My Mad Fat Diary (2013-) - vulnicure

1 Mayıs 2014 Perşembe

My Mad Fat Diary (2013-)

Adı: My Mad Fat Diary
Türü: Komedi, drama
Yayın Dönemi: 14.01.2013 - devam ediyor
Bölüm Süresi: 45-50 dk
Yönetmen: Tim Kirkby - Benjamin Caron
Senarist: Tom Bidwell
Yayınlandığı Kanal: e4
Ülke: İngiltere


KONUSU:

My Mad Fat Diary, Rae Earl'ün My Mad Fat Teenage Diary isimli kitabından uyarlandı. Hikaye 1996 yılında geçiyor ve Rae'in birkaç ay kaldığı klinikten çıkmasıyla başlıyor. Rae, çocukluk arkadaşı Chloe ile karşılaşınca pek çok şey değişiyor.

Küçük bir not: Dizinin 2. sezonunu yorumluyorum.


KARAKTERLER:

Rachel "Rae" Earl
Rae, 1.80 boyunda ve 106 kilo. Psikolojik sorunları var. Müzikten anlayan, esprili bir kız. Chloe sayesinde arkadaş grubuna giriyor.

Chloe Gemmel
Rae'in çocukluk arkadaşı, sosyal ve güzel bir kız. Kendi hayatında sorunları var.
Finn Nelson
Rae'in aşık olduğu yakışıklı çocuk. Finn 1. sezonda başlarda uyuzun teki olsa da sonradan aslında ne kadar iyi kalpli olduğunu görüyoruz. Ayrıca Finn de grup üyelerinden.

Linda Bouchtat
Rae'in deli dolu annesi. Rae'e pek belli etmese de aslında Rae'i çok seviyor. 

Dr. Kester 
Rae'in herkese gereken psikoloğu. Rae'e çok büyük yardımları oluyor ve ona gerçekten değer veriyor. Karakteri canlandıransa, Ian Hart.

Archie
1. sezonda Rae ile aralarında bir şeyler geçiyor ancak Archie aslında gay. Grubun üyelerinden.

Chop Peters
Dişleriyle aşırı tatlı olan, esprili ve iyi bir karakter. Rae'in grubundan. Izzy'ye aşık. Ne yazık ki 2. sezonda Chop'un karakterine çok ağırlık verilmiyor.

Izzy
Gruptaki en tatlı kız. Chop ile çıkıyor.

Tix (1. sezonda)
Tix, psikolojik açıdan sorunları olan biri. Rae'e çok destek oluyor ancak 1. sezonda ölüyor.

Danny "Two Hats "
Danny, iki şapkalı oluşuyla tanınıyor. Onun da psikolojik sorunları vardı ancak 2. sezonda hastaneden ayrılıyor.

Liam Owen (2. sezonda)
Liam, Kester'ın yaptığı grup terapisinde ve okulda Rae'in arkadaşı ama aralarında arkadaşlıktan fazlası da oluyor. Benim diziye katıldığı andan itibaren sevmediğim hatta nefret ettiğim bir karakter.

Ayrıca bu karakterler dışında Rae'in üvey babası Karim Bouchtat; 2. sezonda Rae'in yeni okulunda olan popüler kızlar Stacey Stringfellow, benim bayıldığım Amy, Vicky ve Lois'in de adı bol bol geçiyor.


YORUMUM:

1 yıllık bekleyişten sonra dizimize kavuşmak beni çok mutlu etmişti. Ama izleyememiştim çünkü yoğun bir şekilde TEOG'a çalışıyordum. Şu üç günümü bu dizinin 2. sezonuna ayırdım, zaten 7 bölümlüktü ve bugün bitti.

Dizi başta da belirttiğim gibi 1996 yılındaki bir hikayeden geliyor. Ve 90'ların İngiliz havası tam bir şekilde veriliyor. Müzikler, aksan, gençlik, özgürlük... 

1. sezon 2'ye göre daha iyiydi. Olaylar çok daha güzel bir şekilde bize yansıdı. Sadece... Rae'den bu sezon çok soğudum. Finale dek. O kabul etmiyordu ama tamamen bencillik yapıyordu. Finn'e gidiyordu, o evde yok; öyleyse babasını arıyor, babası açmıyor; öyle olunca Kester'ın evine gidiyor, Kester ona her canı istediğinde oraya gelemeyeceğini söylüyor; ve o da en sonunda Liam'a gidiyor ve büyük bir hata yapıyor. Yok yani, zaten Liam karakteri bana kalırsa aşırı itici.

Finn, aşkını doya doya yaşamak istiyor. Ama Rae'e göre; 10 üzerinden puanlandırılırsalar Rae 4, Finn 11. Finn'se gerçekten aşık ve bu bize aşkın dış görünüşle ilgisi olmadığını, kalpten geldiğini gösteriyor.

Archie'den de bahsetmek istiyorum. Archie, Rae'in kalbini kırıyor bu sezonda ve öyle bir şekilde gönlünü alıyor ki:
Düşünebildiğim: Benim niye böyle arkadaşım yok? Benim arkadaşlarım niye bana gitar çalıp şarkı söyleyerek özür dilemiyor? :P

Bir de dizimizde Amy diye bir karakter var, dizide olduğu andan itibaren hayran kaldığım. Susie Potter tarafından canlandırılıyor. Amy, popüler kızlardan ve Liam'la çıkıyor ancak bir takım olaylardan sonra Rae ile kavga edecekken Rae kalbini çok kırıyor ve gidiyor. Liam'la da ayrılıyor. Oyunculuğunu çok takdir ettim, Susie yeni favorilerimden biri.


Saçmaladı ve konusu artık hoşuma gitmez oldu, çerez bir diziye dönmeye başladı sanırım.


PUANIM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için çok değerli :)