Queendom 2 | 8. Bölüm Yorumu - vulnicure

28 Mayıs 2022 Cumartesi

Queendom 2 | 8. Bölüm Yorumu

 

Merhabalar!

Queendom 2 yorumlarıma devam ediyorum. Önceki bölümlerin yorumlarını bu linkten okuyabilirsiniz.

Bu bölümde final öncesi son turun 2. kısmı "FAN-tastic Queendom" başladı. Bu performansları yarışmacılar hayranlarına hediye etti.

Bölüm vokal ve dans gruplarının değerlendirildiği kısmın sonuçları ve grupların öz değerlendirmeleriyle başladı. Devamında da uzun bir süre boyunca ürün yerleştirmeleriyle dolu hayran özel etkinlikleri ve Hyolyn'in 2. turdan kalma "alışveriş" ödülünü alışını izledik. Yarışmacıların her biri hayranlarıyla özel bir aktivite yaptı: Hyolyn sokakta konser verdi, LOONA özel etkinlikte hayranlarından gelen mektubu okudu, Brave Girls bir canlı yayın açtı, VIVIZ hayranlarına yemek hazırlayıp onlarla buluştu, Kep1er kendi koreografilerinin öğrenildiği bir sınıfa sürpriz ziyarette bulundu, WJSN Bona'nın da sürpriz olarak sonunda kendilerine katıldığı çevrimiçi bir etkinlik yaptı ancak asıl sürpriz grubun kendisine oldu çünkü çekim yapılacak salon hayranlarıyla doluydu. Tüm bu hazırlık ve hayranlarla bir araya gelme süreçleri tatlı olsa da bölümün genelini kapsadığı için doldurma sahne gibi hissettiriyordu. 

Bunlar sonrasında performans sıralaması belirlendi ve bu bölümün kalan süresinde performans sergileyecek isimler sahnede yerini aldı.


Kep1er bu turda efsane grup Girls Generation'ın klasikleşmiş şarkısı The Boys'u seçti. Kep1er'ın kısıtlı bir diskografisi olduğunu ve bunun sorun çıkarttığını biliyorum ancak neden alakasız başka bir grubun şarkısının seçilebildiğini anlayamadım. Yine de grubun alışık olduğumuz imajından uzak karanlık bir konsept seçmesini ve vokal yeteneklerini göstermesini çok sevdim. Gelgelelim şarkının yeni düzenlemesi ve dans arası beni pek de etkilemedi. Grup şarkının orijinal versiyonundaki havayı tamamen değiştirdi ancak bu havayı bir türlü kendilerine ya da şarkının kendisine yediremedi. Performans kesinlikle kötü değildi ancak finale kalan son adımlar için yeterli değildi ve Kep1er yarışma boyunca kendisini gösterebilen adaylardan olamadığı için bu durum epey sıkıntılıydı.


VIVIZ ise Mean Girls'ü hatırlatan kıyafetlerle dolu ponpon kız temalı Bop Bop performansını sergiledi. Şarkı da performans da çok eğlenceliydi ancak bu performans ilk turlarda olsa çok daha başarılı olurdu. Geçen sene Kingdom finale yaklaşırken Stray Kids'in unutulmaz performansı gibi inanılmaz anlara tanık olmuştuk, her ne kadar artık seyirci izni olduğu için şartlar eşit olmasa da onlarla kıyaslamadan ve Queendom'ın da iyice zirveye çıkmasını beklemeden edemiyorum. Bir sürü katılımcı sınırlarını zorlamıyor, sahne dekoru imkanlarını sonuna dek kullanmıyor. VIVIZ'in bu performansı da bana bunu hissettirdi. Bop Bop'ta grup yoğun koreografiye rağmen stabil kalan vokalleriyle ve enerjileriyle çok başarılıydı ama ortada akıllarda kalacak bir performans yoktu. EDM dans arası çok iyiydi.


Sahne imkanların zorlanmasından yakınırken WJSN bölümü öyle bir kapattı ki hayran kalmamak elde değildi. Broadway müzikalleri esintili her anı dolu dolu geçen bu performans gelecek bölümde büyük bir şaşırtmaca olmadığı sürece turun yıldızı olacak gibi görünüyor. WJSN tam da Queendom'a yakışacak şekilde sahnenin hiçbir yerini boş geçmedi ve her anı ayrıntılarla doldurdu. Görsel efektlerle ve şarkıya tamamen uyum sağlayan burlesk konsept yorumuyla grup adeta şov yaptı. Her birinden ayrı performans çıkabilecek müthiş sekanslarıyla ve grubun bunun tamamını hakkını vererek sahneye taşımasıyla Pantomime yarışmanın yıllar geçse de akıllarda kalacak performanslarındandı.


Böylece bu bölümü de bitirdik. Gelecek bölümde Brave Girls, LOONA ve Hyolyn'in performanslarını izleyecek ve bu turu sonlandıracağız. Fragmanlara bakılırsa Brave Girls'ün elenmiş olma ihtimali var ama ben bunun olmayacağını tüm kalbimle umuyorum. Bir sonraki Queendom bölümünde görüşmek dileğiyle!

4 yorum:

  1. Queendom nedir hiç bilmeyen ben önce ilk yazına gidip öğrenip geldim:((( dedim ya konuya o kadar Fransızım ki K-pop kültürüm de yok. Ama seni mutlu eden bir programmış ne güzel:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, son 1-2 ayda tükettiğim içerikler arasında en büyük keyfi tattıran bu yapımdı :) İlgili olmayanların bilmemesi çok normal :D

      Sil
  2. girl generation, stray kids :) herşey ne çabuk eskiyip yeni idoller çıkıyor yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, k-pop bu konuda son kullanma tarihleri olan ve çok acımasız bir endüstri.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)