Şubat'22 Raporu - vulnicure

3 Mart 2022 Perşembe

Şubat'22 Raporu


Merhabalar,
Dersler, filmler, gündem derken şubat ayı ne ara geldi de geçti bitti inanın hiç bilmiyorum. Daha yeni girmiştik 2022'ye ama 2 ayını devirmişiz bile. 

Dönüp fotoğraf galerime bakıyorum da, bu ay pek dışarı çıkmamışım. Çıktıklarım da zaten hep  arkadaşlarımla oturup muhabbet ettiğim zamanlardı. Bir değişiklik olarak gittiğim tek yer yukarıda fotoğrafını kullandığım Dasdas'ın X Media Art Museum'daki Leonardo Da Vinci: Yapay Zeka Işığın Bilgeliği / Cern'den Nasa'ya İnsanlık ve Metaverse isimli dijital sergisiydi. İlginç bir tecrübeydi ama çok da bayıldığımı söyleyemeyeceğim. Eğer boş zamanlarına denk gelirseniz kendinizi ve yanınızdakileri yıllarca profil fotoğrafı yapacak kadar iyi şekilde fotoğraflama şansınız çok yüksek. Kısacası telefonumun galerisini şenlendirmesi dışında bana çok hitap etmedi burası.

Şubat ayı asıl olarak bloguma yıllar sonra döndüğüm aydı benim için. Hedeflediğim kadar çok yazı yazamamışım ama yılların paslanmışlığı sonrası fena da gitmedim sanki :) Umarım mart ayı çok daha verimli olur. Şu sıralar kafamda bir sürü taslak fikri var. Hepsini bir köşeye not aldım, bu hafta sonu İstanbul'a döndükten sonra yavaş yavaş onları yazmak istiyorum.

Bu ay izlediğim filmler: (Tekrar izlediklerim italik biçimde.)

2) Kiki's Delivery Service (1989)
3) Akira (1988)
4) Perfect Blue (1997)
5) The Matrix Resurrections (2021)
12) The Lost Daughter (2021)
13) Cruella (2021)
14) Licorice Pizza (2021)
15) Raya and the Last Dragon (2021)
16) Nightmare Alley (2021)
17) The Simpsons Movie (2007)

Şubat ayında izlediğim 17 filmin 11 tanesi Oscar Filmleri Maratonumuzun filmlerine aitti. Artık bitsinler de asıl izlemek istediklerime geri döneyim istiyorum, maalesef bu his beni sonlara doğru biraz yavaşlattı. Yine de kötü bir sayı olduğunu düşünmüyorum, ayın yarısını film izleyerek geçirmişim :)


Bu ay izlediğim diziler:

1) Euphoria

Aslında Euphoria dışında izlediklerim de oldu ancak aylık raporlara sadece bitirdiklerimi alıyorum. Euphoria'nın yorumunu da kendine özel bir yazıda yapacağım için şimdilik onu rafa kaldırıyorum. 

Ay sonunda Simpsons filmini izledikten sonra içimden birkaç bölüm dizisinden izlemek geldi. Malum 30 yıllık bir dizi olduğu için bölümü bol, ben de IMDb'de yüksek puanlı bölümlerinden seçerek gittim. Bu dizinin ilk sezonlarındaki toplum ve siyasi eleştiri bölümlerinin havası bambaşka sahiden. Çocukken bile CNBC-e gibi kanallarda izlediğimde etkilendiğimi hatırlıyorum, şimdi nasıl etkilenmeyeyim zaten :) Şimdilik arada 1-2 bölüm seviyesindeyim ama aştan başlayıp ilk sezonları deviririm, bağımlı olurum diye korkuyorum ne yalan söyleyeyim.


Bu ay okuduğum kitaplar:

1) Katsuhiro Otomo - Akira 1. Cilt
2) Sandy Hotchkiss - Narsisistik Bir Dünyada Hayatta Kalma Rehberi
3) Hajime Isayama - Titana Saldırı 11. Cilt
4) Kakuzo Okakura - Çay Kitabı
5) Hajime Isayama - Titana Saldırı 12. Cilt

Bu ay okumalarımı özellikle Blogları Canlandırma Projesi için yaptım ancak yine de istediğim ve umduğum gibi geçmedi. Ayın 22'sinden sonra kitap yüzü görmemişim zaten. Neyse ki mart ayı şimdilik böyle gitmiyor :)


Bu ay en çok dinlediklerim:


Bu ay sıkça müzik dinledim. Ne olursa olsun bırakamadığım tek hobim bu sanırım, bana çok ayrı bir keyif veriyor. Piyasada yeni çıkanları çok takip edemedim ama dinlediğim k-pop gruplarını kaçırmadım.


Ben bu şubat ayını çok sevemedim. Rüzgar gibi geldi geçti, iyi ki de geçti diyorum arkasından ve 3 hayırla uğurluyorum.

11 yorum:

  1. filmler kitaplar müzikler açısından iyiymiş vallahi. müzikler için saol, ya şu okuduğun kitapları anlatsana biraz eğer uygun zamanın olursa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünüyorum aslında ama bayağıdır kitap yorumlamadığım için korkmuyor değilim :)

      Sil
  2. Ne kadar çok film izlemişsiniz. :) Ben 2 ayda 2 film izleyemedim. Çay Kİtabı'nın da ismi çok dikkatimi çekti. Bir bakayım :) Güzel bir Mart ayı geçirirsiniz umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Oscar filmleri vesilesiyle bu ay bolca izlemiş oldum. Çay Kitabı'nı tavsiye ederim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, dilerim siz de güzel bir mart geçirirsiniz. :)

      Sil
  3. Oscar adaylarını pek sevemedim. Kimini seyretmeden bırakacağım sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seyredeceklerinizi seversiniz o halde :)

      Sil
  4. Çok teşekkür ederim İlkay, bu yorumun beni çook mutlu etti :) Simpsons'ın yüksek puanlı bölümlerini mutlaka tavsiye ederim, senin de seveceğini düşünüyorum. Umarım senin mart ayın da hem verimli, hem de mutlu geçer :))

    YanıtlaSil
  5. Oscar aday listesinde de baya bir ilerlemişsin. Bu kadar film izlerken kitap da okuyabilmen asıl işin şahaneliği bence. Bu ay ben kitaba elimi bile süremedim. İkisini bir arada götüremiyorum galiba :)

    Mart ayı daha da verimli geçsin senin için ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir arada götürmek gerçekten zor, illaki bir şeyler arka plana itiliyor :) Ben de bu ay müzik ve dizileri ittim aslında. Umarım hepimiz için verimli bir mart olur ♥

      Sil
  6. Yılın en kısa ayına göre bayağı dolu dolu geçmiş günler. Hem film hem dizi hem de kitap, üçüne birden yer verdiğin için ayrıca tebrik ederim. Bende genellikle biri, en fazla ikisi olur :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Kendi kendime verimsiz bir ay geçirmişim gibi düşünmüştüm ama buradaki yorumlar mutlu etti beni.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)