Queendom 2 | 7. Bölüm Yorumu - vulnicure

27 Mayıs 2022 Cuma

Queendom 2 | 7. Bölüm Yorumu

 Merhabalar!

Queendom 2 yorumlarıma devam ediyorum. Önceki bölümlerin yorumlarını bu linkten okuyabilirsiniz. Son bölümleri biraz geç izlediğim için yorumlarda bir aksama oldu ancak en kısa zamanda eksikleri kapatacağım. 

Bu bölümde dans gruplarının performansları sonrası turun ilk kısmı tamamlandı.

Bu hafta öncelikle vokal gruplarının sıralamalarını öğrendik:

3. Sun and Moon (LOONA ve Kep1er)

2. 33 (Hyolyn ve Brave Girls)

1. Milky Way Who Embraced the Universe (VIVIZ ve WJSN)


Sıralama beni çok şaşırttı. Ben Milky Way'in kazanmasını istiyordum ancak kazanmalarını beklemiyordum çünkü 33 kurduğu bağla herkesi duygulandırmıştı, yalnızca tepkilere bakarak bile zaferi elde etmişler gibi görünüyordu. Buna rağmen umduğum şekilde Milky Way arada kaynamadı ve harika performanslarının mükafatını aldı.


Böylece dans performansları başladı.


Hip-hop dans figürlerini içinde barındıran bir performansla KEV1Z bölüme oldukça karizmatik bir başlangıç yaptı. Grubun yakaladığı uyum ve dans senkronizasyonu çok güçlü olsa da bu şarkı daha ilk duyurulduğu andan itibaren bana ne yazık ki Queendom'a uygun gibi gelmemişti, performansın son hâlini izledikten sonra bu düşüncemin doğruluğundan iyice emin oldum. Purr, hip-hop türünde müzik yapan yeni nesil bir kız grubunun müzik programlarındaki özel performanslarından birini izlemekten farksızdı. Sonuç olarak ortaya iyi ancak Queendom standartlarında değerlendirilince yetersiz bir performans çıktı.


EX-IT tıpkı KEV1Z gibi oldukça keskin figürlere sahip güçlü bir performans sergiledi ancak kişi sayısının az olmasının avantajıyla her bir üyenin öne çıkmasını sağladı. Üyelerin sağladığı uyum dansa, sahne düzenine ve kamera açılarına yansıyınca ortaya çok keyifli bir iş çıktı. Ben grubun yaptığı "neon villain" konseptini pek anlayamadım ama yine de üçlünün müthiş enerjisi ve yüz ifadeleri sayesinde her bir saniyeyi heyecanla izledim.


Femme fatale temalı çok şık bir performansla Queen Is Na bölümün yıldızıydı. R&B türünde bir şarkıya seçilebilecek en sade ve zarif konseptin grubun dansıyla yakaladığı uyum çok başarılıydı. Grup kalabalık olmasına rağmen her bir üye ayrı ayrı sekanslarda kendini gösterip ışıldadı. Kırmızı ve siyahın ön plana çıktığı görüntü düzenlemeleri de harikaydı. Bu şarkı daha şarkıların tanıtıldığı ön gösterimde zafere giden kısa yol gibiydi, nasıl kimse seçmek istemedi anlayamadım. Neyse ki kimsenin istemediği bir şarkıyla alınan sonuç olması gerektiği gibi başarılı oldu.


Böylece dans performansları da sona erdi. Sonuçlar şu şekilde oldu:

3. KEV1Z

2. EX-IT

1. Queen Is Na


Yorumlarımdan da anlaşılacağı üzere sonuçlar hem umduğum hem de beklediğim gibi oldu. Brave Girls'ün ardı arkası kesilmeyen sonunculukları sonrası hak ettikleri şekilde ön sıraya geçmeleri beni çok sevindirdi. Hyolyn'in ilk kez 1. olamadı, bu durum standartları daha ilk günden zirveye taşımasından olsa gerek. Kep1er'ın her iki kategoride de sonuncu olmaları üzücüydü ancak vokal kategorisinde herkes çok iyiydi, uzun vadede bunun bir başarısızlık olduğunu düşünmüyorum.

Yarın 8. bölümün yorumunda görüşmek dileğiyle! :)

6 yorum:

  1. Selamlar, bu bölümdeki üç performansı da izledim. En çok Queen Is Na hoşuma gitti. Hem şarkı hem kıyafetler hem de dansları bana daha çok hitap eden tarzdaydı. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar :) Beğenmenize çok sevindim, aynen katılıyorum görüşünüze. Ben teşekkür ederim :))

      Sil
  2. milky way öyle güzel bir çikolata ismi ki onlar kazansın :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yarışma ne zaman bitecek peki?

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)