Death Note: Cilt 2 & Cilt 3 - vulnicure

2 Şubat 2016 Salı

Death Note: Cilt 2 & Cilt 3

Özgün adı: Desu nôto / デスノート
Yazar: Tsugumi Ooba
Çizer: Takeshi Obata
Sayfa sayısı: 197 (2.cilt) - 193 (3. cilt)
Yayınevi: Akılçelen Kitaplar

DÜNYANIN EN HEYECANLI VE MACERA YÜKLÜ MANGA SERİSİ

Bu deftere adı yazılanlar ölür... Shinigami Ryuk'un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: DEATH NOTE. İki seçilmiş insan Light Yagami ve L'in muhteşem savaşı böyle başlar. Eşi benzeri görülmemiş bir korku ve heyecan fırtınası ortasında...

2. cilt konusu: Peşindeki FBI ajanının adını öğrenmeyi başaran Light, FBI'ı devre dışı bırakmak için bu olayı araştıran ajanların tamamını öldürür. Fakat en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir plan bile arkasında bazı izler bırakır. Light'ın peşindeki L nihayet ortaya çıkarak Kira'nın çevresine ördüğü ağı gittikçe daraltır. Böylece iki dahinin müthiş mücadelesi iyice şiddetlenir. Ve Light şimdi hem L hem polis hem de cesur nişanlıyla uğraşmak zorundadır...

3. cilt konusu: Light, kendine engel olmaya kalkan herkesi teker teker öldürürken L de tahminlerine güvenerek Yagami ailesinin evine gizli kameralar yerleştirir. Bunun farkına varan Light ile L arasında kameralar aracılığıyla  sessiz bir savaş yaşanmaya başlar. O sırada bir televizyon kanalına "Kira" adıyla kaset mesajlar gelir ve mesajlarda öngörüldüğü şekilde birbiri ardına insanlar ölür. Fakat bu ölümlerin ardında şok edici bir gerçek yatmaktadır!

Manganın 2. ve 3. cilt tamamen anime uyarlamasından hatırladığım şekildeydi. Takeshi Obata'nın inanılmaz çizimleri eşliğinde hikayeyi okumak benim için çok zevkliydi.

3. cildin bitişiyle beraber seriye Misa Amane dahil oluyor. Biraz isteksizce de olsa en kısa zamanda 4. cildi almayı umuyorum. Şimdilik yorum yapabileceğim pek bir şey yok, çünkü şu an tamamen Light ve L'in zeka oyunları üzerine dönüyor hikaye. Bir Kira taraftarı olarak da bunları okumak büyüleyici.

4 yorum:

  1. İlk okuduğum mangadır. Okurken büyük bir zevk almıştım :) Yazını çok sevdim bu yüzden de:)

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)