George R. R. Martin - Kralların Çarpışması Kısım 2 - vulnicure

27 Ekim 2015 Salı

George R. R. Martin - Kralların Çarpışması Kısım 2

Özgün adı: A Clash of Kings
Yazarı: George R. R. Martin
Çeviren: Sibel Alaş
Sayfa sayısı: 487
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Fiyatı: 20 TL
Seri: Taht Oyunları
Kralların Çarpışması Kısım 1
Kralların Çarpışması Kısım 2
Kılıçların Fırtınası Kısım 1
Kılıçların Fırtınası Kısım 2
Kargaların Ziyafeti Kısım 1
Kargaların Ziyafeti Kısım 2
Ejderhaların Dansı Kısım 1
Ejderhaların Dansı Kısım 2

Krallar çarpışırken tüm diyar titrer...

Alev ve kan rengine bürünmüş bir kuyruklu yıldız, gökyüzünü baştan başa kaplamıştır. Ejderha Kayası'nın kadim kalesinden, Kışyarı'nın haşin topraklarına kadar korkunç bir keşmekeş hâkimdir. Altı güç, Demir Taht'ı ve parçalanmış Yedi Krallık'ı ele geçirmek için kıyametvari bir savaşa hazırlanmaktadır. Gecenin karanlığında ölüler yürümekte, kardeş kardeşi katletmektedir. Bir akıl şövalyesi, tehlike saçan bir büyücü kadını zehirlemek peşindedir. Bir prenses, öksüz oğlan kılığında dolaşmakta; Ay Dağları'nın vahşi adamları, yağma için inmektedir. Kardeş katli, zillet, simya ve kıyımla ilerleyen bu macerada zafer, kılıcı ve kanı en soğuk olanların dahi olabilir...


YORUMUM:

Ülkemizde Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabı olan Taht Oyunları hariç tüm kitaplar ikiye bölünmüş. Olumlu ve olumsuz yönleri var elbette, ancak benim ilk söyleyeceğim ikinci kitabın ikinci kısmını okumadan önce birinci kısma biraz göz atmak durumunda kaldım.

İkinci kısmı, birinci kısmından çok daha heyecanlı ve ilgi çekici oldu. George R. R. Martin, bir kez daha beni kendine hayran bıraktı; muhteşem betimlemeleri, inanılmaz hayal gücü ve bu inanılmaz hayal gücünden doğmuş mükemmel seri! Okuldayken veya ulaşım araçlarındayken de elimden düşüremedim, en ufak bir boşlukta hemen biraz daha okudum. Ve tabii ki artık alışmış olsak da, es geçemeyeceğimiz konulardan biri de karakter bolluğu. -Martin öldürüyor ama karakterler bitmiyor :)- Aslında karakterlerin bu kadar fazla olmasından ziyade karakterlerin düşüncelerini 3. kişinin ağzından okuyabilmemiz seriyi bu kadar iyi yapan. Kitapları diziden daha çok sevmemin sebebi de sanırım bu. Dizide tüm karakterlere yer verilmeye çalışılıyor doğal olarak, ama sezon başı on bölümde ne kadar yer alabilirler ki? Alsalar dahi, genelde düşüncelerinin farkında olamıyoruz. Ama kitaplarda böyle değil. Böylece kitaplarda aslında çok daha geniş bir Game of Thrones var. Genelde de kitap uyarlaması dizi/filmlerde yaşadığımız bir durum zaten.

Fantastik edebiyata ilgi duyan herkesin okuması gereken bir seri... Ama emin olun, ilgisi olmayanların da keyifle okuyacağı bir seri.

"En parlak ışıklar en karanlık gölgeleri doğurur."

"Siz kötüsünüz."
"Ben dürüstüm. Kötü olan dünya."


PUANIM:

3 yorum:

  1. Okumak icin sabirsizlaniyorum listemde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle de okumaktan keyif alacağınıza inanıyorum:)

      Sil
  2. Sizce pdf kitap indirip okumalı mıyım ?

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)