Queendom 2 | 6. Bölüm Yorumu - vulnicure

8 Mayıs 2022 Pazar

Queendom 2 | 6. Bölüm Yorumu

 Merhabalar!

Queendom 2 yorumlarıma devam ediyorum. Önceki bölümlerin yorumlarını bu linkten okuyabilirsiniz.

Bu bölüm geçen hafta workshop'ın kaldığı yerden devam etti ve vokal gruplarının canlı performanslarıyla 3. tur resmen başladı.

Bu haftayı yarışmacıların kendi aralarında kaynaşmalarını sağlayacak iltifat dolu oylamalarla açtık. Sonra da dans gruplarının gün içindeki provalarını izledik. Bu provalarda gruplar Mnet'in bir diğer programı Street Woman Fighter'dan gelen koreograflarla tanışıp birlikte çalıştılar. Burada sert ama samimi öğretim tarzıyla Monika dikkatleri üstüne çekti. 

Provalar sonrası geçen haftanın vokal ara değerlendirmelerinin kazananı açıklandı. 33 adını koydukları gruplarıyla Hyolyn ve Brave Girls'ten Minyoung kazanan olarak vokal gruplarının sıralamasına karar verdiler. Bundan sonra dans gruplarının workshop sonundaki ara değerlendirmelerini izledik.


EX-IT [Hyolyn, Eunseo (WJSN), Yeoreum (WJSN)] - Ka-Boom


Queen is Na [Eunji (Brave Girls), Choerry (LOONA), Heejin (LOONA), Olivia Hye (LOONA), Yves (LOONA)] - Tell Me Now


KEV1Z [Dayeon (Kep1er), Hikaru (Kep1er), Xiaoting (Kep1er), SinB (VIVIZ), Umji (VIVIZ)] - Purr


Bu performanslar sonrası kazanan Queen is Na oldu ve böylece grup dans performanslarının sıralamasını belirledi. Sıralamaların ve provaların bitimiyle beraber kamp ateşi etrafında marshmallow eşliğinde workshop son buldu.


Bölümün geneline hakim olan bu ilk kısım sonrası vokal gruplarının asıl performanslarını ve hazırlık süreçlerini izledik.


Sun and Moon üyeleri sayıca en fazla olan grup olarak vokal uyumlarını başarıyla öne çıkaran çok hoş bir parça seslendirdiler. Üyelerin hem birbirleriyle hem de şarkı seçimleriyle yakaladıkları uyum her bir saniye kendini belli ediyordu. Dinleme zevki çok yüksek bu performansın tek sıkıntısı dekor açısından biraz fazla minimal olmasıydı diye düşünüyorum. Sun and Moon hepsi aynı grubun üyesiymişçesine uyumluydu. Ayrıca performans hazırlıklarında LOONA üyelerinin henüz lisede okuyan Youngeun'u okul çıkışı alıp ilham almak adına kelebek parkına götürmesi çok tatlıydı. 


Milky Way Who Embraced the Universe, hem daha canlı şarkı seçimleriyle diğer gruplardan farklı bir atmosfer oluşturdu; hem de 3 kişiden oluştukları için her bir üyenin ayrı ayrı öne çıkabilmesini sağladı. Seçtikleri şarkıya getirdikleri güçlü yorumla benim için bu en akılda kalıcı performanstı. Baharın renklerini sahneye taşıdıkları dekorlar ve görsel efektler de şarkıyla bütünleşti, performansa ayrı bir keyif kattı.


33'nin performansı bölümün en duygu dolu anlarını beraberinde getirdi. İkilinin ses tonları birbirinden çok farklı olsa da performansın içten havası bu zıtlığı olumlu bir özelliğe çevirdi. Benim favorim bu performans olmasa da seyirciden gelen tepkilere ve onların bu duygusal şarkının sözlerini ana dillerinde tecrübe edebilmelerine bakınca bu turda kazanan 33 olacakmış gibi görünüyor.


Böylece turda vokal gruplarına ait kısım sona erdi. Kazananın açıklandığı yeri ve dans performanslarını ise haftaya izleyeceğiz. 

6 yorum:

  1. Sun ve Moon üyelerini sevdim, ne güzelleşmiş bebek gibi. Beyaz kıyafet ve abartılı olmayan makyajla doğal görünüyorlar. :)
    Milky (kısaca böyle diyim)' nin şarkısı çok güzel. Nerede çalıyordu bu ya sevdiğim bir şarkıydı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, şarkılarıyla çok uyumlu doğal bir görünümleri vardı. :) The Greatest Love için yapılmış şarkı :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. O zaman sen asıl haftayı beklee, onlar daha tam performans sergilemedi :))

      Sil
  3. Ben de Milky'i sevdim. Bakalım başarılı olacaklar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecanla bekliyorum ben de. 3. grup çok güçlü kazanan adayı olduğu için zor ama göreceğiz :)

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)