Kimi ni Todoke (2009-2011) - vulnicure

22 Mayıs 2014 Perşembe

Kimi ni Todoke (2009-2011)

Adı: Kimi ni Todoke /Reaching You  / 君に届け 
Türü: Romantik komedi, drama
Yayın dönemi: 6 Ekim 2009 - 30 Mart 2011
Bölüm süresi: 20-22 dakika
Bölüm sayısı: 25 (1. sezon) + 12 (2. sezon) + 3 (özel bölümler) toplamda 40 bölüm
Yönetmen: Hiro Kaburaki
Ülke: Japonya


KONUSU:

Sawako Kuronuma, soluk tenli ve siyah saçlı görünümüyle okul arkadaşları tarafından Halka filmindeki Sadako'ya benzetilmektedir ve bu yüzden herkes Sadako olarak hitap etmekte, ondan köşe bucak kaçmaktadır. Ancak Shouta Kazehaya ile tanışınca, onun kibarlığıyla büyülendikçe yeni dostlar edinir ve hayatında çok büyük bir değişim olur.


KARAKTERLER:

Sawako Kuronuma
Sawako, uzun siyah saçları ve beyaz teniyle Sadako olarak çağrılan, inanılmaz tatlı bir kız. Kendisi çok saftır, hatta bazen bu saflıkları çok abartılmaktadır. Shouta'nın kendisine kibarca davranması ve böylece ilişkilerini geliştirmeleriyle Sawako'nun hayatı çok değişmiştir. Shouta Kazehaya'ya aşıktır. Bu arada bazen öyle bir gülümser ki, gerçekten arkadaşlarının korkmaması elde değil! 


Shouta Kazehaya
Shouta, ezilenlere hep yardım etmiş ve insanları dikkate almış kibar ve popüler birisidir. Ayrıca konu duyguları olunca utangaçlıkta üstüne yoktur ^o^ Sawako ilgisini çekmiştir ve ona aşık olmuştur. Okuldaki kızların genel kısmıysa kendisine aşıktır.


Ayane Yano
Kızdı mı tam kızan tiplerden olan Ayane; Yoshida ve Sawako'nun en yakın dostlarındandır. Sawako ve Shouta'nın birlikte olması için çok çabalamıştır.


Chizuru Yoshida
Shouta ve Ryu'nun eski arkadaşlarındandır, Ayane ve Sawako'nun çok yakın arkadaşlarındandır. Çok neşelidir ve duygusaldır. Özellikle ilk sezonda Sawako'nun güzel konuşmaları karşısında hep ağlamıştır. ^o^ Baştan Toru'ya aşıktır.


Ryu Sanada
Shouta'nın en yakın dostudur. Sessiz, az konuşan tiplerdendir. Sürekli RHCP şapkası takmaktadır! Chizuru'nun en sevdiği ramen satıcısının oğludur. Ayrıca Toru'nun kardeşidir. Chizuru'ya aşıktır.


Kazuichi "Pin" Arai
Herkesin Pin diye hitap ettiği uyuz Beden Eğitimi öğretmeni! Shouta'nın tüm çocukluğunu ve çocukluk sırlarını bilmektedir!! Benim kesinlikle istediğim bir öğretmen, keşke her dersime girse böyle bir öğretmen! Dizideki en sevdiğim karakterlerdendii. Her ne kadar salağın teki olduğu düşünülmesine rağmen bazen gerçekten ciddi konuşabilmektedir.


Ume Kurumizawa
Kendisine Ume denmesini istemediği için herkes ona Kurumi diye hitap etmektedir. Kurumi Shouta'ya uzun zamandır aşıktır. Bunun için de Sawako'yu kullanmıştır. Aslında inanılmaz sinirli biri olmasına rağmen okuldakilere bambaşka bir yüzle yaklaşmaktadır.


Kento Miura (2. sezon)
Her şeyde mutlaka bir gereksiz bulunur. Animemizin ışıltılı gereksizi de bu eleman. 2. sezonda Sawako ile yakın olmaya çalışır ve zaten aralarında görünmez bir duvar olan Sawako ile Shouta'nın arasını daha da bozar.



Toru Sanada
Toru, Ryu'nün abisidir. Chizuru başta kendisine aşıktır ancak Toru evlenmektedir. Toru, Chizuru'yu çok sevmektedir ve kendisine Chi diye hitap etmektedir.



Joe Soichi
Animede neredeyse her bölümde rolü olduğu için onu yazmamak olmaz. Shouta'nın grubunda takılan, sürekli onun peşinde. Komik bir karakter ancak Shouta ve Sawako sahnelerini bozmasıyla meşhur!


YORUMUM:
Sawako başta da belirttiğim gibi dışlanmış bir kız. Sadece tüm kızların aşık olduğu Shouta Kazehaya onunla konuşuyor. Sawako o kadar saf ve düşünceli birisi ki insanların istemediği işleri kendisi istemese dahi yapıyor.


Her istenmeyen işi Sawako'nun yapması Shouta'nın da dikkatini çekiyor tabii. Shouta, Sawako'ya çok iyi davranıyor ve içten içe ona olan hisleri artıyor. Shouta sayesinde insanlar Sawako'dan artık o kadar da korkmuyorlar. Hatta Shouta, Sawako'nun yanında oturabilmek için sırasını değiştiriyor.


Uyuz beden hocası olarak tanınan Pin hastalanır ve bizim grup onu ziyarete gider. Bu sırada Sawako ve Shouta birbirine aşık olmaya başlamışlardır ve birbirlerini kıskanıyorlardır.


Shouta'nın Sawako'yu kıskandığı da Ayane'nin gözünden kaçmamaktadır!


Shouta gizliden gizliden ona sorular sorar.

1. sezon "klasik shoujo" bir sezondu, Sawako ve Shouta'nın birbirlerinden utanmaları şirindi. Birbirlerine daha ulaşamadılar, çünkü ikisi de aşkının karşılıksız olduğunu düşünüyordu. Çok çok çok harika bir yeni yıl bölümünden sonra animemizin 1. sezonu bitti. Bu arada 1. sezonun 16. bölümünü sevmedim. Geçmiş bölümde olan olayların toparlanmış haliydi, gerçekten zorla izledim diyebilirim.


2. sezondaysa ikilimizin araları bozuktur. Olaylara Kento'nun da girmesiyle işler iyice sıkıcılaşır. Bölümler aşırı boştu başlarda. İkilimiz birbirini yanlış anlar, duygularının karşılıksız olduğunu falan düşünür. Birbirlerine duygularını anlatırlar, itiraf ederler ama ikisi de birbirini yanlış anlamıştır. İkisi de reddedildiğini düşünmektedir! Ta ki 8. bölüme dek! 8. bölümde Sawako, tüm duygularını Shouta'ya iletir. İkisi başta birbirlerini yanlış anladıkları için olaylar başka yerlere varmıştır. Ancak Sawako tüm duygularını anlatınca Shouta anlar ki aynı duyguları paylaşıyorlar.


Ta da da da! 


Sevgileri çok büyüktür ve ikisi de uzun bir süre bunu içlerinde tuttukları için patlaması da çok büyük olmuştur. Tüm okul Shouta gibi birinin Sawako gibi biriyle çıkmasına şok olmuştur.


Olayların seyri böyle olur! Çok tatlı bir finalle biter.


Pin ikilinin ilişkisine mutlu olmuştur ve ona birden ciddilik gelip Sawako'ya öğüt vermiştir.... Haha, favorim ya!


Zaten Ryu'nün Chizuru'yu sevdiğini 1. sezondan biliyorduk ama finalde şok etkisi yaratacak bir şekilde ona itiraf eder. Umursamaz Ryu, itiraf eder! Gerçek bir şok.


 1. sezon, 2. sezona göre daha güzeldi diye düşünüyorum. Çünkü 1. sezonda henüz arkadaş olmalarına rağmen birbirlerine çok yakınlar ama genel olarak tüm sezon güzel.


Ve deliler gibi istediğim öğretmen PIN!!! Animedeki favorim kendisiydi, animeye en renk katan kişiydi kendisi.


Shoujo severler için kesinlikle tatmin edici, hoş bir anime. Ama oldukça da abartılı sanki?


PUANIM:

4 yorum:

  1. Kimi No Todoke, ana karakterler çekingenlikleriyle bana kriz geçirtseler de çok tatlı bir animeydi.
    Tek şikayetim bu kadar zor açılmaları olmuştu.
    Pin benim de favorim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett, ana karakterlerin bu kadar utangaç ve birbirlerinin hislerini görmez olması biraz kriz geçirmemi sağladı benim de ^o^ Pin olmadan bu animeyi o kadar sevmezdim sanırım :D

      Sil
  2. Hayatımda beni böyle sinir krizlerine sokan ve ekrana küfürler savurmama neden olan başka bir anime izlemedim ve ciddi ciddi ikinci sezonda animeden nefret ettim. Bir insan bu kadar mı salak olur ya aklım almadı. Seviyorum diyor yok, sen farklısın diyor yok, sen özelsin diyor yok neyini anlamıyor yani bu çocuğu anlamamak için gerizekalı olmak gerek çekingenlikle saflıkla alakası yok. Herkes Playful Kiss deki Oh Ha Ni ye gıcık olurdu ya hani gurursuz diye. Sawako bana onu mumla arattı çünkü kız platonikken işi iki taraflı aşka döndürdü ama bu bizim salak Sawako halihazırda kendini seven beyi salaklıklarla anlayamadı bir türlü. Şu an 2.sezon 10. bölümdeyim sinirim tavan yaptı aşırı gerginim ve artık sawako nun gerizekalılığı bir kenara bırakmasını umuyorum çünkü hala başkasını sevdiğini düşünüyor T-T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahah çok haklısın aslında :D Gerçekten salak bir karakter şimdi dönüp baktığımda...

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)