: Chris Buck/Jennifer Lee/Shane Morris
86. Akademi Ödüllerinde En İyi Animasyon Filmi, En İyi Özgün Şarkı ödüllerini kazandı.

Fragman:

KONUSU:

Çocukken birlikte çok iyi anlaşan ve harika zamanlar geçiren Prenses Elsa ve Prenses Anna bir gün oyun oynarlarken Elsa güçlerini kontrol edemez ve Anna yaralanır. Elsa'nın gücü buzlarla ilgili doğuştan güçleri vardır. Kral ve Kraliçe Anna'yı cücelerin yanına götürürler. Cüceler sihrin kalbe gelmediği sürece çıkarılabileceğini söylerler. Anna iyileşir ancak Elsa'nın güçlerini ve güçleriyle geçirdikleri zamanları unutur ama yakın ve mutlu olduklarını hatırlar. Yıllar geçer ve bu sırada kızlar da büyür. Kral ve Kraliçe geçirdikleri bir kazada ölürler ve Elsa birkaç sene sonrasında Arendelle Kraliçesi olur. Bunun için Taç Giyme Töreni düzenlenir. Bunun için seneler sonra ilk defa sarayın kapıları açılır ama törende Anna ve Elsa'nın kavgası sonucu herkes Elsa'nın güçlerini öğrenir, ama onun canavar olduğunu düşünürler. Elsa da ülkeyi terk eder. Macera da burada başlar.


KARAKTERLER:

Elsa
Elsa, krallığın kraliçesidir. Özel güçleri vardır. Kardeşi Anna'yı her şeyden çok sevmektedir, ama ona zarar gelmesini istemediğinden ondan uzak durmaktadır.

Anna
Anna, krallığın prensesidir. Hep Elsa ile eskisi gibi olmayı ve sevilmeyi arzulamıştır. Anne ve babaları onlar daha küçükken öldüğünden ve Elsa da ondan uzak olduğundan sevilmeye muhtaçtır, bundan dolayı Hans'la hemen nişanlanmıştır.

Olaf
Olaf, Elsa'nın küçükken Anna'ya yaptığı kardan adamdır. Ülkede kış olduğunda tekrardan ortaya çıkmıştır.

Hans
Hans, kendini Anna'ya tek günde aşık ettirmiştir ve başlarda bence iyi kalpli gibi dursa da sonradan yapabileceklerini anlayınca duygusuz birine dönmüştür.

Kristoff
Anna'ya yardım ve sonra yavaşça ona aşık olan karakterdir ve Anna'nın gerçek aşkıdır. Geyiği Sven'ledir.

Sven
Kristoff'un geyiğidir.

YORUMUM:

Geçtiğimiz günlerde kız kardeşimin yoğun isteği üzerine bu filme ikimiz gittik. İki kız kardeş olarak bu filme gitmemiz çok güzel olmuş aslında.


Filmde iki kız kardeşin yaşadıkları anlatılıyor. Elsa kardeşini öyle seviyor ki, ondan uzak durmaya razı geliyor. Bu da iki kardeş için öylesine anlamlı ki.. Ama Anna bunları bilmiyor tabi, sonradan öğreniyor da o ayrı.

Çocukların ilgisini çekebilecek, onları etkileyecek bir film olduğunu düşünüyorum. Ama gerçekten animasyon filmlerini çok seven biri olarak fazla abartıldığını düşünüyorum. Çok daha iyi animasyon filmleri izledik, tabii bu benim görüşüm.


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)