Game of Thrones Mimi - vulnicure

23 Ekim 2015 Cuma

Game of Thrones Mimi

Merhabalar,
Şimdiden efsaneler arasında yerini alan kitap ve dizi serisi Game of Thrones ile alakalı bu eğlenceli mimi Hayata Dair Her Şey'de görünce ben de yapmak istedim. Diziyi güncel olarak takip ediyorum ancak kitaplarda şu an ikinci kitabın ikinci kısmını okuyorum. Bu yüzden genel olarak dizi hakkında konuşacağım. Yazım hem kitap hem dizi hakkında spoiler içerebilir.

1- Kitaplarla / diziyle nasıl tanıştın?
Duymamak imkansız mıydı? :) Şu an için hatırlamıyorum ancak sosyal medyada sık sık karşıma çıkıyordu, ben de en sonunda merak edip öncelikle kitabını aldım ve sonra her şey başladı diyebilirim.

2- Stark ve Lannister haneleri hariç en çok hangi haneyi seviyorsun?
Martell hanesi. Başından beri farklı bir hane olarak geliyordu, daha ön plana çıktıklarında ve hikayelerini öğrendiğimde tamamen hayran kaldığımı söyleyebilirim.

3- Starklardan hala hayatta olanlardan veya ölenlerden en sevdiğin karakter kim?
Kesinlikle Robb Stark. Eddard'ı kaybettiğimizde [:(] babasının tüm sorumluluklarını aldı ve layıkıyla King in the North! oldu. Ölümü bende gerçekten şok etkisi yarattı. Hiç beklemediğim bir anda, en beklemediğim kişi. Hayatta olan Starklardan da Bran karakterini seviyorum.

4- Lannisterlardan en sevdiğin karakter kim?
Tywin Lannister. Dizideki en sevdiğim, saygı duyduğum karakter de kendisiydi. Soğukkanlı ve muhteşem bir politikacı olmasının yanı sıra iyi bir komutan ve karısını çok seven bir eşti. Ancak ölümü [:(((] de tek zayıf noktasından oldu maalesef. 

5- Beğendiğin başka karakter?
Petyr Baelish, Oberyn Martell, Bronn, Sandor Clegane, Margaery Tyrell, Catelyn Tully ve Renly Baratheon, Jaime Lannister. Bu kadar çok karakter olunca doğal olarak pek çok favorim var.

6- Beğendiğin kötü karakter?
Kötü sayıldığı için Tywin Lannister diyeceğim. Yukarıda sebeplerini açıkladım. Bunun yanında Petyr Baelish karakterini de gerçekten seviyorum, Game of Thrones'da nasıl yaşanacağını çoktan çözmüş biri. Sonuna kadar kendisini okumayı ve izlemeyi umuyorum.

7- Beğenmediğin kötü karakter?
Cersei Lannister. Evlatlarına aşırı bağlı olmasını saymayacağım, o yanı güzel ancak kendisi aşırı hırslı biri. Bu hırsı bana göre hep saçma hamleler yapmasını sağlıyor. Son sezonda yaşadıkları da sanırım buna bir kanıt olabilir.

8- Öldüğüne üzüldüğün karakter?
Burada kaç kişi sayacağım şu an hiçbir fikrim yok açıkçası ama başlayalım...
Tywin Lannister. Robb Stark. Catelyn Tully. Eddard Stark. Oberyn Martell. Khal Drogo. Robert Baratheon. Renly Baratheon. Shireen Baratheon. Barristan Selmy. Aemon Targaryen. Jon Snow, Sandor Clegane. Evet, bitti sanırım ama bitmemiş de olabilir..

9- Öldüğüne sevindiğin karakter?
Meryn Trant.

10- Sahnelerinden sıkıldığın karakter?
Sansa Stark karakteri bence sıkıcı bir karakter, izlemekten de okumaktan da keyif almıyorum. Bunun yanı sıra Jon Snow da dizide sıkıyor bazenleri.

11- Seni en çok şaşırtan değişim / gelişme?
Öncelikle herkes gibi bende de Eddard'ın ölümü kitapta şok etkisi yarattı, birinci kitabı okuduktan sonra diziyi takip etmeye başladığım için bunun dışında şok edici ölümleri hep dizide gördüm :) Ayrıca Renly Baratheon'un inanılmaz ölümü, Theon Greyjoy'un başına gelenler (ihanet etme potansiyelinin farkındaydım ancak beni şok eden Ramsay oldu), Red Wedding ve Tywin Lannister'ın... ölümü.

12- Dizideki bir karakteri canlandırsaydın hangisi olurdu?
Ben okuyucu ve izleyici olmayı tercih ediyorum :)

13-Dizideki yerlerin neresinde oturmak isterdin?
Dorne veya Winterfell.

14- Sence en son tahta kim çıkacak?
Dizide tahminimce Daenerys tahta çıkacak ancak Tyrion'ın da çok önemli rolleri olacak gibi.

15- Dizi hakkında ne düşünüyorsun?
Gerçekten kaliteli bir dizi ve izlemeye başlayınca bırakmak gibi bir olay söz konusu olmuyor. Yine de son sezonun kötü olduğu bir gerçek.

  Diziyi veya kitabı seven ve bu mimi yanıtlamak isteyen herkesi mimliyorum. Ayrıca görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayın :)

4 yorum:

  1. Yazının başındaki Ned Stark'ın demir tahtta oturduğu fotoğrafı çok severim. Ben enden bunu yazıya koymayı akıl edememişim ki :-(

    Robb Stark'ın askerleriyiz :-) Türk dizisi olsaydı Robb'u başrol yapar ve dizinin yarısında onu gösterirlerdi. Kulağa çok hoş geliyor :-)

    Dizide o kadar çok ölen var ki çok azına seviniyoruz. Genelde öldüklerine üzülüyoruz. Sen de hepsini yazmışsın. Bari bundan sonraki bölümlerde sevilen karakterleri öldürmeseler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim aklıma ilk bu fotoğraf geldi, hemen buldum :)
      Kesinlikle katılıyorum, ancak öyle olsaydı büyük ihtimalle Ned de uzun bir süre yaşar, eceli ve onurlu hayatıyla ölürdü herhalde :D O zaman da Robb Stark'ın Yolu gibi bir yapım ortaya çıkabilirdi.
      Artık ölümlere o kadar alıştık ki şaşırtıcı gelmiyor. İzleyip göreceğiz..

      Sil
  2. Sansa ve Ejderaaanım diziden çıksa bence daha iyi olurdu ya :)

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)