Mim: Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor? - vulnicure

29 Şubat 2016 Pazartesi

Mim: Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor?

Dreamland Günlükleri ve İnci Misali beni mimlemiş, öyle hoşuma gitti ki hemen yazmaya başladım :) Çok teşekkür ederim kendilerine.

1) Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan bahsediyor musunuz?
Hayır, elimden geldiğince uzak tutmaya çalışıyorum. Bilen birkaç arkadaşım ve akrabam var, ne kadar ziyaret ediyorlar en ufak bir fikrim yok. Nedense hayatımdan ne kadar az kişi bilirse o kadar iyi gibi geliyor bana.

2) Neden blog yazıyorsunuz?
Bu blogu açmadan yıllar önce Blogcu.com platformunda bir blogum vardı, sonradan o platformdaki değişimlerden dolayı toplu olarak Blogspot'a geçmiştik. 2013 kasım ayında bu blogu açtım, o zamanki amacım okuduğum kitapları paylaşmaktı. Zamanla daha çok kişisel blog kategorisine kaydım çünkü ilgimi çeken her şey ve bunlar hakkındaki görüşlerimi yazmak, insanlarla paylaşmak istiyordum. Şu anda da böyle düşünüyorum ancak bazen buraya sadece nasıl hissettiğimi bile yazdığım oluyor. 

3) İlk yazınız ve son yazınız arasında nasıl bir fark var?
Sanırım ilk yazılarım daha çocuksu tarzdaydı; her cümlede ^o^ benzeri ifadeler bulunuyordu, görüşlerimi paylaşmanın kitapta neler olduğunu (o zaman sadece kitapları yorumluyordum) anlatmak olduğunu düşünüyordum herhalde ki pek bir yorum olmuyordu.

4) Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?
Öncelikle çok değerli insanların varlığından haberdar oldum. Pek çok kitap, film, dizi, şarkı keşfettim. Devam etmekte olan bir döngü bu. Ayrıca kendimi ifade edebilme konusunda da gelişme katettiğimi kesinlikle söylemem gerekir.

5) Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?
Öneriyorum aslında, hatta bir arkadaşım geçen sene açmıştı ancak devam etmedi.

6) Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?
Canımın istediği her şey bana ilham veriyor. Yine de genelde filmler diyebilirim.

7) Diğer blog sahipleriyle iyi iletişim kuruyor musunuz?
Gerçek hayatımda oldukça çekingen bir insanım ve buraya da yansıyor bu özelliğim. Ancak yine de kurmaya çalışıyorum ve başarabildiğimi hissediyorum. Umarım diğer blog sahipleri de öyle düşünüyordur :)

8) Şikayetçi olduğunuz konular var mı?
Bazen aylarca düzeltilmeyen Blogspot hataları oluyor, bunları sevmiyorum. Bloglar olarak aklıma gelen tek şey güzeelce yorum yaptığım bir blogda cevap alamamak. Nedensizce biraz kırılıyorum ancak bir sonraki yazısında unutuyorum :)

Benim çok sevdiğim bu mim için mimlediğim kişiler:
ve bu mime ortak olmak isteyen herkes :)

18 yorum:

  1. Yakın çevreye bahsetme olayında bende aynen senın gıbı düşünüyorum. Bazen çevrendki insanların senin önem verdiğin şeylere değersiz şeyler gibi bakmaları insanı ciddi anlamda üzebiliyor.

    Yorum konusunda da aynı fikirdeyim. Yukardaki söylediğim sebep yine :) Güzel bir MİM olmuş yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten öyle, ister istemez üzülüyor insan :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık. Ben de bahsetmiyorum çevremde :) ve şu blog sorunları can sıkıyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. Özlem hanım bloğuma hoş geldiniz. Kitapsever blogları koşulsuz izlemeye alıyorum. Zaman içerisinde okuduklarınızı inceleme şansı bulurum sanıyorum. Şimdilik kitap yorumlarımı yersizlik sebebiyle "Sözler" bloğumda yazıyorum. Süreç içerisinde geri dönecekler.
    Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum, siz de hoş geldiniz. Çok sevinirim, aynı şekilde ben de sizin görüşlerinizi mutlaka okuyacağım. Bilgilendirme için çok teşekkürler, takibe aldım :)
      Size de saygılar ve sevgiler...

      Sil
  4. Beni mimlediğin için teşekkürler. Yazma konusunda sıkıntı duyduğum anlarda mimler imdadıma yetişiyor. Bu da tam zamanında geldi.

    YanıtlaSil
  5. Çox bəyənirəm bu Mimi :)) yazınız da maraqlıdır. Sizi bir az da yaxşı tanıdım bu mim sayəsində ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğenmiştim. Teşekkürler, ne mutlu bana:)

      Sil
  6. Gerçekten güzel mimmiş, çoook teşekkür ederimm ^,^ Ya o yorumlara cevap verilmemesi olayı beni de üzüyor, insan dikkate alındığını bilmek istiyor çünkü bir yerde :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :)) Evet, ister istemez olan bir şey sanırsam :/

      Sil
  7. vuhuu bayadır bloggermışsın senn :) bu mim çok hoş yaa çok teşekkürlerr :* ben de başta kimse bilmesin blogumu istiyodum ama sonra dayanamadım herkese yaydım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet! Önemli değil, ben teşekkür ederim. Keyifli cevaplamalar :D

      Aslında seninki de güzel :D Ama benim yakın çevrem de dahil olmak üzere bilen kişi sayısı artarsa sanırım yazarken iki üç kez düşünmek zorunda kalırım.

      Sil
  8. Oha sende mi blogcudandın? Bende bir ara blogcuda takılıyordum ama daha çok grafik bloguydu blogspota geçince kişisel bloggera dönüştüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, daha çok hayranı olduğum ünlüler üzerine grafik çalışmaları üzerine bir blogum vardı benim de :D Sonradan bıraktım o işleri gerçi. Zaten Blogcu da tamamen değişip popülaritesini yitirdi:)

      Sil
  9. Mim için teşekkür ederiim :D Bu cevaplanmama olayına ben de çok sinir oluyorum, düşününce yine asileştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli değil, ben teşekkür ederim :) Kesinlikle.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)