Vampire Knight (2008) - vulnicure

5 Haziran 2015 Cuma

Vampire Knight (2008)

Adı: Vampire Knight  / ヴァンパイア騎士ナイト
Hikaye: Matsuri Hino
Yönetmen: Kiyoko Sayama
Seslendirenler: Yui Horie, Mamoru Miyano, Daisuke Kishio,...
Bölüm sayısı: 26 (bir adet de 3 dakikalık özel bölüm var)
IMDb Puanı: 7,9
Ülke: Japonya

KONUSU & YORUMUM:

Önemli bir yatılı okul olan Özel Cross Akademisinde okuyan Yuuki Cross'un anıları bir vampirin kendisine saldıracakken çok önemli bir aileden gelen safkan vampir Kaname Kuran'ın onu kurtarmasıyla başlar. O günden sonra akademinin yöneticisi Yuuki'yi evlatlık edinir ve gündüz normal öğrencilerin, gece de elit vampir öğrencilerin öğrenim gördüğü akademide denetçi olarak büyütür. Bundan birkaç yıl sonra vampir avcısı olan Zero Kiryuu ailesi safkan bir vampir tarafından öldürülünce akademiye katılır ve o da yönetici Kaien Cross tarafından büyütülür. Bu süreçte Yuuki, kendisine sürekli kibar olan Kaname'ye aşık olur.


Vampire Knight, tam da dünyada vampir fırtınasının estiği zamanlarda yayınlanmış ve vampir konseptinden de ilham almış. Doğrusunu isterseniz ben vampirli şeyleri izlemeyi hiç sevmiyorum, genelde izlediğinize değmeyen saçma sapan şeyler ortaya çıkıyor. Bu animeyi sonuna dek izledim ve bazı bölümler çok güzeldi, bazı bölümlerse atın çöpe gitsin. 

Shoujo türünde animeleri eskiden izlemeyi çok seviyordum, ancak şu an izlemekten pek hoşlanmıyorum. Bu animeye başlarken shoujo türünde olduğunu da bilmiyordum açıkçası, IMDb puanının biraz da düşük olmasına rağmen çizimlerine bayıldım ve izlemeye başladım. Mangasının da ilk cildini aldım. Çizimleri gerçekten çok başarılı, müzikleri berbat. Ana karakter olan Yuuki ise bence tam olarak bir aptaldı. Hoş, özellikle shoujo animelerde böyle saf, şirin imajlı kızları izlememiz çok doğal. Beni çok sinir eden bir karakterdi. Ama bunları geçersek, Zero ve ikizi Ichiru'nun öyküsü, Shizuka'nın öyküsü ve yan karakterler olan vampirleri izlemek güzeldi. Ve tabii ki Yönetici'yi izlemek çok çok keyifliydi, en sevdiğim karakterlerden biriydi. Ben Kaname'den ziyade Zero'yu seviyordum, hatta onu tutuyordum diyebilirim. Ancak safkanlıkla alakalı olarak Kaname ve Yuuki'nin kardeş oldukları ortaya çıktı ve anlam ifade etmeyen bazı olaylar yaşandı. Ve çok berbat bir finalle bitti, final demek istemiyorum çünkü yarım kalmış gibiydi. Mangasında olayların devamı varmış, bu yüzden mangayı okuyarak kalan olayları öğrenebilirim diye umuyorum.

Aksiyon açısından baktığımızda fazla kan vs. içermiyor, ama macera dolu yani biraz maceralı shoujo isteyenler için çok ideal bir anime olabilir. 

PUANIM:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)