Savaşa Hayır - vulnicure

27 Şubat 2022 Pazar

Savaşa Hayır

Hayatın bitmek bilmeyen olumsuzluklarını buraya taşımayı çok sevmiyorum aslında ama kalbim kırık. Birkaç gündür duyduklarımız canımı yakıyor. Bir yakınım ailesinin yine sığınaklara koştuğunun ve güvenliklerinden endişe duyduğunun mesajını gönderirken bir yandan bizzat tanıdığım başka insanların bu acımasız işgali haklı çıkarmaya çalıştığı korkunç yorumları okuyorum. Kraldan çok kralcı herkese bu acıyı Ukrayna halkına reva gördükleri için hem kızgınım, hem kırgınım. Sosyal medya anlık haber için çok işe yarıyor, evet, ama bir yandan tanıdıklarımızın bilmediğimiz veya görmemek için direndiğimiz yönlerini bize gösteriyor. Yine de söz konusu her gün yüz göz olduğunuz insanlar olunca cehalet daha mı iyiydi, emin olamıyorsunuz.

Bizler şanslıyız ki bizim için hayat devam ediyor, günlük telaşımıza dönebiliyoruz ama bir yerlerde birileri savaşın soğuk gerçekliğinin bizzat içinde. Her zaman olduğu gibi olan da masum insanlara oldu, olmaya devam edecek. Bizim elimizden gelense bitmesini temenni etmek ve bu yaşananları unutturmamak.

14 yorum:

  1. Parası ve teknolojisi olan her şey için bahane üretebiliyor malesef. Olan masumlara oluyor. Kimi atom bombası atar kimi önüne gelen yeri işgal eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yıllardır yüzümüze tokat gibi çarpılıyor ama yine de elimizden bir şey gelmiyor bu günümüz gerçekliği karşısında.

      Sil
  2. İlkay, tamamen katılıyorum sözlerine. Ne dense boş gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. valla ya bitseydi şu ölümler artık. oscar ikinci bölümü de yazdım, zamanın olursa bakarsın sonra belku :)

    YanıtlaSil
  4. Endişelenmemek elde değil orada yaşayan insanlar için... Filler tepişiyor, çimenler eziliyor :/
    En kısa sürede bu işin sonlanmasını diliyorum tüm gönlümle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynılarını diliyorum ben de, elimizden dahası gelse keşke...

      Sil
  5. İnsanın her geçen gün kendini geliştirdiği söyleniyor ama ilkel savaş halini aşamıyor geri kafalılar. Kendi çıkarı için savaş açana mı kızmalı onu destekleyip Rusya'daki savaş karşıtı insanları işinden, sosyal hayatından dışlayan halka mı kızmalı, yürütülmekten aciz uluslararası hukuka mı sitem etmeli şaşırıyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Rusya'daki insanları geçtim yıllar yıllar önce vefat etmiş değerli Rus yazarlar, besteciler vs. bile akademi dersliklerinde sansüre uğrar olmuş. Troll haber sanmıştım birçoğunu ama gerçekmiş.
      Sitem edecek yer çok da, onlar bizleri muhatap bile almıyor

      Sil
  6. Savaş kadar insanlığa aykırı bir şey yok. Birilerinin çıkarı, sözde ideoloji ya da kutsalları üzerinden masum birçok insan hayatını kaybediyor, sakat kalıyor ve yakınlarını acıya boğuyor, eziyet çektiriyor. Bütün bu savaşların kime faydası var, insanlar bir bilebilse orduya asker bulunamaz sanırım. Yazık, çok yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğduğumuzdan beri bazı değerlere adeta kodlanmış halde yaşadığımız için bahsettiğiniz şeyler konusunda doğru düşünemiyoruz sanırım. Hele bir de söz konusu olağanüstü durumlar içerisinde olunca iyice değişiyor işler. Dediğiniz gibi, çok yazık gerçekten..

      Sil
  7. Bir gün sabah kalkıyorsun, adamın birinin canı istemiş bir düğmeye basmış ve hop savaş. Okulun, evin, sevdiklerin....bir dünya şeyi, yaşantını yitiriyorsun. Ve bu artık soğuk savaş dönemi olan bu yüüzyılda yaşanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzyılda da savaşlar yanı başımızdan eksik olmadı aslında. İnsanlığın hem dünyaya hem de kendine en büyük ayıbı savaş olsa gerek.

      Sil
  8. Umarım bir an önce barış olur. Savaş fotoğraflarını gördükçe kahroluyorum.

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)