Her Telden Öneriler #7: Hafta Sonu İzleyebileceğiniz 5 Film - vulnicure

10 Mayıs 2014 Cumartesi

Her Telden Öneriler #7: Hafta Sonu İzleyebileceğiniz 5 Film

Merhaba! Bu hafta hava yağmurlu: tam film açıp izlemek havası. Bir arkadaşımın önerisiyle bu hafta sonu izleyebileceğiniz beş film seçtim. Umarım seversiniz.


1- Bir Şarkının Peşinde (Searching for Sugar Man)
Yapım Yılı: 2012
Türü: Belgesel, biyografi
Süresi: 86 dakika
Yönetmen: Malik Bandjelloul
IMDB Puanı: 8,2

Konusu:

Sixto Rodriguez, takdir edilmiş ve kesinlikle çok tutacağı düşünülmüş 1970'li yıllarda iki albüm çıkartmış, Detroit'te yaşayan birisidir. Ancak beklenenler olmaz ve Rodriguez'in çıkardığı iki albüm de tutmaz. Ancak Rodriguez bir şeyden habersizdir: kendisi Güney Afrika'da bir efsane olmuştur. Gerçek bir efsane!

Güney Afrika'da yaşayanlar da Rodriguez'in kim olduğunu öğrenmek için pek çok çaba verirler ve onu bulmaya çalışırlar. 

-------------

2- Desperado
Yapım Yılı: 1995
Türü: Aksiyon, macera, romantizm
Süresi: 106 dakika
Yönetmen: Robert Rodriguez
IMDB Puanı: 7,2

Konusu:

Mariachi, Bucho'dan intikam almak için Meksika topraklarını karış karış gezmektedir. Bu sırada yaşadığı maceralarda Buscemi de ona destek olur ve Carolina ile tanışır. Mariachi'nin aksiyon ve macera dolu bu hikayesine hayran kalacaksınız.

-------------

3- Milyoner ( Slumdog Millionaire)
Yapım Yılı: 2008
Türü: Dram
Süresi: 120 dakika
Yönetmen: Danny Boyle
IMDB Puanı: 8,1

Konusu:

Jamal, Hindistan'ın Kim Beş Yüz Milyar İster yarışması Kaun Banega Crorepati'ye katılır ve yarışmada aklına bazı anıları gelir. İnsanların sınırı aşan beklentileri ve yarışma sunucusu ile polisin şüpheleri de diğer bir meseledir.

-------------

4- Mandıra Filozofu
Yapım Yılı: 2014
Türü: Komedi
Süresi: 105 dakika
Yönetmen: Müfit Can Saçıntı
IMDB Puanı: 7,1

Konusu:

Paraya karşı olan Mustafaali Çökertme Köyünde şehir hayatından uzak yaşamaktadır. Yaşayabilmek için doğanın verdiği imkanların yeterli olduğu felsefesine inanmaktadır. İstanbul’da yaşayan zengin iş adamı Cavit'in, Mustafaali’nin arazisini alarak otel yapmak istemesiyle Mustafaali’nin hayatı altüst olur.

-------------

5- Evde Tek Başına 2: New York'ta Kaybolmak (Home Alone 2: Lost In New York)
Yapım Yılı: 1992
Türü: Komedi
Süresi: 120 dakika
Yönetmen: Chris Columbus
IMDB Puanı: 6,4

Konusu:

Doğrusu bu filmi iki basamaklı sayılarla izlediğinizi biliyorum ama olsun.. Biraz nostalji yapmak iyidir. Hatta ailenizle yarın bu filmi izleyin imkanınız varsa ^o^

Kevin'ın başı bu Noel'de de beladan eksik olmaz. Geçen sefer evde kalan Kevin bu sefer yanlış uçağa biner ve kendisini New York'ta bulur. New York'ta kendi başına kurnazlıklarıyla ayaktadır. Ancak Kevin'ın baş düşmanları Harry ve Marv hapishaneden kaçmışlardır ve New York'tadırlar. Maceradan maceraya koşan Kevin'ın hikayesini hatırlamak sizi anılarınıza götürecek.

-------------
Evet, bu hafta sonunuzu buradan seçtiğiniz birkaç filmle renklendirirseniz daha güzel bir hafta sonu olacağına dair garanti veriyorum size. Başka bir yayında görüşmek dileğimle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)