George R. R. Martin - Kılıçların Fırtınası Kısım 1 - vulnicure

19 Şubat 2016 Cuma

George R. R. Martin - Kılıçların Fırtınası Kısım 1


Özgün adı: A Storm of Swords

Yazarı: George R. R. Martin
Çeviren: Sibel Alaş
Sayfa sayısı: 623
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Kılıçların Fırtınası Kısım 1
Kılıçların Fırtınası Kısım 2
Kargaların Ziyafeti Kısım 1
Kargaların Ziyafeti Kısım 2
Ejderhaların Dansı Kısım 1
Ejderhaların Dansı Kısım 2

George R. R. Martin'in muhteşem serisi, Kılıçların Fırtınası ile modern fantastik edebiyatın istisnai başyapıtlarından biri konumuna geliyor, imgesel kurgunun büyük eserleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. 

İktidar mücadelesindeki beş savaşçıdan birinin ölmüş, bir diğerinin gözden düşmüş olmasına rağmen savaş tüm şiddetiyle sürmektedir. Yedi Krallık'ın zor durumdaki hükümdarı Joffrey, Demir Taht'ta oturmaya devam etmektedir. En amansız düşmanı Stannis, takip ettiği büyücü kadının kurbanı olmuş ve bozguna uğramıştır. Nehirova'daki Genç Robb, Kuzey'e hükmetmekte; Daenerys yaşayan son ejderhalarla beraber kana bulanmış bir kıtayı katetmektedir. Rakipler son hesaplaşma için harekete geçerken büyük bir yabanıl ordusu, efsanevi Ötekiler'le birlikte medeniyetin merkezine doğru ilerlemektedir. 

Diyarda sükûnet, Yedi Krallık'ın kılıçların fırtınası ile sarsılmasıyla mümkündür... (arka kapaktan)

Uzun zamandır elimde gezen Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 3. kitabının ilk kısmı, dizinin de üçüncü sezonunun uyarlandığı kitap oluyor. Önce diziyi izlemiş biri olarak kitaba tamamen sadık kalınması çok hoşuma gitti. Kitapta da Martin'in çok sevdiğim tasvirlerini ve karakterlerin bizzat düşüncelerini okumak bana çok keyif verdi.

Olay akışı da şu an için epey çarpıcı, diziyle hangi kitapta ayrılacaklarını bilmesem de şimdilik tamamen bildiğim konular üzerinde dönüyor.

Kitap hakkında değerlendirebileceğim şeyler şu an için bu kadar, kitabın ikinci kısmını okuduğumda tam bir değerlendirme yapmayı düşünüyorum.

8 yorum:

  1. Seride en son okuduğum kitaplar Kılıçların Fırtınası'ydı, Kargaların Ziyafeti'ni çevrildiğinde almıştım ama hala okuyamadım. İlk kitabı en iyisiydi ve öyle devam edecek sanırım :))

    YanıtlaSil
  2. Diziyi takip ettiğim için kitapları her ne kadar okumak istesem de tereddütlüyüm azıcık. Diziyi önceden izleyip kitapları sonradan okuyan insanları görünce de hevesleniyorum. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette diziden önce kitabını okumak daha güzel olsa dahi çok da fark etmiyor aslında:D Başla derim(:

      Sil
  3. Game of Thrones, vazgeçilmezimiz :))

    YanıtlaSil
  4. Tuğla gibi kitaplar ve ben de diziyi izlemiş biri olarak çekiniyorum başlamaya. Ama karakterler daha derin işleniyorsa okumayı düşünebilirim. Olayların akışından çok karakterler ve ikili ilişkileri ilgimi çekiyor zira. Ağğ bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğla gibi kitaplar, kesinlikle!:) Bence kesinlikle okuyun, hele ki ilginizi en çok çeken tarafı tamamen kitaplardaymış zaten.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)