Pulp Fiction (1994) - vulnicure

4 Haziran 2015 Perşembe

Pulp Fiction (1994)

Yönetmen: Quentin Tarantino
Oyuncular: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis, Harvey Keitel, Tim Roth, Amanda Plummer, Maria de Medeiros, Ving Rhames, Eric Stoltz, Quentin Tarantino
Süresi: 154 dakika
IMDb Puanı: 8,9
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

YORUMUM:

Pulp Fiction, diyaloglarıyla ve sürükleyici olay örgüsüyle aklımda yer edecek bir film oldu. Konusuna dair anlatacağım çok fazla şey yok, ancak her yerde anlatıldığı şekilde basitçe anlatmak istiyorum. Birbirinden farklı şeyleri yaşayan karakterlerin hepsinin işleri ters gider ve aslında hepsi birbirleriyle bağlantılıdır.


Filmin kült bir film olduğunu ve IMDb'ye göre en iyi filmlerden olduğunu biliyoruz. Oyunculuk konusunda herkes çok başarılı, özellikle John Travolta benim için biraz daha ayrı ve ön plandaydı. Senaryolar olarak da Butch'un hikayesini çok sevdim. Filmin biraz abartıldığını düşünmeden edemedim. Çekildiği dönem için çok büyük yenilikler taşıdığı için bu kadar ilgi görmesi gayet doğal olmuş elbette. Senaryonun ilginçliği, zaman akışı ve diyaloglar filmi kendine kesinlikle bağlıyor. Soundtrack açısından da bir ziyafet. Tarantino süper bir iş çıkarmış.


PUANIM:

1 yorum:

  1. Ben de filmi izlediğimde abartıldığını, o kadar da iyi olmadığını düşünmüştüm ama sanırım bu filmi dönemi içinde ele almamız lazım. 2015 yılında izleyince o kadar da etkileyici gelmeyen bu film ilk çıktığı yıl (90'lı yıllar) anlatım tarzıyla insanları büyülemiş.

    Benim için dans sahnesi hayal kırıklığıydı. Filmle ilgili okuduğum her yorumda dans sahnesinden bahsedince çok daha güzel bir sahne olacağını düşünmüştüm, o kadar beğenmedim.

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)